E vremea lor şi nu vă speriaţi de preţ, se vor ieftini. Dar chiar şi aşa, mai bine „tăiaţi” alte cheltuieli şi „investiţi” într-un kilogram de cireşe. Face toţi banii, pentru că: sunt un somnifer natural prin conţinutul de melatonină, cu condiţia să le mâncaţi cu cel puţin o oră înainte de culcare. Cireşele sunt un elixir pentru inimă – unele au chiar formă de inimioară şi deci să nu uităm că natura ne comunică ceea ce trebuie să ştim pentru sănătatea noastră – şi totodată un elixir pentru sistemul circulator. Poifenolul pe care-l conţin dizolvă cheagurile de sânge, iar antocianina previne depunerile nedorite de substanţe obstrucţionante pe vasele de sânge.
Se pare că aceleaşi substanţe conţinute de cireşe hrănesc şi creierul, îl protejează şi previn procesele degenerative ale celulelor nervoase. Deci, o minte sprintenă se întreţine cu cireşe! Sunt antiinflamatori naturali, cresc performanţele fizice şi au un efect anticancerigen. Dacă mai luăm în considerare că sunt şi un remediu împotriva gutei, adică a acumulării de acid uric în încheieturi, putem trage singuri concluzia: cireşele sunt un aliat în detoxifierea pe cale naturală a organismului super-stresat de alimentaţia procesată a vieţii moderne. Conţinutul ridicat de potasiu are efect diuretic, iar cel de provitamină A sporeşte acuitatea vizuală. Ceaiul din cozi de cireşe e bun pentru tractul urinar.
Iar pentru frumuseţe, o mască cu cireşe este „crema” perfectă.