10.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Filiala Sibiu a Crucii Roşii va avea Serviciul de Ambulanţă. Prima ambulanţă a fost donată de Crucea Roşie Germania

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Filiala sibiana a Crucii Roşii îşi doreşte să îşi acrediteze un nou serviciu, cel de Ambulanţă, şi în acest a lansat un apel către filialele internaţionale pentru a primi o maşină dotată în acest sens. Răspunsul pozitiv şi încurajator a venit din Germania, iar miercuri, 13 aprilie, un grup de voluntari a adus maşina la Sibiu.

Hans Ramsteiner, voluntar la Crucea Roşie Germania, împreună de încă trei colegi, s-au deplasat la Sibiu pentru a aduce maşina şi a declarat că doreşte să întărească colaborarea cu filiala sibiană, pregătind şi alte dotări pe care să le aducă la Sibiu, dar îşi doreşte, de asemenea, şi un schimb de experienţă cu voluntarii sibieni. 

 

„Sperăm că această ambulanţă va avea o viaţă lungă în cadrul Crucii Roşii Sibiu şi dorim să punem bazele unui parteneriat foarte productiv şi rodnic. Sperăm că vom putea completa această donaţie şi cu alte dotări care sunt necesare serviciilor adiacente celor de îngrijire, cum ar fi paturi, scaune cu rotile şi alte lucruri. De asemenea, am mai convenit să realizăm un schimb de experienţă în ceea ce priveşte interveţiile în caz de catastrofă şi operaţiile de salvare”, a declarat Hans Ramsteiner. 

Această donaţie primită de filiala sibiană este primul pas pentru acreditarea serviciului de Ambulanţă, iar directorul Crucea Roşie Sibiu, Raluca Morar,  a declarat că speră ca în primă fază să poată să efectueze cu ea transportul pacienţilor la şi de la spital. 

„Pentru acreditarea Serviciului Ambulanţă sunt mai mulţi paşi. Primul, este acreditarea Ambulanţei (maşinii n.r.) în sine, la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale de la Bucureşti, urmând apoi să acredităm Serviciul de Ambulanţă la Direcţia de Sănătate Publică din Sibiu şi apoi să încheiem un contract cu Casa de Pensii şi Asigurări. Evident, toţi aceşti paşi vor dura, dar noi sperăm să putem realiza cel puţin transport de pacienţi cu această ambulanţă, dăcă nu şi mai mult de atât”, a declarat Raluca Morar. 

În ţară mai există o singură filială de Cruce Roşie care să aibă acreditat serviciul Ambulanţă, la Bacău. Aici sunt patru ambulanţe, primite de la Crucea Roşie din Italia, care desfăşoară această activitate din 2011.  

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Bărbatul rănit grav pe A1, în zona Veștem, în continuare în stare gravă la ATI

Bărbatul de 51 de ani, rănit grav în accidentul de joi de pe A1, în zona Veștem, se află...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect