Acum citesti:
Informarea asiguraților, în atenția CJAS Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Informarea asiguraților, în atenția CJAS Sibiu

Noul președinte al CJAS Sibiu, Vasile Spinean, susține că dorește ca pacientul să fie pus în centrul preocupărilor sistemului de sănătate. În acest sens, principala prioritate a mandatului său va fi informarea cetățenilor cu privire la drepturile pe care le au în calitate de asigurați.
„O preocupare majoră este informarea asiguraților, atât în ceea ce privește drepturile pe care le au în calitate de asigurați, cât și maniera în care pot să beneficieze de aceste drepturi. Trebuie sa știe cum, de la cine, în ce condiții pot beneficia de serviciile medicale (…) Pacientul trebuie pus în centrul preocupărilor sistemului de sănătate, fiindu-i asigurate toate drepturile legale de care poate să beneficieze, atât pe teritoriul României, cât și în spațiul economic european cu care avem convenții în sensul asigurării serviciilor medicale”, a declarat Vasile Spinean într-o conferință de presă susținută joi, 8 iunie.
De asemenea, președintele CJAS spune că și-ar dori să realizeze o diversificare a serviciilor medicale oferite pacienților din județul Sibiu.
„Un alt gând cu care am venit la casă este să diversificăm categoriile de servicii medicale pe care să le putem susține spre a fi furnizate pacienților din județul nostru. Este vorba despre accesarea unor noi programe se servicii medicale, însă pentru asta furnizorii trebuie să îndeplinească niște condiții specifice. Putem încerca să dezvoltăm paleta de servicii. Spre exemplu, mă gândesc la recuperarea în zona cardio-respiratorie, aceasta fiind o problemă mare în momentul de față pentru pacienții care beneficiază de intervenții pe inimă și sau pe sistemul circulator. Aceștia neglijează următorul moment al intervenției – recuperarea. De aceea, un serviciu medical în această zonă ar putea fi de interes. Sunt multe altele, dar vom vedea în ce măsură vom găsi furnizori – e vorba și de suport logistic și de specialiști în domeniu”, a mai adăugat Spinean.
Postul de președinte al CJAS Sibiu a fost preluat de Vasile Spinean în data de 22 mai, în urma promovării concursului organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.Vasile Spinean a fost manager al Spitalului Clinic Județean și de Urgență Sibiu în perioada 2013 – 2016. Postul de președinte al CJAS Sibiu a fost declarat vacant în urma demisiei lui Florin Cioloboc, cel care a deținut șefia instituției în perioada 2012 – ianuarie 2017. Până la preluarea funcției de către Vasile Spinean, interimatul postului a fost asigurat de directorul executiv Relații Contractuale, economistul Călin Fechete. Mandatul lui Vasile Spinean este de 4 ani.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.