Acum citesti:
Ziua Donatorului de Sânge – 45 de donatori la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ziua Donatorului de Sânge – 45 de donatori la Sibiu

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată pe data de 14 iunie. Cu această ocazie, în fiecare an sunt organizate campanii de donare, cea de anul acesta desfășurându-se sub genericul „Cum poți ajuta? Donează sânge! Donează acum! Donează sistematic!”.

Campania are scopul de a-i face pe oameni să înțeleagă importanţa actului donării benevole de sânge şi să îi determine să ia act de acest îndemn. La Sibiu, la Centrul de Transfuzie Sanguină a fost o zi normală, în jur de 45 de oameni prezentându-se pentru a dona sânge. Daniela Ureche, director CTS Sibiu, spune că orice grupă de sânge este binevenită.

„În general, la Sibiu, media fiind de 40-45 de donatori pe zi, la fel și azi. În general, orice grupă de sânge este binevenită, pentru că fiecare bolnav trebuie să primească grupa lui. La momentul acesta nu avem solicitări deosebite pe o anumită grupă de sânge”, a declarat Daniela Ureche.

La Sibiu există donatori care vin în mod constant la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu. Uneori însă, apar și donatori noi, care vin odată pentru un caz special, dar apoi continuă să vină în mod regulat.

„Nu știam că pe 14 iunie se sărbătorește Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Este prima oară când vin să donez, o fac pentru o cauză nobilă. Voi mai veni să donez”, a spus Cristina.

„Am mai donat până acum. Este o coincidență că am venit azi, nu am știut că este Ziua Donatorului. De data aceasta am venit să donez pentru mama mea. Sunt donator, de regulă donez de două-trei ori pe an”, a spus Tiberiu.

„Am venit să fac un bine. O dată la 3-4 luni vin și donez sânge. Mi s-a spus că astăzi este Ziua Donatorului. Nu știam acest amănunt”, a mărturisit Ana.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată încă din anul 2005.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.