Acum citesti:
Studiu: 3 alimente cu efecte anticancerigene
Intreg articolul 2 minute de lectura

Studiu: 3 alimente cu efecte anticancerigene

Turmericul, merele și strugurii ar putea deține secretul prevenirii și tratării cancerului de prostată, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite, citat de Agerpres. Tumorile prostatei sunt cel de-al doilea tip de cancer, după cel de piele, care afectează bărbații din SUA.

Cercetătorii au identificat în turmeric, mere și struguri mai mulți compuși naturali care au potențialul de a „înfometa” tumorile la prostată și de a le reduce dimensiunile, eficiența acestora crescând atunci când toate cele 3 alimente sunt consumate împreună.
Conform datelor Societății Americane de Cancer, se estimează că numai în acest an vor fi diagnosticate peste 160.000 de noi cazuri de cancer de prostată, iar în jur de 27.000 de bărbați vor deceda ca urmare a acestei boli.

Pentru această cercetare, cercetătorul Stefano Tiziani de la Universitatea Austin din Texas, alături de colegii săi, au utilizat o nouă metodă de screening cu randament mare cu care au fost testate 142 de substanțe naturale în vederea identificării celor mai eficiente în stoparea dezvoltării celulelor care alcătuiesc tumorile la prostată.
În urma analizelor, echipa de cercetători a identificat trei compuși care s-au dovedit cei mai eficienți pentru stoparea dezvoltării celulelor tumorale din cancerul de prostată: curcumina, care se regăsește în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr, și resveratrolul, găsit în strugurii roșii și în fructele de pădure.

Cercetătorii au notat, însă, că doza care trebuie administrată trebuie să fie mai mare decât cea consumată în mod obișnuit prin alimentație. „Acești nutrienți au proprietăți cu potențial anticancerigen și sunt ușor disponibili. Pentru efectul lor contra celulelor tumorale în cazul cancerului de prostată nu trebuie decât să creștem concentrația dincolo de nivelurile oferite de o alimentație sănătoasă”, a declarat Stefano Tiziani.
Echipa de oameni de știință notează că aceste rezultate se arată promițătoare în vederea punerii în practică a unei abordări naturale pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată.

Sursa: Agerpres

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.