Acum citesti:
Medicul Corina Porr a participat la un congres de alergologie din Finlanda
Intreg articolul 2 minute de lectura

Medicul Corina Porr a participat la un congres de alergologie din Finlanda

„Dermatita de contact” și „urticaria cronică” sunt temele pe care dr. Corina Porr, medic primar alergologie și imunologie în cadrul Secției Medicală I a SCJU Sibiu le-a prezentat la congresul organizat în Finlanda de Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI). Congresul EAACI, organizat la Helsinki, este o manifestare științifică anuală, oferind participanților oportunitatea de a se informa despre noile descoperiri și de a face schimb de experiență cu profesioniștii din domeniul alergiei și imunologiei clinice.

“Tema din acest an a fost și am fost onorată să particip din nou la cel mai important congres de Alergie și Imunologie Clinică unde, pe lângă lucrările prezentate, am avut oportunitatea de a încerca diferite proceduri și echipamente utilizate în diagnosticul și tratamentul bolilor alergice. Aceste afecțiuni pot fi gestionate mai bine printr-o diagnosticare precoce iar conștientizarea simptomelor alergiei este crucială pentru acest scop. Educația continuă este esențială pentru realizarea de progrese în acest domeniu și pentru ca noi, medicii, să putem oferi pacienților cu alergii posibilitatea să ducă o viață sănătoasă. În acest sens, toți avem multe de învățat din modelul finlandez”, a declarat Dr. Corina Porr după participarea la eveniment.

Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI) este o organizație non-profit, activă în domeniul bolilor alergice și imunologice. A fost fondată în 1956, în Florența și a devenit cea mai mare asociație medicală din Europa în domeniu. Acesta include peste 9.000 de membri din 121 de țări precum și 49 de Societățile Naționale de Alergologie. Funcția de președinte a EAACI este deținută, pentru următorii 2 ani, de un medic din România: Dr. Ioana Agache din Brașov.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.