Acum citesti:
Detoxifiere prin relaxare
Intreg articolul 3 minute de lectura

Detoxifiere prin relaxare

Aerul pe care-l respirăm, apa pe care o bem, mâncarea cu care ne hrănim, toate sunt pline de toxine, aditivi și chimicale. Indiferent cât de atenți am fi la stilul nostru de viață, la alimentele pe care le folosim, indiferent cât de bio am trăi, atâta timp cât nu ne găsim refugiul sub un glob de cristal și nu ne hrănim cu pilule minune, nu putem fugi de realitate. Organismul nostru face eforturi să se adapteze și, în mare parte, omul modern și-a dezvoltat un sistem imunitar mai puternic decât al înaintașilor, pe care și-l ajută cu tot felul de trucuri și suplimente, însă corpul nostru tot suferă din cauza acestei forme de stres.

Lipsa de energie, digestia deficitară, durerile de cap inexplicabile, problemele de concentrare, unghiile casante, parul deteriorat si alergiile persistente sunt doar câteva dintre efectele nedorite ale intoxicării organismului nostru.

Metode de detoxifiere

În ultimii ani au înflorit produsele minune și resorturile specializate în detoxifiere. Produse de la cele tradiționale cum ar fi piatra amară, până la shake-uri din ierburi, ceaiuri cu efect depurativ și diuretic se vând ca pâinea caldă. Rezultate excelente se obțin cu băile calde îmbogățite cu săruri Epsom, bogate în sulfat de magneziu, cu consumul de fibre și de apă cu legume și mai ales prin exercițiu fizic, care accelerează metabolismul și duce la eliminarea toxinelor din organism prin transpirație.

Există însă o metodă de detoxifiere, folosită de femei încă din antichitate, care, în zilele noastre nu se bucură chiar de succesul pe care l-ar merita, deși tot mai multe săli de fitness și spa o conțin.

Sauna, metoda de detoxifiere prin relaxare

Este vorba despre saună, un cuvânt care provine din limba finlandeză şi înseamnă o încăpere în care se transpiră. Această practică ajută în primul rând pentru relaxarea fizică și psihică și are efecte uimitoare în ceea ce privește rejuvenarea pielii și detoxifierea organismului.

Sauna este de trei feluri, baia turcească, sauna cu infraroșii și sauna uscată sau finlandeză, aceasta fiind și cea mai răspândită în țara noastră. Indiferent de specificul saunei, însă, există trei etape, care trebuie respectate de către persoana care dorește să facă o astfel de procedură, iar durata acestora diferă în funcție de rezistența și obișnuința fiecăruia. În principiu, pentru a obține rezultate, o sesiune de saună ar trebui să ajungă până la 15 minute și ar trebui să alterneze momentele de expunere la temperaturi ridicate cu cele de răcorire. Avem, așadar, o primă etapă de încălzire, care presupune șederea propriu zisă în saună, urmată de șederea într-o încăpere cu aer proaspăt, care se va încheia cu un duș călâi-rece, iar apoi o fază de repaus de circa 15 minute, într-o cameră alăturată, la o temperatură normală.

Rezultatul unei astfel de ședințe este uimitor. Se pot pierde până la 1,5 kg de apă cu toxine din organism, pielea devine strălucitoare, întregul corp se relaxează, iar picioarele se desumflă.

Cei ce doresc să-și construiască o astfel de cameră specială chiar la ei acasă, o pot face cu ajutorul specialiștilor de la Aqua Euro Consult, care se ocupă atât de proiectarea cât și construcția saunelor. Detalii pe piscinepremium.ro.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.