Acum citesti:
40% dintre pensionarii sibieni vor primi medicamente compensate cu 90%
Intreg articolul 2 minute de lectura

40% dintre pensionarii sibieni vor primi medicamente compensate cu 90%

Noul program de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari este operațional începând de marți, 4 iulie. Potrivit estimărilor Guvernului, de această măsură ar urma să beneficieze 2,8 milioane de români care au pensii de până la 900 de lei pe lună. În județul Sibiu, 38.923 de pensionari, adică aproape 40% din numărul total al pensionarilor înregistrați la Casa Județeană de Pensii, se încadrează în pragul valoric impus de program.

„Conform modificărilor aprobate printr-o hotărâre, vineri, 30 iunie 2017, în prima ședință a actualului Cabinet, pragul de pensie până la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700

la 900 lei/lună”

, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.
Totodată, de program vor beneficia și pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei și a indemnizației sociale pentru pensionari. Conform noilor prevederi, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declarația pe proprie răspundere referitoare la veniturile obținute, ci vor prezenta numai talonul de pensie și actul de identitate.

Fondurile necesare pentru această măsură vor fi asigurate în proporție de 50% din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate și de 40% din venituri proprii ale Ministerului Sănătății.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.