Acum citesti:
Alimente ideale pentru detoxifierea de vară
Intreg articolul 2 minute de lectura

Alimente ideale pentru detoxifierea de vară

Lămâile, pepenele și castraveții sunt câteva dintre super-alimentele recomandate pentru detoxifierea organismului de toxine, informează Mediafax. Iată principalele proprietăți ale acestor fructe și legume cu multiple efecte benefice la nivelul sănătății.

Lămâile sunt prietenele ficatului

lamai


Lămâie
alcalinizează organismul, lucru care ajută la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. În plus, lămâile ajută la curăţarea rinichilor.

Pepenele este principalul fruct de vară care detoxifică organismul

pepene

Acest fruct conţine cantităţi mari de citrulină, ajutând la crearea argininei,utilă în eliminarea amoniacului şi a altor toxine din organism.

De asemenea, este bogat în fibre dietetice, lucru care ajută la menţinerea colonului curat, ajutându-vă să vă curăţaţi corpul.
Conţine glutation care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului.
Pepenele este o bună sursă de potasiu, substanță care echilibrează cantităţile mari de sodiu în dietele noastre, sprijinind rinichii şi fiind excelent pentru curăţarea lor.
Reduce inflamaţia. Mai puţine inflamaţii înseamnă o încărcare toxică mai scăzută în organism.

Castraveţii ajută la eliminarea toxinelor din organism

castravete_(4)


Conţinutul ridicat de apă din castraveţi
stimulează buna funcționare a sistemului urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Castravetele este un aliment foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.