Acum citesti:
Campanie de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Campanie de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu

Autoritățile sibiene au demarat campania de vaccinare antirujeolică a copiilor cu vârste între 9 luni și 9 ani. Acest demers se desfășoară la nivel național, la inițiativa Ministerului Sănătății și a Ministerului Afacerilor Interne, pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă din România. La nivelul județului Sibiu, campania este coordonată de prefectul Lucian Radu, fiind constituită o Comisie mixtă formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Consiliului Județean, Spitalului Județean, Spitalului de Pediatrie sau Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Membrii Comisiei mixte au analizat datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) privind localitățile vulnerabile și situația internărilor înregistrate de Spitalul Clinic de Pediatrie și au identificat o serie de soluții pentru vaccinarea copiilor din județ.

“În satele în care nu există punct sanitar, copiii vor fi transportați cu microbuzele școlare până la dispensarul comunei, pentru a fi vaccinați. Am cerut și am obținut sprijinul primarilor în acest sens”, a declarat prefectul Lucian Radu.

De la începutul anului, 41 de copii au fost internați la Spitalul Clinic de Pediatrie, cu forme de rujeolă complicate. Managerul spitalului, dr. Stelian Banciu, a propus dislocarea câtorva medici rezidenți de la Pediatrie și Infecțioase pentru a merge în județ, pentru a ajuta medicii de familie.
Directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Gabriel Budescu, a precizat că în comuna Brădeni, unde nu există medic de familie, vaccinarea va fi realizată de specialiștii DSP, care se vor deplasa acolo.

Cooptați în această campanie sunt și reprezentanții comunităților de romi, Petru Duca, președintele Asociației Partida Romilor “Pro-Europa” și Maria Ciociu, expert în cadrul Agenției Regionale pentru Romi Alba, membri ai grupului de lucru. Aceștia vor avea rolul să convingă populația de etnie romă cu privire la beneficiile vaccinării.

În fiecare săptămână, DSP va întocmi o informare privind stadiul derulării campaniei de vaccinare antirujeolică în județ, pe care o va prezenta Prefectului jdețului Sibiu.

Comisia mixtă pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu are următoarea componență:

1. Lucian Radu – prefectul județului Sibiu – Coordonator
2. Rodica Țârlea – șef Serviciu Administrație publică locală și coordonare spitale – reprezentant al Președintelui Consiliului Județean Sibiu – membru
3. Gabriel Budescu – Director executiv al Direcției de Sănătate Publică Sibiu – membru
4. Nicolaeta Ilie – medic epidemiolog, Compartimentul supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile – membru
5. Vasile Spinean – Președinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu – membru
6. Loredana Piloff – Președinte al Filialei Sibiu a Societății Naționale a Medicilor de Familie – membru
7. Felicia Gabriela Gligor – Președinte al Filialei Sibiu a Colegiului Farmaciștilor din România – membru
8. Cornel Benchea – Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – membru
9. Stelian Banciu – Managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu – membru
10. Maria Ciociu – Agenția Regională pentru Romi Alba – membru
11. Florin Hariga – Director SOS Satul Copiilor Cisnădie – membru
12. Diana Mocan – consilier superior Instituția Prefectului – Județul Sibiu – secretar.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.