Acum citesti:
Prima cafenea din Sibiu care susține mamele ce alăptează în public
Intreg articolul 2 minute de lectura

Prima cafenea din Sibiu care susține mamele ce alăptează în public

O cafenea din Sibiu, situată în Piața Mare, a afișat simbolul internațional al alăptatului și declară că mamele care alăptează sunt binevenite împreună cu bebelușii lor. Este primul local din oraș care face acest pas. Atitudinea lor vine în contextul în care mamele se luptă pentru o lege a alăptatului care să le permită să alăpteze în public. De fapt, tema alăptatului în public a tot fost discutată în ultimul timp și a ajuns chiar să fie unul dintre cele mai fierbiți subiecte disputate. Dacă pe de o parte mamele susțin că alăptatul în public este dreptul lor și al copilului, unii români susțin că alăptarea este un act intim care nu ar trebui făcut în văzul tuturor.

Pe aceeași temă, Deputatul liberal Ovidiu Raetchi a anunțat, la începutul lunii august că lansează în dezbatere publică si va depune un proiect de lege care protejează mamele ce alăptează în spații publice, punctând că este necesară sancționarea unor eventuale comportamente discriminatorii.

„Lansez în dezbatere și voi depune un proiect de lege care protejează mamele care sunt în situația de a alăpta în spații publice. O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar și în alte state precum Franța, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a impiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să își hrănească copilul”, spune deputatul.

Mamele din Sibiu consideră că gestul celor de la cafenea de a le susține pe cele care alăptează în public este un pas înainte în lupta lor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.