Acum citesti:
Renovarea secției de Neurologie va costa 30 de milioane de lei
Intreg articolul 3 minute de lectura

Renovarea secției de Neurologie va costa 30 de milioane de lei

Consilierii județeni, reuniți în ședința ordinară din 29 august, au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și echiparea secției clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”. Procedura era necesară în vederea depunerii acestui proiect spre finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Valoarea totală a investiției este de 30.278.117 lei (inclusiv TVA), suprafața desfășurată fiind de 5.024 mp, iar suprafața utilă, de aproape 3.000 mp.
Reabilitarea acestei secții va presupune un termen de execuție lung, durata înscrisă în proiect fiind de minim 34 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.
În luna februarie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, însă la momentul depunerii solicitării de către CJ, finanțatorul a solicitat noi clarificări, astfel încât devizul general aprobat a suferit modificări, fiind necesară aprobarea unuia nou.

Clădirea a fost construită în 1914

Parte a ansamblului de clădiri care alcătuiesc Spitalul Județean de Urgență Sibiu, clădirea secției clinice de Neurologie Sibiu a fost construită pe Bastionul Haller la începutul secolului XX, în anul 1914, funcționând inițial ca Școală de Moașe. După cel de-al Doilea Război Mondial, aici a funcționat secția de Maternitate a Spitalului Județean Sibiu. Clădirea a fost folosită cu destinația de Neurologie începând cu anul 1987, odată cu mutarea secției de Maternitate în corpul nou al spitalului. În prezent, în incinta acestui imobil funcționează secțiile de Neurologie, Endocrinologie și Chirurgie Plastică și Reparatorie, precum și compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă, capacitatea de spitalizare aprobată de Ministerul Sănătății fiind de 121 de paturi.

Principalele intervenții vizate în proiect

*Extinderea etajului 3 în podul peste etajul 2 – zona podului peste etajul 2, cu acces direct la etajul III, va fi mansardată pentru a se crea spații destinate medicilor specialiști și rezidenți ai Secției Clinice de Neurologie: cabinete, spații de discuție, bibliotecă. Intervenția se va face în volumul actual al podului, fără a apărea modificări vizibile la nivelul fațadelor.

*Demolarea volumului actualei scări secundare și reconstruirea sa – noua scară secundară va avea o amprentă la sol mai redusă, aici fiind construit și un al doilea lift.

*Circulații verticale – este propusă dezafectarea liftului actual, montat în 1985, realizându-se un nou lift pentru persoane (pacienți, personal medical, vizitatori), în vecinătatea scării principale și un lift de serviciu (deșeuri medicale, menajare, decedați), în relație cu scara secundară.
De asemenea, este propusă realizarea unui lift de alimente care va face legătura între bucătăria aflată la parterul clădirii și oficiile de la fiecare nivel de cazare a pacienților.

*Amenajarea unui adăpost pentru protecția civilă – potrivit legii, este obligatorie realizarea adăposturilor de protecție civilă pentru clădirile care au suprafață construită la sol mai mare de 150 mp.

*Intervențiile structurale – privesc realizarea unui ansamblu de cadre pentru asigurarea capacității construcției actuale, realizarea unui planșeu nou metalic, realizarea lucrărilor necesare adăpostului de protecție civilă.

De asemenea, pentru respectarea normelor impuse de Ministerul Sănătății, s-a decis mutarea Secției Clinice de Chirurgie Plastică și Reparatorie din această clădire. Prin urmare, în urma reabilitării, clădirea va găzdui în total 96 de paturi – 75 pentru Neurologie, 15 pentru Endocrinologie și 6 pentru Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.