Acum citesti:
Dizabilitatea, tema Congresului Anual de Reabilitare Medicală la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Dizabilitatea, tema Congresului Anual de Reabilitare Medicală la Sibiu

Cea de-a 40-a ediție a Congresului Național Anual de Reabilitare Medicală, cu participare internațională, are loc la Sibiu în perioada 27-30 septembrie. La eveniment participă şi medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secţiilor clinice de Reabilitare Medicală I şi II ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Conform tradiției, manifestare științifică are un moto reprezentativ, fiind ales un citat din Stephen Hawking: „Dizabilitatea nu trebuie să fie un obstacol în calea progresului”, care relevă ideea fundamentală a conceptului de reabilitare medicală.

Congresul este organizat de Societatea Română de Reabilitare Medicală, condusă de Conf.univ.dr. Adrian Bighea, Şeful Catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova. În organizarea congresului este implicată, în calitate de membru al board-ului Societăţii Române de Reabilitare Medicală, şi Conf.univ.dr. Florina-Ligia Popa, Medic primar Reabilitare Medicală, Doctor in Medicină și Director medical al SCJU Sibiu.

“Ediția din acest an este una aniversară și suntem mândri că este găzduită din nou la Sibiu. Am ales un motto special, în care credem cu tărie, pentru că reprezintă o viziune pe care o împărtășim zi de zi în activitatea noastră, în procesul de reintegrare socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi” a declarat Conf.univ.dr. Florina-Ligia Popa.

Printre temele ce vor fi prezentate la congres se numără: afecțiunile neurologice; afecțiunile mușchilor, articulațiilor și osului, durerea, reabilitarea medicală în diferite afecțiuni, medicina fizică și balneologică, precum și reabilitarea medicală pentru persoanele cu dizabilități.

În cadrul secțiunii de Reabilitare neurologică, Conf.univ.dr. Florina – Ligia Popa va prezenta lucrarea “DEFICITUL DE VITAMINA D ȘI DE MASĂ OSOASĂ LA PACIENTUL CU ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL”.
“Temele abordate în acest an sunt unele de mare interes, cu șanse mari de a informa un număr considerabil de specialiști și aceasta se reflectă în faptul că, de la an la an, avem tot mai mulți participanți din alte specialități: neurologi, ortopezi, medici de familie, reumatologi”, a concluzionat Conf.univ.dr. Florina-Ligia Popa.

Secţiile Clinice Reabilitare Medicală I şi II ale SCJU Sibiu au fost recent renovate şi modernizate în urma unor proiecte finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu, valoarea alocată fiind de 6,2 milioane de lei pentru Secţia Clinică Reabilitare Medicală I şi 2,16 milioane de lei pentru Secţia Clinică Reabilitare Medicală II.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.