Acum citesti:
Secția ORL, în plin proces de modernizare
Intreg articolul 2 minute de lectura

Secția ORL, în plin proces de modernizare

Pavilionul secției Clinice O.R.L, unul dintre cele mai vechi imobile ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, datând din anul 1904, se află în plin proces de renovare, extindere şi modernizare. Valoarea lucrării se ridică la 5.191.440,68  lei iar finanţarea este asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu.

Lucrările au fost începute la data de 1 februarie 2017 și, până în prezent, au fost efectuate în proporție de circa 60%. Termenul de finalizare este 14 luni de la data începerii lucrărilor, dar se fac eforturi ca imobilul să fie finalizat înainte de termen. În prezent secția a fost relocată în cadrul Blocului Chirurgical, al SCJU Sibiu etajul I.

Până în momentul de față au fost realizate lucrările de rezistență, arhitectură învelitoare, arhitectură fațadă lift, o parte a lucrărilor de hidroizolații și drenaje, instalații interioare hidranți, instalații electrice interioare și canalizare interioară precum și diverse alte instalații termice și lucrări interioare. De asemenea, a fost achiziționat liftul care va deservi secția.

Secția Clinică O.R.L este una deosebit de importată prin prisma patologiei complexe abordate, iar reabilitarea completă a acesteia este un obiectiv  de investiții major, prin care acest imobil se va transforma într-un spațiu modern, utilat corespunzător, care va asigura tot ceea ce este necesar pentru un act medical de calitate, în codiţii superioare de cazare şi tratament„, a declarat managerul SCJU Sibiu, ec. Cornel Benchea.

Lucrările constau în reabilitarea completă a imobilului (subsol, parter şi etaj) precum şi în  crearea de spaţii noi prin amenajarea unei mansarde în volumul podului existent. În noile spaţii de la mansardă vor fi amenajate cabinete pentru medici cu băi proprii, spaţii de depozitare și tehnice.

O.R.L  este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.

Secția are 31 paturi în regim de spitalizare continuă, din care 8 pentru Compartimentul de chirurgie  maxilo – facială respectiv 2 paturi pentru spitalizare de zi.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.