Acum citesti:
Peste 2.200 de copii, născuți în Maternitatea Sibiu, cei mai mulți în septembrie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Peste 2.200 de copii, născuți în Maternitatea Sibiu, cei mai mulți în septembrie

Peste 2.200 de copii s-au născut în acest an la Maternitatea Sibiu, cu peste 5% mai mult decât în anul precedent. Potrivit reprezentanților =Spitalului Județean Sibiu de care aparține Maternitatea, condițiile bune oferite după renovarea totală a secției au dus la această creștere.  

maternitate

Astfel,  în primele 9 luni ale anului curent au avut loc 2.239 de nașteri, cu circa 5% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, când s-au consemnat 2.133 de nașteri.

Per total, în perioada ianuarie – septembrie 2017, s-au înregistrat 2.286 de nou-născuți, dintre care 1.195 de băieți și 1.091 de fete.

Cei mai mulți copii s-au născut în luna septembrie -282 iar cei mai puțini în luna aprilie – 206.

maternitate2

„Maternitatea Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii, printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, atât din perspectiva condițiilor de cazare și tratament, mama şi copilul fiind îngrijiţi împreună în acelaşi salon, de tip rooming-in, în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător, cât și din perspectiva profesionalismului personalului medical, care asigură cele mai bune îngrijiri nou-născuţilor, având printre cele mai bune rezultate din țară”, transmit reprezentanții spitalului Județean. 

 .

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.