Acum citesti:
Echipamente noi și performante pentru UPU și ATI Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Echipamente noi și performante pentru UPU și ATI Sibiu

Procesul de modernizare a echipamentelor medicale din Unitatea de primiri Urgențe și Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă continuă la SCJU Sibiu. Cea mai mare unitare spitalicească a județului a primit o serie de echipamente noi, prin programul Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, derulat de către Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management a Proiectelor (UMP) și finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

În cadrul proiectului, în funcție de alocarea bugetară și de nevoile aferente, au fost achiziționate prin licitație internațională competitivă echipamente medicale livrate în mai multe serii către SCJU Sibiu.

Azi, 5 octombrie 2017 au fost livrate următoarele echipamente destinate UPU:

– 3 cărucioare de transfer radiotransparent;

– 7 cărucioare hidraulice standard radiotransparent pentru transfer/examinare; (tărgi UPU)

– 2 cărucioare pentru instrumente și medicamente;

– 8 scaune cu roți pentru transport intraspitalicesc;

– un dispozitiv pentru transferul pacientului bariatric.

Tot Unitatea de Primiri Urgențe a primit în data de 3 octombrie un sistem de încălzire cu aer cald pentru pacienți iar în 12 septembrie următoarele echipamente:

– 2 seturi de centuri pelviene;

– 2 atele de tracțiune;

– 2 tărgi de coloană cu fixator cap și centuri;

– un dispozitiv de transfer pentru pacient obez;

– saltea pentru pacient obez;

Ne bucurăm că UPU Sibiu se află, alături de alte unități din țară, pe lista ministerului pentru redotare, acesta fiind un proces continuu, extrem de necesar pentru derularea unui act medical de calitate. Prin dotarea cu echipamente noi, de calitate, crește atât nivelul condițiilor de lucru pentru personalul medical cât și eficiența tratamentelor și gradul de satisfacție a pacienților care ajung în secția noastră”, declară Dr. Roșca Constantin, medic șef UPU.

Pentru Secția Clinică ATI, în data de 31 august au fost primite următoarele echipamente:

– 2 echipamente standard pentru anestezie;

– un echipament de anestezie performant tip I – monitorizare cardiovasculară avansată;

– un echipament de anestezie performant tip II – monitorizare neurologică avansată;

Pentru toate echipamentele menționate, Ministerul Sănătății va trimite procese verbale în valoare fără plată, urmând ca ulterior să fie comunicată valoarea pentru înregistrare în contabilitate.

Demersurile de modernizare a echipamentelor nu se opresc însă aici, urmând ca în cadrul aceluiași proiect să fie primite și alte echipamente medicale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.