Acum citesti:
Beneficiile ciocolatei
Intreg articolul 2 minute de lectura

Beneficiile ciocolatei

Arborele de cacao, un dar dumnezeiesc, oferă lumii, prin boabele sale, o sursă de fericire. Nu e o glumă, ci realitatea însăşi, pe care omenirea o cunoaşte de veacuri. Pudra de cacao, din care nu s-au scos grăsimile benefice pentru sănătate, e rară, dar, totuşi, ea trebuie să intre în compoziţia ciocolatei ca să se numească ciocolată şi să fie dorită de toată lumea.

Prin conţinutul ei de cacao, ciocolata – deci ciocolata neagră cu atât mai mult, chiar dacă mai puţin savuroasă – este benefică pentru sănătate, dar CU MĂSURĂ!!!

Ciocolata menţine sănătatea inimii, a sistemului circulator în general şi este antioxidantă. Ea dă o stare de bine întregului organism. Consumul constant a 2-3 pătrăţele de ciocolată NEAGRĂ!! pe zi menţine chiar nivelul de insulină în echilibru. Asiguraţi-vă, însă, că veţi cumpăra ciocolată de bună calitate, după înţelepciunea populară: puţin, dar bun. Aportul de flavonoide din pudra de cacao este cel care conferă ciocolatei puterea de antioxidant în bătălia cu radicalii liberi din corp, care generează atătea boli moderne.

Cercetările în domeniu au demonstrat că ciocolata scade riscul de infarct, susţine activitatea creierului, reduce efectele oboselii şi creşte rezistenţa organismului la efort, ciocolata neagră în cantităţi mici activează metabolismul şi – surpruinzător – are efect asupra kilogramelor în plus, te scapă de ele, reduce stresul şi-ţi aduce zâmbetul pe buze.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.