Acum citesti:
Peste 9,6 milioane de lei pentru analize și investigații, în 2017
Intreg articolul 2 minute de lectura

Peste 9,6 milioane de lei pentru analize și investigații, în 2017

• finanţarea serviciilor medicale, asigurată până la sfârşitul anului

Bugetul pentru servicii medicale paraclinice (analize de laborator, investigaţii imagistice şi de înaltă performanţă) în anul 2017 se ridică la 9.644.000 lei, cu o medie lunară de 803.660 lei, anunță reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu.

Potrivit acestora, pentru trimestrul IV al anului, creditele de angajament aprobate sunt în valoare de 2.491.340 lei, cu o medie lunară de 830.440 mii lei.

„În primele nouă luni ale anului 2017 au fost efectuate investigații RMN în valoare de 1.190.350 lei, cu o medie lunară a decontărilorde 132.260 lei, nivelul mediu estimat al decontărilor pentru următoarele luni fiind acelaşi. În aceste condiţii, există fonduri pentru garantarea accesului asiguraţilor la servicii medicale paraclinice”, anunță CJAS Sibiu.

Gestionarea listelor de programare a pacienţilor revine în sarcina furnizorilor de servicii medicale paraclinice, conform obligaţiilor contractuale pe care aceştia şi le-au asumat.

”Deoarece s-a observat că, în timp ce unii furnizori de servicii medicale paraclinice au liste lungi de programare, alţi furnizori nu îşi epuizează valorile lunare de contract, recomandăm asiguraţilor să consulte listele afişate pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu pentru a afla care sunt furnizorii ce pot efectua astfel de servicii decontate din bugetul FNUASS”, mai anunță reprezentanții CJAS Sibiu.

În județul Sibiu operează un număr de 24 furnizori de servicii medicale paraclinice dintre care: 19 furnizori sunt în Sibiu, un furnizor în Talmaciu și 4 furnizori sunt în Medias.
Diana Stancovici
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.