10.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Numarul deceselor provocate de West Nile a ajuns la 17

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite
Reprezentantii Ministerului Sanatatii cer cu insistenta administratiilor locale sa se ocupe de campaniile de dezinsectie impotriva tantarilor dupa ce, in doar o saptamana, numarul cazurilor de deces produse in urma infectarii cu virusul West Nile a crescut de la 12 la 17 cazuri. Cele 12 cazuri fusesera raportate la finele lunii trecute.

„Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile,  din  data de 2 mai 2018  pana in data de 6 septembrie, au fost inregistrate 166 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile, fiind inregistrate 17 decese.

Cele 17 decese au survenit la pacienti care prezentau co-morbiditati. 6 decese s-au inregistrat in Bucuresti, 3 in judetul Iasi, 2 in judetul Olt si cate unul in judetele Galati, Covasna, Constanta, Dambovita, Dolj si Teleorman.

La momentul de fata in judetul Sibiu nu sunt cazuri de deces. Au fost insa inregistrate un numar de 3 cazuri de imbolnavire iar a patra suspiciune se afla in proces de confirmare sau infirmare cu laboratorul.

Virusul West Nile se transmite exclusiv prin intepatura de tantar.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Tigrul platanului și ploșnița dantelată lasă autoritățile locale fără replică. Instituțiile abilitate caută soluții

Sibienii sunt tot mai afectați de prezența în anumite zone din municipiului Sibiu a insectelor numite “tigrul platanului” și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect