15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Capacitatea de internare în Spitalul de Pediatrie, depășită

Cele mai citite

Reprezentanții Spitalului de Pediatrie Sibiu au anunțat că a fost depășită capacitatea de internare, in acest context „efortul personalului fiind excesiv”.
Din cauza numărului mare de cazuri de copii cu afecțiuni respiratorii în data de 05.01.2017 erau internati 96 de copii pe 79 de locuri disponibile și 64 de insoțitori în contextul în care în întreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urmă.
„Regretam neajunsurile produse de contextul epidemiologic existent concomitent cu depasirea semnificativa a facilitatilor de cazare de care dispunem si va aducem la cunostinta ca suntem in situatia de a impune conditii limitative pentru internarea apartinatorilor in vederea stapanirii din punct de vedere epidemiologic a fenomenului si a prevenirii riscurilor raspandirii acestor infectii in comunitate”, anuntă reprezentanții spitalului.
Pentru a putea controla fenomenul Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a luat urmatoarele masuri cu caracter temporar:

  • Relocarea unor paturi din alte sectii ale spitalului pentru Clinicile de Pediatrie
  • Redistribuirea personalului in vederea asigurarii ingrijirii pacientilor
  • Avem in vedere solicitarea in cazul extrem a avizului Directiei de Sanatate Publica pentru comasarea sectiilor cu profil chirurgical, cu asigurarea urgentelor, in vederea disponibilizarii unui numar suplimentar de saloane.
  • Internarea apartinatorilor se va face tinand cont de urmatoarele prioritati:

-mame care alapteaza
-mamele copiilor cu varsta sub 3 ani
-mamele copiilor cu dizabilitati
Pntru rezolvarea cu solicitudine a posibilelor probleme ce pot apare in acest context, va rugam sa ne semnalati pe adresa de e-mail a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu: secretariat@pediatriesibiu.ro  si telefonic la numarul 0269 217810
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect