15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Beneficiile bobiţei de ienupăr

Cele mai citite

Ienupărul este prietenul rinichilor şi duşmanul bacteriilor de orice fel.

Conţine uleiuri volatile, zaharuri, săruri de potasiu şi calciu, acizi organici şi ienuperina, o substanţă specifică, amară. În tradiţia naturistă este considerat „leac pentru o sută de boli”, dar efectul său cel mai pregnant îl are asupra rinichilor, căilor urinare şi bolilor care le pot afecta. Este un puternic diuretic şi un puternic antiseptic.

O crenguţă de ienupăr arsă iarna în încăperile insuficient aerisite de frica gerului, dezinfectează aerul, îl aromatizează, se spune chiar că nimiceşte orice microb. Cunoscătorii plantelor medicinale spun că, pentru a ţine departe de tine bolile contagioase, e bine să mesteci câte o bobiţă de ienupăr din când în când. În plus, cavitatea bucală se dezinfectează, orice miros neplăcut al gurii dispare şi digestia se înviorează.

Uleiul esenţial de ienupăr are un rol benefic atât asupra căilor respiratorii, cât şi asupra sângelui, pe care îl purifică de toxine, ajută la eliminarea acidului uric, cel care prin consumul exagerat de carne se depune apoi în încheieturi şi duce la gută. Pentru tratament însă e necesară consultanţa de specialitate. Nu vă trataţi intern cu ienupăr după ureche, şi nici după „reţetele de pe net”. Are şi contraindicaţii! Extern însă se poate utiliza uleiul esenţial pentru masaj, dă rezultate şi în celulită, iar infuzia de bobiţe pentru comprese şi băi relaxante.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect