baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

Ad
Ovidiu Matiu
Foto credit: Ovidiu Matiu

Sport 7.10.2015

Sibienii au obţinut patru medalii la cea mai importantă competiţie de judo din ţară

Ovidiu MatiuJudokanii născuţi în Sibiu s-au întors cu rezultate foarte bune de la Finala Campionatului Naţional de seniori. Aceştia au obţinut patru medalii, dintre care un aur, două arginturi şi un bronz. Evenimentul a avut loc în Cluj Napoca în zilele de 3 şi 4 octombrie. Localitate unde se află Centrul Olimpic al României, condus de celebrul antrenor Florin Bercean.

Daniel Natea, campion naţional la seniori

Ovidiu Matiu

Categoria +100 de kilograme a fost cea mai dezechilibrată din concurs. Acest fapt s-a datorat lui Daniel Natea, sportiv care a dispus de toată competiţia ce i-a ieşit în faţă. Elevul antrenat de Iulian Crăciun la CS Valleriana şi-a învins toţi oponenţii fără nici un fel de probleme. Daniel Natea este un produs al Sibiului, oraş unde a fost iniţiat în tainele judo-ului de performanţă de către Ionel Chioveanu la CS Temerarul Sibiu. El s-a mai pregătit şi cu Octavian Creţu la CSŞ Şoimii Sibiu, iar de doi ani de zile reprezintă clubul din Târgovişte. Pentru Natea urmează alte turnee foarte puternice, în special, Grand Şlemuri internaţionale.

Ovidiu MatiuFinală împotriva campioanei europene

Foarte aproape de medalia de aur a fost şi Andreea Ionaş, sportivă ce a ajuns până în ultimul act al probei -57kg. Ea a trebuit să se mulţumească cu argint, fiind învinsă de actuala campioană europeană, Ştefania Dobre. La aceeaşi categorie, eleva sa, Elena Constantin a terminat pe ultima treaptă a podiumului, cucerind cel de-al patrulea bronz al său la senioare, după cel din 2011, 2013 şi 2014. „A fost un concurs destul de greu, rezultatele sunt bune, am ieşit foarte bine clasaţi. Am luat 4 medalii, pentru Sibiu este foarte bine. Am satisfacţia că este a patra medalie pentru mine la seniori, după cele din 2011, 2013 şi 2014. Vreau să le mulţumesc antrenorilor mei şi profesorilor mei de la Facultatea de Sport ULBS pentru susţinerea acordată în tot acest timp, şi sper să fie şi în continuare alături de mine”, a declarat medaliata cu bronz, Elena Constantin. Vălean Purece a făcut o surpriză foarte plăcută la -90kg şi a adus cea de-a patra distincţie sibiană, argint naţional. Andreea Ionaş, Elena Constantin şi Vălean Purece au reprezentat CSM-CSŞ Şoimii-Temerarul Sibiu. Vălean Purece : „Competiţia a fost extraordinară pentru noi ca şi rezultate. A fost cel mai important concurs al anului, an care a fost extraordinar de bun pentru judo-ul sibian”.
Ovidiu Matiu
Ovidiu Matiu

Editia tiparita : 343

ziare.com
Foto credit: ziare.com

Administratie 2.10.2015

Județul Sibiu are aproape 50.000 de asistați social

De la începutul anului şi până la finalul lunii august, aproape 50.000 de persoane din judeţ, adică peste 12,5 la sută din populaţia stabilă, a beneficiat de o formă de ajutor social. Pentru susţinerea acestor persoane s-au plătit peste 60 de milioane de lei. Potrivit unui raport al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Sibiu, în judeţ sunt peste 5.400 de familii cu venituri mici şi peste 29.000 de persoane cu handicap. Sunt, de asemenea, şi peste 4.600 de persoane care primesc ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat.

Datele ultimului recensământ al populaţiei au stabilit că în judeţul Sibiu sunt 397.322 de locuitori. Un raport recent al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu arată că, de la 1 ianuarie şi până la 31 august 2015, aproape 50.000 de persoane din judeţ au beneficiat de o formă de ajutor social.
“În anul 2015 s-au acordat atât beneficii universale cât şi adresate în mod specific unor categorii de persoane, sub formă de alocaţii, indemnizaţii şi ajutoare”, se arată în raportul citat.

Potrivit AJPIS Sibiu, pentru familiile cu copii s-au acordat alocaţia de stat pentru copii, indemnizaţia pentru creşterea copilului, stimulentul de inserţie, stimulentul pentru susţinerea familiei sau alocaţia lunară de plasament. Pentru persoanele şi familiile cu venituri mici s-au acordat ajutorul social pentru asigurarea venitului minim garantat, ajutoare de urgenţă şi ajutoare pentru încălzirea locuintei, iar pentru persoanele cu dizabilităţi – o serie de beneficii destinate adulţilor şi copiilor cu probleme de sănătate.

Din evidenţele AJPIS Sibiu reiese că de la începutul anului, 759 de copii au fost daţi în plasament la diferite familii, pentru fiecare copil sănătos faţă de care s-a luat această măsură plătindu-se 600 de lei pe lună, în timp ce pentru copiii cu handicap alocaţia de plasament este de 900 de lei pe lună. În total, s-au plătit pentru copiii daţi în plasament peste 3,7 milioane de lei.
Pentru 5.471 de familii cu venituri mici care au în îngrijire copii s-au plătit peste 7,6 milioane de lei sub formă de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar pentru 124 de persoane bolnave de SIDA, între care doi copii, s-a plătit o indemnizaţie lunară pentru hrană, suma totală achitată fiind de aproape 400.000 de lei.

Un alt tip de ajutor social oferit persoanelor cu probleme din judet a fost ajutorul pentru incalzirea locuintei. În total, în primul semestru al anului, 381 de persoane care-şi încălzesc locuinţa cu lemne şi 6.424 de persoane care folosesc energia termică , energia electrică sau gazele naturale au primit acest tip de ajutor. Cele mai multe cereri de acest fel s-au depus la Cisnădie.
Ajutorul se acordă familiilor cu un venit mai mic de 615 lei pe membru de familie şi variază între 16 şi 58 de lei pe lună, suma totală la care s-a ridicat acest tip de ajutor social depăşind 3,5 milioane lei.

Reprezentanţii Primăriei Sibiu au anunţat de curând că primirea cererilor pentru sezonul rece 2015 – 2016 se face începând din 5 octombrie, subvenţia fiind acordată în perioada 1 noiembrie – 31 martie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a precizat că în sezonul rece noiembrie 2014 – martie 2015, un număr de 1.424 de titulari au beneficiat de ajutor pentru încălzirea locuinței cu gaz, 67 titulari pentru încălzirea cu energie termică, 62 cu lemne și 22 cu electricitate.
“Plățile ajutoarelor pentru încălzirea cu gaz, energie termică și energie electrică se fac de către AJPIS Sibiu (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială). Primăria Sibiu a efectuat în sezonul rece precedent doar plata ajutoarelor pentru încălzirea cu lemne (13.632 lei) și plata ajutoarelor pentru încălzirea locuinței beneficiarilor de venit minim garantat (29.870 lei)”, a declarat Mirela Gligore.

Potrivit acesteia, în municipiul Sibiu numărul beneficiarilor de venit minim garantat diferă în fiecare lună.
“Spre exemplu, în august 2015, au fost 157 de titulari care au primit venit minim garantat, numărul total al beneficiarilor (membrii familiei lor) ridicându-se la 338. Pe tot parcursul anului 2014, s-a înregistrat o medie lunară de 194 de titulari, însumând 409 beneficiari în medie pe lună. Plățile sunt făcute de AJPIS, Primăria Sibiu stabilindu-le dreptul și administrând dosarele”, a mai declarat Mirela Gligore.

Raportul AJPIS Sibiu precizează că în judeţ, în total, au fost 4.633 de titulari ai dosarelor privind acordarea venitului minim garantat, pentru care s-au achitat 8,7 milioane de lei. Cel mai mare număr de beneficiari ai acestei forme de ajutor social sunt în comuna Laslea.
Primarul acestei comune, Ioan Onea, spune că acest lucru se explică prin depărtarea de orice oraş.

“Avem asistaţi sociali destui. Suntem o comună mai izolată, departe de orice oraş – Mediaş la 30 de kilometri, Sighişoara şi avem şi satul Mălâncrav care este şi mai departe. Oamenii care nu au venituri şi-au făcut dosare pentru venitul minim garantat”, a declarat primarul din Laslea.
În plus, s-au mai plătit peste 37 de milioane de lei pentru persoanele cu handicap, numărul acestora ridicându-se la peste 29.000.
La aceste persoane asistate social se adauga 76.602 minori pentru care se platesc alocatiile de stat, suma totala fiind de peste 42 de milioane, dar si 4.643 de femei care primesc indemnizatia de crestere a copilului in suma totala de peste 33 milioane lei, astfel incat numarul total de persoane care au beneficiat de o forma de sustinere financiară ajungand la aproape 129.000 de lei. Reprezentanţii AJPIS Sibiu constată că numărul beneficiarilor este în scădere de la un an la altul. Potrivit statisticilor, în perioada similară a anului 2013 au fost 144.019 beneficiari, iar în 2014 au fost 137.353 de beneficiari.

Ad
keep calm and read 12

Educatie 2.10.2015

Andra Dumitrescu – despre branding și creativitate

Andra Dumitrescu a terminat studiile Facultății de Științe Socio-Umane, pe specializarea Comunicare și Relații Publice, terminând masteratul cu 10 în domeniul publicității – Publicitate și Brand. Este șefă de promoție. S-a născut în Sibiu, în urmă cu aproape 24 de ani, a fost elevă a Școlii Generale Nicolae Iorga, după care a urmat cursurile Colegiului Național „Octavian Goga”. „Liceul mi-a fost a doua casă pentru patru ani din viață; am urmat secția filologie bilingv, unde am făcut ore de engleză și spaniolă intensiv, cursuri de geografie și cultură americană și engleză; am avut prilejul de a face parte din echipa Radioului Goga prin intermediul căruia îi delectam pe elevi cu muzică de calitate.” Cel mai putenic suport i-a fost familia. „Am fost crescută atât de părinți, cât și de bunici și am avut parte de o copilărie frumoasă. Ei au fost cei care m-au ambiționat în tot ce ceea am făcut. Am un frate mai mare care lucrează în publicitate, iar el este cel care mi-a insuflat în mod involuntar pasiunea pentru publicitate.” Asimilând tot ce a fost mai bun de la oamenii din jur, fie familie, fie profesori, Andra este acum o tânără pregătită să-și decidă cariera și viitorul.

Rep: Când a fost momentul în care te-ai decis să urmezi cursurile Facultății de Jurnalistică, implicit de Științe Socio Umane?

Andra Dumitrescu: Facultatea de Jurnalistică era în plan încă din clasa a opta, însă crescând, mi-am dat seama că vreau să urmez secția de Comunicare și Relații Publice în locul celei de Jurnalism, ca mai apoi să realizez că vreau să devin om de publicitate și nu specialist în Relații Publice. Cred că numai gustând din aceste experiențe ne dăm seama cu adevărat de ceea ce vrem să fim în viață. În anul III, facultatea pe care o urmam s-a transformat în cea de Științe Socio-Umane și la acestă facultate am făcut și studiile masterale. Am încheiat cu media 10 masterul, iar această reușită mi-a oferit mai multă încredere pe plan profesional. De când mă știu am fost pasionată de latura creativă, de artă, de libertate. Sinceră să fiu, nu am fost uimită de rezultatul final al muncii depuse întrucât știu cât de important e să fii pasionat de un anumit domeniu, iar eu am pus pasiunea pentru publicitate în fața notelor și a creditelor, lucrând cu drag la toate proiectele pe care le aveam de finalizat în sesiune și nu numai. La această reușită au contribut și colaborările cu diversele branduri și evenimentele la care am avut ocazia să iau parte.

Rep: Cum ți s-a părut facultatea și ce ți-a oferit? Care a fost cea mai valoroasă lecție pe care ai învățat-o?

A.D.: Facultatea a însemnat cinci ani plini de studiu, cunoștințe și evenimente; a fost cea mai bogată perioadă din punct de vedere al experiențelor dobândite. Aici mi-am descoperit „talentele” și celelalte pasiuni, am învățat ce înseamnă voluntariatul, am început să fiu mai egoistă și să dau tot ce e mai bun din mine pentru a(-mi) demonstra că pot. Cea mai valoroasă lecție învățată în facultate – fiecare luptă pentru el. Ca fiecare student, am avut și materii pe care le-am plăcut mai puțin, iar aici pot să includ bazele de date, cercetarea – de care nu am scăpat nici în ultimul an de master și pe care o consideram la început interesantă, precum și materiile ce țineau de domeniul juridic, pentru că am făcut și așa ceva.

Rep: Mai ești convinsă că dorești să profesezi în domeniul ales?

A.D.: Sincer, mă văd făcând o carieră în publicitate, însă dacă ar fi să-mi imaginez o lume ideală, aș vrea să lucrez în domeniul modei.

Rep: În cei 5 ani de facultate ai făcut și altceva în afara pogramei universitare? Nu știu… voluntariat, colabărări cu firme sau companii?

A.D.: Da. Cultura voluntariatului am descoperit-o încă din clasa a IX-a când am activat pentru prima dată ca voluntar în cadrul Festivalului Artmania. Pot să spun că sunt un voluntar veteran pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu; am început să lucrez cu ei din primul an de facultate și nu-mi pot imagina o vară fără a participa la acest eveniment. Aici am avut prilejul de a cunoaște oameni de calitate care m-au ajutat să-mi dezvolt latura artistică, am fost voluntar pentru diverse companii de teatru, dans și muzică. Tot din primul an de facultate sunt coordonator de voluntari în cadrul Turului Ciclist al Sibiului, activitate care m-a învățat ce înseamnă managementul și leadershipul.
Când am început masterul, au început și colaborările pentru diverși clienți, devenind astfel un mic copywriter (redactor de texte publicitare). Așadar, în cei doi ani de master am lucrat cu drag atât la proiectele pentru facultate, cât și la cele personale, dezvoltându-mi abilitățile de scriitură publicitară. Tot în anii facultății mi-am lansat blogul personal; fiind pasionată de modă și călătorii, m-am hotărât să împărtășesc lumii întregi fragmente din locurile frumoase pe care ajung să le văd, inspirație stilistică și fotografii urbane care să sublinieze stilul personal. Cu ajutorul lui am avut ocazia de a participa la diverse evenimente și chiar de a câștiga articole vestimentare. Pe lângă voluntariat, am avut șansa de a lua parte la mai multe traininguri și workshopuri, toate prin intermediul facultății.

Rep: Câte ceva despre branding: Ce părere ai despre brandul de turism al României, frunza Elenei Udrea și ce crezi tu că ar trebui să prezinte România pe plan internațional, când vine vorba de turism?

A.D.: Din punctul meu de vedere, brandul de turism al României este prea puțin promovat. Sunt proaspăt venită de la Milano unde am avut ocazia de a vizita Expo-ul și de a intra în pavilionul României – și aici am fost puțin dezamăgită, prea puțină creativitate, prea puțin preț oferit pe ceea ce înseamnă România – bogăție interioară și exterioară, munți, ape, monumente și istorie. Am studiat manualul de identitate al brandului, este bine făcut, înglobează multe din „bogățiile” care se regăsesc aici, aș vrea să simt asta pe oriunde călătoresc, însă, spre dezamăgirea mea, pe unde merg, am surprize neplăcute privitoare la țara mea.
Voi fi puțin subiectivă, dar aș vrea să promovăm mai mult ia românească, obiceiurile românești și produsele tradiționale, munții și ceea ce ascund aceștia. E adevărat că unii știu de ele, dar prea puțin. Mi-ar plăcea să văd mai mulți turiști în munții noștri, sunt atât de pitorești, să promovăm mai mult zonele frumoase, dar necunoscute celorlalți. Majoritatea străinilor se duc la castelul Bran să-l vadă pe Dracula sau la Bâlea să mănânce mici și asta mulțumită lui Bram Stoker și celor de la Top Gear.

Rep: Care este brandul internațional și românesc care-ți place cel mai mult, din punct de vedere al specialistului și nu personal.

A.D.: Internațional este cel de la Google. Ce era când s-a lansat și ce este acum reprezintă motivul pentru care l-am ales din sumedenia de branduri internaționale. Profesionist, creativ și cuprinzător, așa văd eu Google-ul. Românesc este cel de la Borsec, știu de el de mică și încă e tare bun: și la propriu și la figurat.

Rep: Dacă ar fi să alegi din toate brandurile din lume, pe care ți-ai fi dorit să-l creezi tu?

A.D.: Starbucks, pentru că iubesc cafeaua bună și atmosfera relaxantă din cafenelele situate în miezul orașelor cosmopolite, pentru că îmi place să fiu servită de un personal atent și pentru că are o strategie de marketing inovatoare.

Rep: Ce crezi că s-a schimbat în strategia de brandig, astăzi, când companiile se promovează mai mult în mediul on line, comparativ cu acum câțiva ani?

A.D.: Astăzi este mult mai eficient pentru companii să se promoveze în mediul online, publicul este atins mai ușor prin intermediul internetului. Datorită dezvoltării tehnologice, companiile reușesc să ajungă direct la consumatorul țintă fără a mai avea nevoie de intermediari. Se poate vorbi și de o reducere substanțială a costurilor prin promovarea online, la fel cum putem vorbi și de o creștere a notorietății unui anumit brand în rândul publicului vizat, precum și a ratei de cumpărare.

Rep: Ce vei face acum? Care este drumul pe care ai pornit? Care este marele vis?

A.D.: Voi continua să mă dezvolt în publicitate, vreau să mă axez mai mult pe blogging, să-mi cresc mai mult blogul căruia nu i-am mai dat atenție în ultimul timp, să învăț mai multe despre industria modei și, poate, să-mi dezvolt propria afacere.

Rep: Rămâi în țară sau vei pleca?

A.D.: Pentru moment rămân în țară să lucrez pe postul de copywriter. Poate voi pleca la un moment dat. Am tatonat terenul de afară. Sunt diferențe destul de mari, atât din punct de vedere financiar, cât și al progresului în diversele domenii de care sunt interesată, însă nu sunt pregătită să-mi părăsesc țara. Vreau să capăt experiență, să mă dezvolt profesional și, până la urmă, tot acasă e mai bine.

Rep: Ce crezi că te definește? Cum te vezi tu ca viitor om de publicitate?

A.D.: Creativitatea și pasiunea pentru artă. Un copywriter pasionat de modă, poate într-o zi voi ajunge să-mi creez propriul brand de fashion pe care să-l manageriez eu, bineînțeles.

Rep: Care este mesajul pentru generația ta?

A.D.: Să învețe și să pună mult accent pe practică! Să nu se abată de la studiu! Știu că sunt multe tentații în ziua de azi, însă pentru a ajunge acolo unde își doresc, ar fi bine să pună osul la treabă. Îi sfătuiesc să se implice activ atât în activitățile școlare, cât și în cele extrașcolare, în special în voluntariate; chiar dacă nu sunt plătiți pe moment, răsplata va fi înzecită în viitor.

ia 6
Polisano site

Sanatate 7.10.2015

Peste 100 de farmacii Polisano au fost deschise în România

Reprezentanții Polisano, companie al cărei președinte este Remus Borza, anunță că au deschis până în prezent peste 100 de farmacii, până la finalul lui 2016 fiind programată finalizarea a 200 de astfel de unități. Astfel, dacă în anul 2009 erau deschise 14 farmacii, iar în 2014, 65, la sfârșitul lunii septembrie 2015 a fost inaugurată farmacia cu numărul 101, în Timișoara. De asemenea, numărul produselor comercializate în farmacii este în continuă creștere, de la 18.000 de titluri de medicamente și produse incluse în nomenclator în luna ianuarie, ajungându-se în septembrie la 23.000.

Reprezentanții Polisano anunță că încă din luna septembrie pacienții rețelei de farmacii beneficiază de măsurarea gratuită a tensiunii arteriale și a glicemiei, iar în perioada octombrie-decembrie are loc o campanie de promoții, sute de produse putând fi achiziționate la preț redus.
În cadrul noii politici de business a fost dezvoltat și proiectul Polisano Academy prin care se dorește recrutarea studenților farmaciști cu rezultate remarcabile, pentru perioade de practică alături de cei mai buni specialiști din industria farmaceutică românească, urmând ca la terminarea facultății să fie angajați.

Farmaciile Polisano sunt încă în curs de schimbare a numelui, acestea fiind intitulate inițial „Rețeta”. Rebranduirea a inceput dupa ce lantul de farmacii Reteta a fost implicat intr-un scandal legat de medicamentele oncologice.

Ad