baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

CSU1 mare

Sport 31.10.2014

Un nou episod din “Derbiul Ardealului” se scrie astăzi. CSU Sibiu va evolua pe terenul marilor rivali

CSU1 mareCea de-a cincea etapă a Ligii Naţionale de baschet masculin va fi una specială pentru fanii “şepcilor roşii” şi ai “vulturilor”. CSU Sibiu va întâlni pe Universitatea BT Cluj Napoca, marea rivală. Partida se va disputa, astăzi, pe terenul universitarilor. Meciul va începe la ora 18,00 şi va fi transmis pe Digi Sport I. Disputa va reprezenta un nou duel între cele două formaţii, rivalitate care a devenit în ultimul deceniu cea mai importantă din baschetul masculin românesc. Astfel, un nou episod din “Derbiul Ardealului” se apropie, şi se anunţă un spectacol deosebit atât pe teren, cât şi în tribunele din Sala Horia Demian. “Va fi un meci tare. Înfruntăm una dintre cele mai bune echipe din campionat, în opinia mea, și mergem să jucăm cât mai bine. Cred că dacă vom juca bine, vom avea un rezultat bun. Mergem acolo să încercăm să câștigăm. Nu contează că e Cluj sau altă echipă. Dacă te pregătești, ai o șansă bună. Sper să ne prezentăm mai bine decât cu Oradea”, a spus antrenorul Miodrag Perisic.

Editia tiparita : 300

IMG_3965site

Administratie 30.10.2014

Pista pentru biciclete spre Rășinari, finalizată

Autoritățile au inaugurat noua pistă de biciclete construită pe traseul Calea Dumbrăvii – Tropinii Noi-Pădurea Dumbrava-Calea Poplăcii. Pista are 10,6 km și a costat 3,95 milioane de lei. Astfel, sibienii se pot plimba de acum cu bicicletele pe o pistă de aproape 15 km, aceasta adăugându-se celei deja create de municipalitate prin Parcul Sub Arini, până la Grădina Zoologică.
„Este un proiect la care am ţinut foarte mult, pentru că dorim să promovăm şi să încurajăm mişcarea şi sportul în aer liber, mijloacele alternative de deplasare nepoluante şi nu în ultimul rând protecţia mediului. Am reuşit ca în cele 4 luni promise în luna iunie, să realizăm cea mai frumoasă pistă de biciclete din ţară la standarde moderne de execuţie şi siguranţă”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Pista nou creată porneşte din zona Hotelului Hilton şi este amenajată, pe aproape 5 km, pe partea dreaptă a DJ 106A Sibiu-Păltiniş, având o lăţime de 1,5 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersecteză cu DJ106R, Sibiu-Poplaca, la Uzina de Apă. Acest tronson măsoară 4,455km, lăţimea fiind de 1,90 m. Acest tronson a suferit şi modificări în timpul realizării, s-a făcut un singur sens pe lăţime mai mare şi s-a mai redus din lungime. Pe acest tronson pista este realizată din balast stabilizat, din motive ce țin de protecția mediului, în vreme ce restul zonelor sunt din asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1,3 km şi o lăţime de 1 m pe sens.
Lucrările au durat 4 luni, fiind realizate în perioada iunie – octombrie 2014.

IMG_9421site

Administratie 30.10.2014

CJ a recepționat recipienții pentru colectarea selectivă a deșeurilor

96.370 de recipienți pentru colectarea selectivă a deșeurilor și unități de compostare individuală au fost recepționați de Consiliul Județean, între 27 și 29 octombrie și urmează să fie livrați tuturor celor 64 de localități din județul Sibiu. Este vorba despre containere, pubele și unități de compostare individuală, valoarea totală a contractului fiind de 17 milioane de lei.
Echipamentele sunt inscripționate cu autocolante informative, cu imagini și text, care explică codul culorilor pentru colectarea separată a deșeurilor, făcând astfel mai ușoară utilizarea lor: albastru ( pentru hârtie și carton), galben ( pentru plastic și metal), verde ( pentru sticlă), maro ( pentru deșeuri biodegradabile), gri ( pentru deșeuri amestecate-reziduale).
„Este un pas important în definitivarea celui mai mare proiect cu finanţare europeană derulat în judeţul Sibiu până acum, prin care localităţile vor administra recipientele achiziţionate. Ne dorim ca în scurt timp colectarea deşeurilor în judeţul Sibiu să se facă la standarde europene, să intrăm intr-o mult aşteptată normalitate în acest domeniu, pentru un mediu mai curat şi condiţii de viaţă mult mai bune” a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Potrivit reprezentanților CJ, cele 25.500 de unități de compostare individuală, aferente fiecărei gospodării din localitățile rurale vor fi împărțite până la finele anului, iar pubelele, anul viitor. Pentru orașe urmează să fie organizate licitații, în scopul desemnării unor operatori de salubritate care să colecteze deșeurile și să le transporte apoi în centre de reciclare, pentru a fi valorificate financiar. În consecință, cu cât cantitatea deșeurilor colectate va fi mai mare, și operatorii vor încasa mai mulți bani după ce le reciclează, cu atât prețul taxei de salubritate pe care o vor plăti locuitorii va fi mai mic. Finalizarea licitațiilor și trecerea propriu-zisă la etapa de colectare selectivă, ce presupune amplasarea containerelor speciale în locuri special amenajate de Primărie, va avea loc în municipiile Mediaș și Sibiu abia la mijlocul anului viitor, termenul de finalizare al proiectului fiind august 2015.
Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Sibiu” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

20140412_095954

Sanatate 30.10.2014

Vintage Bazar la Crucea Roşie Filiala Sibiu

Sâmbătă, 1 noiembrie, începând cu ora 10.00, Filiala din Sibiu a Crucii Roșii România alături de Asociația Animal Life vă invită la Vintage Bazar. La acest eveniment care face apel la spiritul comunitar al sibienilor se vor comercializa produse și obiecte primite ca donație de organizatori: de la îmbrăcămite, încălțăminte și genți, la accesorii și jucării. Participanții vor fi așteptați cu prăjituri de casă special gătite de membrii Clubului de Aur și multe alte surprize.
Astfel, orice persoană poate contribui la susținerea programelor umanitare desfășurate de Crucea Roșie România prin achiziționarea produselor și participarea la tombola cu suprize, toate fondurile colectate având această destinație.
Târgul va avea loc pe strada Nicolae Bălcescu nr. 6, în gangul interior al curții.