baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

macheta mma_sibiu100

Eveniment 18.09.2014

În această seară la Media Music Awards, YouTube România va premia pentru prima dată cel mai vizionat videoclip românesc

Pe lângă premiile bazate de difuzarile radio și TV, pe scena Media Music Awards va fi decernat joi seară și un premiu bazat pe vizualizările pe cea mai populară rețea video de socializare din România – YouTube, anunță organizatorii.
YouTube România aduce „BEST VIDEO on YOUTUBE” – videoclipul românesc cu cele mai multe vizualizări – pentru a completa lista premiilor oferite în mod transparent pe cifre reale pe baza difuzărilor Radio – TV.
Cel mai popular videoclip pe YouTube din ultimul an este un premiu surpriză acordat pentru prima oară în istoria Media Music Awards.
„În decursul unei luni, aproape toți romanii cu acces la internet vizionează clipuri pe YouTube. Muzica este una din cele mai populare categorii, cele mai de succes canale românești ajungând să aibă și peste 1 milion de abonați. Artiștii români sunt extrem de populari și în afara țării: România este țara care „exportă” cele mai multe hituri, comparativ cu celelalte țări din regiune”, declară Florin Pravai, YouTube Lead Google România.
Gala Media Music Awards de joi seară va fi prezentată de Adrian Sînă și Sore, fiind pentru prima dată când cei doi artiști apar împreună pe scenă în ipostaza de gazde ale unei ceremonii de asemenea nivel.
Trofeele Media Music Awards se acordă artistilor care au avut, în ultimele 12 luni, cele mai difuzate piese la radio si TV, pe baza statisticilor Media Forest.
“Fans Like Award” și Best Fan sunt singurele categorii de la Media Music Awards la care publicul poate vota.
În premieră pentru o gală muzicală din România, la Media Music Awards va fi premiat cel mai înfocat admirator al unui artist autohton. Fanul numărul 1 urmează să urce pe scena evenimentului de la Sibiu, de pe 18 septembrie, și să primească trofeul chiar din mâinile idolului sau ale idolilor săi.
Media Music Awards va debuta cu ceremonia Green Carpet, vedetele participante urmând să își facă apariția pe gazonul verde spre a fi fotografiate la panoul oficial. De acolo se va transmite live emisiunea MTV Media Music Awards Exclusive Preview, telespectatorii urmând să vadă, la MTV România, cele mai cool momente și imagini behind the scene cu artiștii preferați.
Întreg show-ul va fi înregistrat și transmis apoi de MTV România.
Media Music Awards 2014 powered by Media Forest este un eveniment recomandat de Pro FM și prezentat de MTV și finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Festivalul Sportului 2013-260

Sport 18.09.2014

Festivalul Sportului 2014 : „Dezlănţuire de forţă şi energie”

Festivalul Sportului 2013-260Festivalul Sportului se întoarce în seâmbăta aceasta. Evenimentul este la cea de-a doua ediţie şi va avea loc în Piaţa Mică. Începând cu ora 10 dimineaţa, sibienii sunt invitaţi la o demonstraţie de atitudine, energie debordantă şi bună dispoziţie. Cele mai interesante trenduri şi concepte sportive, vor fi arătate într-un melanj inedit al mişcării în aer liber. Timp de zece ore, cei mai buni instructori din Sibiu vor urca pe trei scene amplasate ca şi în anul precedent, loc de unde vor face mişcăre în ritm de Kangoo Jumps, Bokwa, Steel Programs, Schwinn Cycling, Step Aerobic, Tae Bo, X Tempo, Reebound, Taezu, Dance, Freestyler, Zumba Step, Zumba și deepWORK .

Printre invitații speciali se numără instructorii Fernando Gorini, Dana Badea, Simona Niste și nutriționistul Cristian Mărgărit. Nu lipsesc noutățile în materie de wellness-nutriție, expoziție de accesorii fitness și aerobic, plus standuri expo cu produse fresh-bio și suplimenți alimentari. La prima ediție, inițiativa organizatorilor s-a dovedit a fi extrem de inspirată și bine primită de locuitorii orașului, intenția de a permanentiza acest proiect și în anii următori venind aproape de la sine. Atragerea populației de toate vârstele către mișcare și educație fizică, diversitatea și abordarea ludică a anumitor activități ce vor crea o atmosferă vie şi captivantă vor aduce originalitatea și divertismentul în Piaţa Mică.

Participarea la activitățile sportive, dar și la seminarii este gratuită. Pentru toți cei care vor face mișcare împreună cu instructorii de pe cele trei scene, surprizele se vor ține lanț. Premiile sunt în valoare de peste 1500 de euro, şi se vor transforma în abonamente la sălile de fitness din Sibiu și echipamente sportive de tot felul. Festivalul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, și este organizat de A.C.S.A Gym şi Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu.

Festivalul Sportului 2013-49
Festivalul Sportului 2013-21
Festivalul Sportului 2013-260

Editia tiparita : 292

IMG_4568

Eveniment 17.09.2014

Au început lucrările la noul pavilion din Muzeul Astra/ Fotogalerie

S-au pus pietrele de temelie pentru noul Pavilion Muzeal Multicultural, ce va fi construit în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Investiția face parte din proiectul Patrimoniu deschis, finanțat prin Granturile SEE (Spațiul Economic European – Islanda, Liechtenstein și Norvegia), valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane de euro. Paviliolonul va fi funcțional începând cu anul 2016.
,,Ne aflăm într-o fază foarte importantă a acestui proiect: au început lucrările la fundația Pavilionului Muzeal Multicultural. Felicit inițiativa conducerii C.N.M. ASTRA pentru organizarea acestei ceremonii tradiționale și sunt convins că lucrările se vor desfășura în grafic, iar la termenul stabilit să vedem cum acest Pavilion, alături de celelalte componente ale proiectului, va aduce în fața publicului larg, a vizitatorilor de pretutindeni, valorile culturale multietnice”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
„Construcția unui nou pavilion dedicat vizitatorilor vine ca urmare a incapacității vechiului pavilion de a răspunde nevoii de valorificare adecvată a patrimoniului și de a face față numărului tot mai mare de vizitatori, din cauza condițiilor limitate de primire și interacțiune cu publicul, la care se adăuga lipsa posibilităților de facilitare a accesului persoanelor cu dizabilități. Toate aceste neajunsuri au dus la o insuficientă valorificare și promovare a valorilor multiculturale ale Muzeului ASTRA”, informează Ciprian Ștefan, director general al C.N.M. ASTRA.
Noua clădire este concepută după următoarea structură: la subsol sunt prevăzute încăperile tehnice, depozitele de patrimoniu și sălile de expoziții. La parter vizitatorul va putea găsi biroul de informare la care se adaugă galeriile de artă populară (expoziție de artă populară contemporană cu vânzare),un auditorium, spații de socializare. Mansarda este amenajată cu scopul de a găzdui spațiile administrative destinate personalului muzeal.
Potrivit proiectului, pavilionul va deveni funcțional în primăvara anului 2016 și va pune în valoare patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, asigurând, totodată, o primire adecvată vizitatorilor muzeelor din Dumbrava Sibiului.
Proiectul Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a primit, în calitate de proiect predefinit, o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 3.500.054 euro, din care 85% prin Granturile SEE 2009-2014, 15% reprezentând contribuția națională.

IMG_4543
IMG_4544
IMG_4545
IMG_4546
IMG_4548
IMG_4555
IMG_4560
IMG_4562
IMG_4567
IMG_4568
IMG_4570
IMG_4573

Prof.Univ.Dr. Ioan Manitiu_1

Sanatate 16.09.2014

Hipertensiunea pulmonară, dezbătută de medicii cardiologi sibieni

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu au participat în perioada 12-13 septembrie 2014 la simpozionul „Hipertensiunea pulmonară”, eveniment organizat la Sibiu de către Fundaţia Română a Inimii şi Casa Inimii Sibiu.

Pe parcursul celor două zile au fost organizate mai multe sesiuni de conferinţe la care au luat parte experţi în hipertensiunea pulmonară atât din străinătate: Austria, Bulgaria, cât şi din România, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Basta”, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mureş (explorări invazive şi pediatrie), Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj şi Clinica Polisano Sibiu.

„Participarea SCJU Sibiu, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, la organizarea şi susţinerea acestor manifestări ştiinţifice a reprezentat o oportunitate pentru acumularea de noi informaţii raportat la o tematică extrem de importantă şi mereu actuală. Aceasta cuprinde experienţa şi actualităţile, clasificări şi trialuri privitor la hipertensiunea pulmonară precum şi hipertensiunea pulmonară secundară suferinţei cordului stâng. Am avut parte de expuneri deosebite pe aceste teme şi s-a desfăşurat un schimb de experienţă prin dialog foarte util, expunere de cazuri cu probleme şi modalităţi de rezolvare”, a explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.

Evenimentul a fost prezidat de Prof. Univ. Dr. Ion Coman, Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

Pe lângă medicii cardiologi specialişti şi primari ai celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ care au participat la manifestări, tinerii cardiologi medici rezidenţi din cadrul SCJU Sibiu au fost la rândul lor implicaţi activ în staff-ul organizatoric şi prezentări în cadrul conferinţelor, evenimentul reprezentând pentru aceştia o importantă oportunitate de a acumula informaţii şi experienţă.

„Am constatat cu satisfacţie că astfel de evenimente organizate în Sibiu nu sunt singulare şi că SCJU Sibiu este de fiecare dată reprezentat prin colectivul său de medici, ceea ce denotă că importanţa regională a instituţiei noastre creşte permanent, odată cu îmbunătăţirea constantă a condiţiilor de tratament precum şi datorită conduitei profesionale şi rezultatelor foarte bune ale profesioniştilor din cadrul secţiilor spitalului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei.

În structura unităţii sunt cuprinse 1054 paturi pentru spitalizare continuă şi 50 de paturi pentru spitalizare de zi. Secţia Clinică Cardiologie I beneficiază de un total de 59 de paturi iar Secţia Clinică Cardiologie II de 39 de paturi.

În cadrul unităţii sanitare sunt deserviţi pacienţii întregului judeţ precum şi pacienţi din judeţe limitrofe cum sunt: Vâlcea, Alba sau Braşov.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este totodată bază de învăţământ pentru Facultatea de Medicină din Sibiu.