baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

Ad
www.adevarul.ro
Foto credit: www.adevarul.ro

Sport 28.08.2015

Campioane mondiale, câştigătoare de Champions League şi campionate importante din Europa, plus alte competiţii de mare anvergură internaţională! Palmaresul impresionant al super jucătoarelor de la CSM Bucureşti, handbaliste ce vor înfrunta pe Măgura Cisnădie, în prima etapă a Diviziei A

www.adevarul.roCristina Vărzaru, Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Iulia Curea, Elena Nicula, Bianca Bazaliu, Cristina Nan, Alina Iordache, Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Isabelle Gullden, Fernanda Da Silva, Ana Paula Rodrigues, Line Jorgensen, Linnea Torstenson, Carmen Martin, Maria Fisker, Deonise Cavaleiro şi Ekaterina Vetkova. Jucătoare una şi una care vor înfrunta pe Măgura Cisnădie (30 august), în prima etapă a Diviziei A la handbal feminin. Meci disputat la Cisnădie, în care elevele pregătite de către Alexandru Weber vor juca împotriva unor câştigătoare de titlu mondial, Champions League, campionate importante din Europa şi a altor competiţii de mare anvergură în handbalul mondial şi internaţional. Măgura Cisnădie-CSM Bucureşti va începe de la ora 12,00.

Editia tiparita : 338

www.baiamare.ro
Foto credit: www.baiamare.ro

Sport 27.08.2015

Campioana României joacă la Sibiu, în această sâmbătă! Meci tare cum nu s-a mai văzut în ultimul deceniu pe terenul de rugby „Bebe Boboc” : Ştiinţa Baia Mare vs CSM Bucureşti

www.baiamare.roMai mult de un deceniu a trecut de când nu s-a mai jucat o partidă „mare” pe terenul de rugby „Bebe Boboc”. În 29 august, a venit timpul pentru a se disputa un nou joc de un nivel calitativ excelent, pe arena unde pe vremuri jucătorii CSM-ului Sibiu făceau meciuri extraordinare ce au rămas în memoria tuturor fanilor acestei frumoase ramuri sportive. Mai exact, campioana României, Ştiinţa Baia Mare va evolua la Sibiu, în această sâmbătă, împotriva celor de la CSM Olimpia Bucureşti.

Cupa Regelui, manifestare aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României

Un nou duel între Baia Mare şi CSM Bucureşti, dar de data aceasta nu la handbal feminin sau masculin, ci la rugby. Jocul va începe de la ora 11,00 iar fanii rugby-ului şi al sportului de calitate din Sibiu sunt invitaţi să asiste la un spectacol deosebit. Învingătoarea va accede în ultimul act al Cupei Regelui. Întrecere aflată direct sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României. Ştiinţa Baia Mare este una din echipele importante ale rugby-ului din ţara noastră, palmaresul baimărenilor vorbind de la sine. În 38 de ani de existenţă, „zimbrii” au adunat cinci titluri de campioni ai României (1990, 2009, 2010, 2011 şi 2014) şi patru Cupe ale României (1980, 1990, 1999 şi 2010). Au terminat de trei ori pe locul II în prima divizie şi de şapte ori pe ultima treaptă a podiumului. Ei au dat nenumăraţi jucători la loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori, şi au 36 de ani în care au jucat în Superliga Naţională. În 2009, au oprit dominaţia formaţiilor bucureştene Steaua şi Dinamo, iar timp de trei ani la rând, Ştiinţa Baia Mare a fost principala forţă a României. În acest moment, Ştiinţa este deţinătoarea titlui şi se află pe locul trei în campionat, dar cu două jocuri mai puţine decât primele două clasate. De cealaltă parte, CSM Olimpia Bucureşti se află pe locul patru în campionat. Bucureştenii, deşi nu au palmaresul impresionant al oponenţilor lor şi au abia opt ani de existenţă, sunt formaţia celui mai mare proiect văzut în ultimii 20 de ani în ţara noastră, proiectul CSM Bucureşti. Plan de investiţii imens ce urmăreşte ocuparea locului I în toate disciplinele sportive : handbal, baschet, rugby, volei, etc.

În cealaltă semifinală, Timişoara Saracens RCM va juca cu Universitatea Cluj. Meciul se va disputa la Timişoara, pe stadionul „Gheorghe Răşcanu”.

CSM Stiinta5
S

Editia tiparita : 338

Ad
www.judoinsider.com
Foto credit: www.judoinsider.com

Sport 26.08.2015

Daniel Natea, printre cei mai buni sportivi din lume. Sibianul participă în această săptămână la Campionatul Mondial de Judo din Kazahstan

www.judoinside.comSibianul Daniel Natea se află în aceste zile în capitala Kazahstanului, Astana. Loc unde are loc cel mai important eveniment sportiv al anului pentru judo, Campionatul Mondial. Manifestarea a început încă de luni şi se va încheia în data de 30 august. Primele zile au fost dedicate categoriilor mici, încet, încet urmând a se urca în greutate. Natea va participa la categoria plus 100 de kilograme şi va concura abia sâmbătă.

Întrecerea din Kazahstan este transmisă în direct pe programul Digi Sport 2. În fiecare dimineaţă, începând cu ora 08,00, au loc meciurile preliminare ale categoriilor zilei respective. Apoi, de la ora 14,00 se vor disputa fazele de final. Campionatul Mondial de judo este dotat cu premii în valoare de 200.000 de dolari. Sunt prezenţi 729 de judokani din 120 de ţări de pe glob.

Daniel Natea a fost iniţiat în judo-ul de performanţă la CS Temerarul Sibiu, de către antrenorul Ionel Chioveanu. El a mai fost pregătit şi la CSŞ Şoimii Sibiu de către Octavian Creţu, iar de doi ani de zile se află la Târgovişte, oraş unde se antrenează sub comanda lui Iulian Crăciun la Clubul Sportiv Valleriana.

Daniel Natea Judo
Daniel Natea Romania

Andreea Chiţu, vicecampioană mondială pentru a doua oară la rând

România este reprezentată de 10 sportivi : Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, Loredana Ohâi, Larisa Florian, Violeta Dumitru, Monica Ungureanu, Daniel Natea, Cristian Bodîrlău, Denis Mititelu şi Valentin Radu. Dintre aceştia, patru au concurat deja, la 48 şi 52 de kilograme. Andreea Chiţu a avut din nou o evoluţie nemaipomenită la un concurs de mare anvergură, repetând rezultatul de la precedentul mondial, Chelyabinsk, Rusia. Ea a obţinut medalia de argint la 52 KG, fiind învinsă în ultimul act al competiţiei de către extraordinara japoneză Misato Nakamura. Monica Ungureanu a ocupat poziţia a şaptea la 48 KG, iar Larisa Florian şi Violeta Dumitru au pierdut în fazele inferioare ale turneului.
www.digisport.ro

Editia tiparita : 338

2010-09-1312__ro__ZA__echipaj smurd FP

Sanatate 25.08.2015

Weekend încărcat pentru lucrătorii SMURD, 97 situații medicale de urgență

smurd1În mai puțin de trei zile echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt.Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au fost solicitate prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 97 situaţii medicale de urgenţă, alte trei pentru asistență persoane blocate în apartament și una pentru salvarea unui animal.

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, printre cele mai frecvente motive se regăsesc afecţiuni cardiace, respiratorii şi diferite traumatisme.

Astfel, acțiuni de salvare ale echipajelor S.M.U.R.D. s-au înregistrat în: Sibiu- 39 cazuri de natură medicală şi 2 accidente rutiere; Mediaş-7 cazuri de natură medicală; Agnita – 6 cazuri de natură medicală, Miercurea Sibiului – 10 cazuri de natură medicală și Avrig 8 cazuri de natură medicală și un accident rutier.

De asemenea, Serviciile Publice Voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni și Ocna Sibiului, prin formaţiunile S.M.U.R.D, au intervenit la 24 de cazuri de natură medicală.

Editia tiparita : 338

Ad