baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

Ad
colaj lora si connectr

Eveniment 30.08.2016

Lora si Connect-R prezintă premiile industriei muzicale româneşti


În premieră pentru gala Media Music Awards, ediţia din acest an va fi prezentată de un duo de artişti: Lora si Connect-R vor prezenta marea noapte a muzicii româneşti, care va avea loc la Sibiu, în 15 septembrie.

unnamed

 

Vedetele se pregătesc de premiile industriei muzicale româneşti

Peste 30 de artiști de top şi-au anunţat prezenţa la ediţia 2016 a singurei gale de premii muzicale din România, Media Music Awards: Andra, Smiley, Delia, Holograf,
Carla’s Dream, Connect-r, Alina Eremia, Lora, Feli, Faydee, Voltaj, Puya, Guess Who, Grasu XXL, Dorian Popa, Lidia Buble, Amira, What’s Up, Vescan, Florin Ristei, Jo, Randi, Mihail, Sore, Corina, Deep Central, Dj Sava, Maxim, Adrian Sina, Amna, Robert Toma.

Aici vedeti clipul de promovare a artiştilor de la Media Music Awards 2016.

 

Media Music Awards

Media Music Awards 2016 va avea loc la Sibiu, pe 15 septembrie. Singura gală de premii muzicale din România, cu premii acordate pe baza difuzărilor radio – TV, se va desfășura, ca şi până acum, în Piața Mare, pe o scenă comparabilă cu lățimea unui teren de fotbal. La eveniment sunt aşteptaţi peste 40.000 de spectatori.

Trofeele Media Music Awards se acordă în mod transparent pe baza numărului de difuzări media din ultimul an. Statisticile sunt efectuate de Media Forest, compania care care identifica si monitorizeaza in timp real aparițiile radio si TV. Prin urmare, premiile Media Music Awards reflectă succesul real al artiștilor români, îi premiază pe cei mai iubiți de public și piesele cele mai apreciate, cu cele mai multe difuzări media și vizualizări pe internet.

La cele 4 ediții Media Music Awards de până acum au luat parte artiști de top precum Loredana, Holograf, Smiley, Alex Velea, Antonia, Corina, Andra, Vama, Connect-R, Voltaj, Vunk, Elena Gheorghe, Andreea Banică, What’s Up, Cabron, Anda Adam, 3 Sud Est, Deep Central, Guess Who, Puya, Maximilian, Grasu XXL, Zdob și Zdub, Delia, Fly Project, Raluka, Oana Radu, Sore, Ellie White, Mandinga, Amna, Cargo, LaLa Band, Lidia Buble, Adda, Maximilian, Akcent, Giulia Anghelescu sau Faydee.

Media Music Awards este organizat de Asociația Culturală Media Music Awards și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

 

 

Mitropolia Ardealului
Foto credit: Mitropolia Ardealului

Eveniment 30.08.2016

Parastas pentru Mitropolitul Antonie Plamadeala

Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul a adunat mulţimi de credincioşi la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitorii locaşului de cult şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de pr. prof. dr. Dumitru Abrudan. Părintele profesor a prezentat viaţa şi activitatea Sfântului Ioan Botezătorul, precum şi ocrotirea pe care o oferă credincioşilor care-l cinstesc.

“Astăzi este ziua de prăznuire a evenimentului prin care Ioan Botezătorul a plătit asumarea responsabilităţii încredinţate de Dumnezeu de a vesti în sânul neamului său şi apoi în toată lumea, că Cel care cobora către apa Iordanului ca să se boteze, era Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, de Care el nici nu se putea apropia”, a spus pr. Dumitru Abrudan.

Parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul şi soborul slujtor au oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală, de la a cărui trecere la cele veşnice s-au împlinit 11 ani. IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit apoi credincioşilor despre lucrările Sfântului şi Marelui Sinod al Ortodoxiei, desfăşurate anul acesta în Creta. Ierarhul a prezentat cele şase teme dezbătute şi a subliniat faptul că nici un document semnat nu conţine vreo abatere de la dreapta credinţă, Sinodul fiind un eveniment deosebit în viaţa Bisericii Ortodoxe din întreaga lume, prin care s-a proclamat unitatea de credinţă şi lucrare a Bisericilor Ortodoxe ale popoarele dreptmăritoare.

“A fost o dorinţă extraordinară de a proclama ortodoxia credinţei pe care noi o trăim. N-a fost un sinod care a venit cu alte dogme, un sinod care să aducă o altă învăţătură. A rânduit Dumnezeu ca din toate problemele actuale să se aleagă şase teme care au fost dezbătutr cu foarte multă grijă şi cu foarte multă sfinţenie”, a spus ierarhul.

Sursa: Mitropolia Ardealului

Ad
primaria sibiu

Administratie 29.08.2016

Coborârea cablajului metropolitan în subteran continuă

Constructorul contractat de Primăria Sibiu continuă lucrările de realizare a infrastructurii metropolitane pe cinci străzi principale din Sibiu, în cadrul proiectului Calea Verde pentru Dezvoltare Durabilă.

Este vorba de bulevardul Corneliu Coposu, bulevardul Victoriei, șoseaua Alba Iulia, Calea Dumbrăvii și bulevardul Vasile Milea. Concret, proiectul constă în amenajarea tubulaturii subterane în care vor fi coborâte cablurile de telefonie, internet și electricitate de pe stâlpi.

Calea Dumbrăvii

Pe partea dreaptă pe sensul de mers dinspre Cimitirul Municipal spre bulevardul Vasile Milea s-a introdus tubulatura pe tronsonul dintre Cimitirul Municipal și strada Lomonosov. Pe tronsonul dintre Cimitirul Municipal și strada Lămâiței s-a început și refacerea trotuarelor.

Pe partea stângă s-a instalat până în prezent tubulatura pe tronsonul dintre strada Dimitrie Anghel și strada Argeșului.

Bulevardul Corneliu Coposu

Pe această arteră tubulatura s-a introdus complet în pământ. În ceea ce privește refacerile, până în prezent s-a reparat asfaltul de pe carosabil acolo unde au fost efectuate traversări și urmează să se înceapă lucrările de refacere a trotuarelor.

Bulevardul Victoriei

Și pe această arteră tubulatura subterană a fost amenajată, iar de săptămâna viitoare va începe refacerea trotuarelor afectate.

Șoseaua Alba Iulia

Pe trotuarele de pe partea dreaptă a străzii, pe sensul dinspre strada Morilor spre Aeroport, s-a pozat tubulatura până la râul Cibin, urmând să se continue și pe podul peste Cibin și să se facă legătura cu tronsonul deja finalizat dintre Ambient și McDonalds. Refacerile au fost efectuate pe tronsonul dintre strada Morilor și strada Alpinismului și se lucrează în prezent la reparații pe tronsonul dintre strada Alpinismului și magazinul Kaufland.

Pe partea stângă s-a efectuat săpătura și s-au introdus tuburile în subteran până la benzinăria Lukoil, cu excepția zonei de sub podul de cale ferată de la Mc Donalds. Refacerea trotuarelor afectate s-a realizat între strada Morilor și strada Vasile Cârlova și între benzinăria Lukoil și strada Livezii. În prezent se lucrează la refaceri pe tronsonul dintre strada Vasile Cârlova și strada Ștrandului.

Bulevardul Vasile Milea

Până în prezent, pe partea cu unitatea militară, s-a amenajat tubulatura subterană pe tronsonul dintre sensul giratoriu de la intersecția Calea Dumbrăvii – bulevardul Vasile Milea până la strada Semaforului. Pe partea cealaltă a străzii s-a săpat și s-a introdus tubulatura între strada Rahovei și strada Luptei. Refacerea trotuarelor afectate va începe de săptămâna viitoare.

Termenele contractuale de finalizare a lucrărilor pe cele cinci artere, inclusiv refacerile, sunt următoarele: 1 noiembrie pentru bulevardul Corneliu Coposu, 8 noiembrie pentru Calea Dumbrăvii și șoseaua Alba Iulia și 13 decembrie pentru bulevardul Victoriei și bulevardul Vasile Milea.

Maternitatea Polisano

Sanatate 31.08.2016

Campanie Polisano pentru nașterea naturală

Maternitatea Polisano, declarată de UNICEF și Ministerul Sănătății “Spital, prieten al copilului”, susține nașterea naturală ca fiind cea mai firească și benefică modalitate de a aduce pe lume un copil. În acest sens, în luna septembrie, pachetul dedicat nașterilor naturale este oferit la un preț redus. Maternitatea Polisano lansează o promoție specială, în luna septembrie: pachetul pentru nașterea naturală costă 2.900 de lei. În schimb, viitoarele mame primesc toată atenția și experiența echipei medicale, siguranța că au la dispoziție echipamente medicale de ultimă generație și condiții de cazare elegante și confortabile, astfel încât să aibă o naștere cât mai ușoară și intimă. “Nașterea a fost dintotdeauna un eveniment natural și cât de poate de firesc. Supramedicalizarea ei în ultimele decenii a dus la pierderea încrederii femeii în propriile puteri și în faptul că poate și trebuie să își asculte propriul corp în acest proces. Noi, echipa Maternității Polisano, susținem nașterea naturală ca fiind cea mai firească și benefică modalitate de a aduce pe lume un copil, bineînțeles, în condițiile în care nu se impune o intervenție medicală pentru siguranța mamei și a bebelușului”, a declarat dr. Ovidiu Gligor, medic obstetrică-ginecologie și manager al Spitalului European Polisano.

În cadrul Maternității Polisano, cea mai modernă din zona Centru a țării, mamele au siguranța că bebelușul este îngrijit de o echipă de medici specialiști, instruiți după cele mai moderne standarde europene de îngrijiri prenatale și perinatale, în specialitățile obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, ATI, genetică medicală, psihologie, laborator și imagistică medicală. De altfel, în cadrul maternității funcționează patru linii de gardă, în obstetrică-ginecologie, ATI, neonatologie și laborator și un punct de transfuzie, care asigură continuitatea asistenței medicale. Maternitatea dispune de trei săli pentru naşterea naturală și nașterea în apă și două săli pentru operaţii de cezariană cu circuite închise.

De la deschidere, în Maternitatea Polisano au avut loc peste 1.700 de nașteri, dintre care peste 150 au fost bebeluși născuți prematur.

Promoția este valabilă pentru femeile gravide începând cu săptămâna 23 de sarcină, iar nașterea va avea loc cu medicul de gardă. Contractele de naștere trebuie încheiate în perioada 1-30 septembrie 2016. Pentru detalii privind oferta și încheierea contractului puteți apela numărul de telefon 0744.581.300.

Ad