baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

Ad
Foto: Construim Romania
Foto credit: Foto: Construim Romania

Eveniment 27.09.2016

Nu circulăm pe autostradă de la sfârşitul lunii, termenul de finaliare a lucrărilor se decalează

Deşi în urmă cu câteva săptămâni, directorul CNADNR, Cătălin Homor, dădea asigurări că de la sfârşitul lunii vom putea circula pe lotul 3 al autostrăzii Sibi-Orăştie, nu se va întâmpla acest lucru. Termenul de finalizare a fost decalat din cauza ploilor din ultima perioadă, astfel că lucrările nu vor putea fi încheiate în cele trei zile care au mai rămas până la sfârşitul lunii septembrie.

“Pentru corecta şi prompta informare a opiniei publice, având în vedere că în ultima perioadă de timp pe zona Orăștie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunță că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunţa -Sălişte. În graficul de execuție conform prognozei meteo, CNADNR SA prevăzuse o perioada de 5 zile cu ploaie, întârzierea fiind dată de dublarea perioadei în care nu s-au putut efectua lucrări specifice, în conformitate cu standardele de calitate.” se aratăîntr-un comunicat de presă al CNADNR

În schimb conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ne asigură că lucrările sunt de cea mai bună calitate. “Laboratorul propriu din şantier monitorizează în permanenţă lucrările executate. Toate testele sunt realizate în timp real, astfel încât să poată fi confirmată calitatea lucrărilor, fără de care nu se poate trece la o nouă etapă de execuţie. Cu ajutorul acestuia sunt realizate măsurători pe toată perioada de execuţie a lucrărilor, fiind verificată astfel calitatea lucrărilor executate. Caracteristicile lucrărilor realizate respectă întocmai Proiectul tehnic, cât şi toate standardele şi normativele în vigoare.” se arată în acelaşi comunicat de presă.

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost închis în luna septembrie, anul trecut, iar o porţiune a fost demolată din cauza unor crăpături care au apărut în carosabil.

ioan-gyiuri-pascu

Eveniment 27.09.2016

Durere mare la Agnita, prietena din copilărie a lui Ioan Gyuri Pascu nu îşi revine din şoc

Durere mare la Agnita, acolo unde s-a născut şi a copilărit Ioan Gyuri Pascu. Cei care l-au cunoscut nu îşi pot reveni din şoc şi le vine greu să creadă că Ioan Gyuri Pascu nu mai e printre noi. Prietena sa, Elena Cârstea, şi ea originară din Agnita, s-a întors acasă din Statele Unite ale Americii, nu a apucat să îl revadă însă pe Gyuri pentru că vestea morţii lui a căzut ca un trăznet.

Elena Carstea“Noi suntem toţi şocaţi, eu am întrebat de când am venit acasă unde-i Gyuri. Mi-au zis că-i la Bucureşti şi am zis că îl văd la Bucureşti că trebuie să merg acolo săptămâna viitoare şi pe urmă am aflat vestea asta oribilă. Noi am copilărit împreună, am cântat împreună, noi am făcut o formaţie, “Trandafirii negri”. Ne ştim de aşa mulţi ani că nici nu mai ţin minte. Cred că eram prin clasa a şasea, a şaptea când ne-am cunoscut prima dată. Toţi ne-am dorit să facem ceva cu vieţile noastre, să fim artişti şi iată că Dumnezeu ne-a ajutat să şi fim. Este o pierderea aşa dureroasă, mai ales că era un om atât de bun şi de vesel şi de cald, şi de talentat iar cuvintele sunt de prisos.” a spus îndurerată Elena Cârstea

Elena Cârstea a venit din SUA pentur a îşi revedea rudele şi prietenii însă nu se aştepta să se întâmple o asemenea nenorocire. “Eu m-am văzut ultima dată cu Gyuri în 2013 când l-am invitat la masă. Mi-a fost tare drag să ne revedem, că eu apuc să mă văd atât de greu cu cineva când vin în ţară dar mă bucur că am reuşit săs tăm şi să împărţim o ciorbă din nou.” a povestit artista

Şi mama Elenei Cârstea a fost şocată la auzirea veştii ca Ioan Gyuri Pascu s-a stins, pe care îl ştia de când era un copil. “Eu am înlemnit când am auzit, venea la noi în casă, făceau repetiţii împreună. De câte ori venea la noi, cânta la chitară şi înveselea toată casa de veneau şi vecinii şi ascultau pe la uşă, că stăteam la bloc atunci.” a povestit Profira Cârstea, mama cântăreţei

Trupul neînsufleţit al lui Ioan Gyuri Pascu va fi adus la Agnita miercuri seara, joi va fi zi de priveghere iar vineri va fi înmormântat în cimitirul evanghelic din oraş.

Ad
ioan gyuri pascu folk 2015

Eveniment 27.09.2016

Ioan Gyuri Pascu va fi inmormantat la Agnita

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu va fi înmormântat vineri, de la ora 12,00, în cimitirul din oraşul Agnita, judeţul Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Greţcu, coleg al artistului în trupa Divertis.

“Înmormântarea va avea loc vineri, de la ora 12,00, la Agnita, lângă Sibiu, oraşul natal al lui Gyuri”, a spus Cristian Greţcu.

Potrivit acestuia, trupul neînsufleţit al lui Ioan Gyuri Pascu va fi depus marţi după-amiază la capela cimitirului Bellu ortodox.

“Va fi depus astăzi, la ora 14,30 – 15,00, la capela de la Bellu ortodox. Aici va sta până mâine, la prânz, când va fi luat şi dus la Agnita de familie”, a precizat Cristian Greţcu.

Contactat de corespondentul AGERPRES, preotul evanghelic de la Agnita, responsabil cu cimitirul din oraş, Reinhart Boltres, a declarat că trupul artistului va fi adus miercuri seara la capela cimitirului din oraş.

“Eu am fost anunţat de către nişte trimişi ai familiei că înmormântarea va fi vineri, la ora 12,00. Este un cimitir în proprietatea Bisericii Evanghelice, în care sunt înmormântaţi toţi ce nu sunt ortodocşi, deci evanghelici, reformaţi…Ioan Gyuri Pascu era reformat. Înmormântarea o să o facă bănuiesc, colegul meu, ungur, reformat. Trupul va fi adus mâine la Agnita”, a precizat, pentru AGERPRES, Reinhart Boltres, preot la parohia Evanghelică din Agnita.

Actorul va fi înmormântat lângă părinţii şi sora sa.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni, la vârsta de 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator.

castane

Sanatate 26.09.2016

Beneficiile castanei

E vremea când, din ghemotoacele ţepoase, castanii sălbatici aruncă mingiuţe arămii. Dar cine le mai bagă azi în seamă!? Şi totuşi, câtă putere vindecătoare a pus bunul Dumnezeu într-o simplă castană …necomestibilă!

Ea pune în mişcare sângele şi astfel tămăduieşte durerile de picioare obosite sau bolnave de varice, circulaţie proastă şi chiar osteoporoză. În reumatism şi degerături poate fi un prieten de nădejde, ba chiar un remediu împotriva vaselor capilare fragile, care se sparg la orice atingere şi din nimic te trezeşti cu o vânătaie. Prin acelaşi dar – de a pune în mişcare sângele – tratează chiar şi hemoroizii.

Cum folosim puterea castanei? 1. Sub formă de ulei sau tinctură: castanele se macerează timp de 2 săptămâni în ulei sau alcool, în vas de sticlă. Preparatul e numai pentru masajul picioarelor dureroase. 2. Ca decoct: castanele se zdrobesc, 10 la un litru de apă, se fierb 10 minute şi asta-i baia contra varicelor, dar şi contra hemoroizilor. 3. Sub formă de cataplasmă: amestec de făină de castane şi de grâu în părţi egale, omogenizate cu oţet, aplicată pe zonele dureroase atinse de reumatism sau degerături. Iar în cosmetică ele tratează cuperoza prin comprese cu decoct şi tenul gras prin masca de castană rasă amestecată cu miere.

Prin micuţa castană sălbatică primiţi la pachet, direct din farmacia Domnului, amidon, grăsimi, tanin, vitaminele B,C şi K, minerale şi escină, cea care întăreşte vasele capilare. Ce miracol!

 

Ad