baby care mare

Sanatate 20.12.2013

Asociația Baby Care te îndeamnă să fii Moș Crăciun. Terapia intensivă a nou născuților are acum două aparate performante, mai trebuie unul

Campania „Un vis o speranță, o viață”, desfășurată de Asociația Baby Care din Sibiu a reușit cu sprijin necondiționat din partea tuturor celor implicați și cu dedicare să-și atingă scopul de a colecta fonduri necesare îngrijirii, în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 86.000 Ron s-au strâns în urma acțiunilor și activităților desfășurate de asociație. Din acești bani s-a achiziționat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale în valoare de 69.031 RON şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 RON.

„Datorită efortului și sprijinului părinților și a tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, s-au strâns toți acești bani. Acum putem face mai ușoară viața celor care își încep drumul prematur și au nevoie de terapie. Acest ecograf ne ajută să urmărim copiii cu risc de sechele neurologice și motorii, până la vârsta de doi ani. Pentru mulți dintre copii greul nu se oprește în momentul în care pleacă acasă. Urmează să achiziționăm și circuite de respirație, foarte importante pentru nou născuți, mai ales că aproape toți cei care vin pe lume prematur au probleme de respirație”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu. 

În decursul unui an, la maternitatea din Sibiu s-au născut aproximativ 2700 de copii. Dintre aceștia, cam 350 ajung la terapie intensivă, adică mai bine de 15%.  O parte dintre nou născuți vin și din spitalele din Alba și Vâlcea. 

Eforturile Asociației nu se opresc aici. Mâine, 21 decembrie, la Carrefour, toate mămicile implicate în proiect vor fi prezente cu decorații de Crăciun, făcute de mâinile lor, de la ora 10:00 dimineața și până la 22:00. Toți banii strânși din vânzarea lor vor merge pentru achiziționarea unui pulsoximetru performant, un aparat care costă în jur de 3.000 de euro. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi, născuţi la termen sau prematuri, prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare. În acest scop, sub deviza „Fii mai bun, fii Moş Crăciun” capania va continua. 

Reprezentanții Baby Care mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul în campaniile lor. De la marile companii, la celelalte asociații, artiști, presă și oficialități.  

 

 

 

 

 

 

Editia tiparita : 263

Ad
corpul-de-control-al-ministerului-comunicatiilor-sesizeaza-dna-pentru-nereguli-gasite-la-posta-romana

Eveniment 27.10.2016

Protest spontan la posta; nu se efectueaza operatiuni

Postasii din intreaga tara protesteaza joi si au intrerupt lucrul. }n judetul SIbiu sunt 360 de sindicaliști, din 400 de angajați, care s-au raliat protestului național.

”Protestăm față de nodul în care s-au derulat negocierile în perioada martie – octombrie. Astăzi, colegii noștriu de la București negociază din nou cu conducerea companiei, iar noi am decis să organizăm acest protest spontan”, a declarat Nicolae Șerbăneci, liderul de sindicat al poștașilor sibieni.

Potrivit acestuia, decizia salariaților din Sibiu de a participa la acest protest a fost unanimă și la ghișee nu se desfășoară niciun fel de activitate cu publicul.

Mașinile de poștă nu circulă, așa că niciun fel e trimiteri nu vor ajunge astăzi către comunele din județ, iar poștașii nu vor împărți corespondență, nu vor face plăți.

Sindicaliștii așteaptă să vadă rezultatul negocierilor de la București pentru a decide dacă reiau lucrul sau vopr demara alte forme organizate de protest.

 

img_9027

Cultura 26.10.2016

„Lacul Lebedelor”, un spectacol de balet desăvârșit

Pentru ca un spectacol de balet să fie desăvârșit, trebuie ca dansatorii să aducă în fața publicului nu doar talent, ci și dăruire și sentiment. Ayaka Nagai, Kirill Ermolenko și Joshua Legge au preluat cele mai importante roluri din „Lacul Lebedelor” și au oferit publicului sibian un spectacol demn de marile scene de balet ale lumii.

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat marți, 25 octombrie, povestea „Lacul Lebedelor”, cu o distribuție care a dat definiția perfecțiunii. Ayaka Nagai, o balerină care și-a demonstrat talentul în nenumărate rânduri, a arătat aseară că poate infinit mai mult. A dansat cu sentiment, devotament și măreție. Odette și Odile, imagini ale binelui și răului, au fost interpretate de Ayaka într-un stil care m-a răpit pur și simplu pe scenă. Am iubit-o pe frumoasa Odette, am sperat ca iubirea dintre ea și Siegfried să depășească orice barieră și să le salveze pe lebede. I-am urât din suflet pe Odile și pe Rotbart pentru că l-au adus pe prinț în pragul disperării.

Kirill Ermolenko, prim solist al TBS din toamna acestui an, l-a interpretat pe frumosul Siegfried, prințul care își mărturisește dragostea față de minunata femeie transformată în lebădă de Rotbart, interpretat de Joshua Legge. Un dansator minunat, Joshua a fost un adevărat răufăcător. Cu o privire care îngheța totul în jur și un râs malefic, ne-a făcut aproape să ne îndrăgostim și să trecem de partea răului.

Povestea „Lacul lebedelor” vorbește în primul rând despre puterea extraordinară a iubirii de a trece peste orice barieră și de a învinge în fața răului, oricât de puternic ar fi. Prințul a reușit să găsească lumina în tot întunericul care l-a înconjurat în momentul în care și-a dat seama că i-a jurat iubire unei clone. A realizat însuflețit că iubirea lui pentru frumoasa Odette era mult mai puternică decât orice piedică și a reușit să o recâștige. Odette a demonstrat eleganță, puritate, asemenea penelor albe pe care le purta cu demnitate. Odile și-a arătat din nou și din nou urâțenia insuflată de Rotbart, geniul malefic responsabil de transformarea fetelor în lebede. Am trecut constant de la fericire la furie, apoi tristețe și într-un final lacrima glorioasă a finalului fericit mi s-a prelins pe obraz și am aplaudat cu bucurie triumful binelui.

Tehnică, postură, eleganță – perfecțiune

Kirill Ermolenko, o surpriză cu adevărat minunată, și Ayaka Nagai, frumoasa și talentata balerină a Teatrului de Balet Sibiu, au avut o tehnică impecabilă. Au transmis tot suflul poveștii. Au fost perfecți. Am urmărit povestea pașilor de dans, în sala plină de spectatori care aplaudau înmărmuriți fiecare pas executat cu eleganță.

Prințul Baletului din Kremlin s-a desfășurat pe scenă cu o lejeritate de invidiat, arătându-și toți anii de experiență, încununați de un zâmbet fermecător. Ayaka, parte componentă a familiei TBS încă din 2013, a înflorit pe scena de la Redal Expo și a plutit ca un fulg. Tânăra dansatoare a demonstrat cât de mult merită întradevăr să interpreteze cele două roluri care au marcat fără doar și poate lumea baletului clasic.

Baletul „Lacul Lebedelor”, pe muzica lui P.I.Ceaikovski, după coregrafia originală de Marius Petipa și Lev Ivanov, a fost pus în scenă pentru prima dată la Sibiu pe 12 noiembrie 2014.

Spectacolul va fi reluat în această seară, miercuri, 26 octombrie, de la ora 19:00, la Redal Expo.

Ad
Ioan-Cindrea-CJ-Sibiu

Politica 25.10.2016

Ioan Cindrea a demisionat de la conducerea PSD Sibiu

Președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a anunțat, marți, că demisionează din funcție și nu se va alfa pe listele de candidați din 11 decembrie, deși fusese anunțat ca primul pentru Camera Deputaților. Ioan Cindrea a mai fost deputat și este condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru angajarea soției la cabinet.

Președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, anunță, marți, printr-un comunicat de presă, că renunță la această funcție, dar și la oricate altă funcție de conducere deținută în PSD, urmând a rămâne „un simplu membru de partid”.

„Am demisionat din funcția de președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat Sibiu și din toate funcțiile deținute în cadrul PSD. Ca urmare, nu voi candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 și voi rămâne un simplu membru al Partidului Social Democrat”, se arată în comunicat.

Reprezentanții PSD Sibiu au precizat că Ioan Cindrea „se află în drum spre Sibiu de la București”, iar, anterior, anunțaseră că în cursul acestei zile urmează a fi validată de către conducerea de la București lista de candidați propusă de către organizația județeană a PSD Sibiu.

Pe lista trimisă la București, Ioan Cindrea se află pe prima poziție pentru Camera Deputaților.

Cindrea are o experiență de peste zece ani în Parlament, a fost secretar de stat, iar din 2012 până în martie 2016 a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu, fiind ales prin vot direct.

În primăvară însă a fost demis de către Prefectura Sibiu, în urma unei condamnări definitive la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce, în perioada 2009-2011, când era deputat, a angajat-o pe soţia sa la biroul parlamentar, ea încasând ilegal salarii în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei.

 

 

 

colectiv

Sanatate 27.10.2016

Tratamentele din străinătate ale victimelor din Colectiv vor fi decontate de Guvern şi în următorii doi ani

Guvernul prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv care se tratează în străinătate, în prezent 27 de pacienţi aflându-se încă în spitale din ţară şi străinătate. “Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienţii din Colectiv care au fost trataţi în străinătate sau care urmează să fie trataţi în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toţi pacienţii din Colectiv”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a precizat că suma alocată va fi inclusă în bugetul Ministerului Sănătăţii pe următorii doi ani, afirmând, totodată, că în acest an bugetul destinat tratării în străinătate a pacienţilor de la Colectiv a fost “într-o mică măsură folosit”, din cauza “greutăţilor birocratice”, care au fost eliminate prin noua Ordonanţă de urgenţă. ”Pot să vă spun că bugetul alocat în 2016 pentru decontarea de tratament în străinătate pentru pacienţii din Colectiv a fost într-o foarte mică măsură folosit. Pot să vă spun şi una dintre explicaţii: sunt greutăţile birocratice, câteva bariere birocrate pe care acum le-am eliminiat prin noua Ordonanţă de urgenţă”, a arătat Voiculescu.

Întrebat cum vede faptul că părinţii şi rudele victimelor din Colectiv vor să dea în judecată ISU şi Ministerul Sănătăţii, pe care îi consideră vinovaţi pentru tragedia în care 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, Voiculescu a afirmat: ”Nu aş vrea să mă pronunţ eu asupra acestui lucru. Sigur că oricine poate acţiona în justiţie pe orice”. ”Ştiu despre această intenţie a lor. Am discutat atât cu o bună parte din victime, cât şi cu parte din părinţii celor decedaţi în Colectiv, respectiv rudele. Am avut şi ieri o întâlnire la Ministerul Sănătăţii, în care i-am invitat şi am discutat despre ce am putut să facem până acum şi ce am mai putea face pentru victime, respectiv problemele cu care se confruntă victimele sau aparţinătorii lor”, a declarat Vlad Voiculescu.

Actul normativ adoptat miercuri aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragediei din urmă cu un an care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate. Sunt exceptate de la plată cheltuielile care se decontează din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum şi cele din donaţii sau sponsorizări.
Guvernul precizează că sunt simplificate procedurile care trebuie îndeplinite pentru primirea acestui ajutor, atât pentru pacienţi, cât şi pentru autorităţi. Totodată, având în vedere faptul că în cazul unor tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale plata cheltuielilor este solicitată în avans de către unele spitale din străinătate, s-a introdus şi posibilitatea de plată în avans pentru tratament. Lista care stabilea spitalele din străinătate unde se puteau face tratamente a fost abrogată, aceasta fiind valabilă doar în faza iniţială a tratamentului, atunci când victimele au fost transferate în afara graniţelor României. În prezent, un număr de 27 de pacienţi se află în tratament în unităţi sanitare din ţară şi străinătate, însă numărul acestora se modifică permanent, în funcţie de nevoile concrete şi de evoluţiile care apar în procesul de recuperare a victimelor, mai precizează Guvernul.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Ad