Acum citesti:
Aloe – beneficii
Intreg articolul 2 minute de lectura

Aloe – beneficii

Iată un medicament care se poate cultiva şi în ghiveci. Planta este bogată în acid aloetic, salicilic (aspirină naturală!), principii amare, uleiuri esenţiale, acizi organici, enzime, vitaminele A, B, C, E, PP, aminoacizi, magneziu, zinc, siliciu. Are poprietăţi de antibiotic natural, de antioxidant puternic şi joacă un rol complex, antiinflamator, antireumatismal, antiulceros, anticancerigen, susţine imunitatea, scade glicemia, echilibrează metabolismul, toate le poate această plantă vindecătoare, după ce a fost ingrijită cu dragoste timp de 3-4 ani.

Tratamentul cu aloe este recomandat de cercetări recente, dar mai ales de tradiţia medicală a popoarelor care o folosesc din antichitate, în: astenii, anemii, gastrite, ulcer, astm, diabet, ciroză şi steatoză hepatică, tuberculoză, alergii, chiar cancer şi sida. Iar extern, vindecă de la acnee până la răni infectate, tot felul de afecţiuni ale pielii.

De preferat este utilizarea plantei în stare proaspătă. Terapeuţii ruşi recomandă 1,5 cm de frunză mărunţită pe zi. Îşi păstrează toată puterea de vindecare şi sub formă de macerat în alcool sau miere şi vin roşu, dar acesta trebuie să fie natural, ţărănesc, fără sulfiţi şi aditivi: 5oo g frunze mărunţite, 1 kg miere NATURALĂ!!! şi nu lungită cu sirop de zahăr, 250 ml din vinul roşu de care vorbeam. Nu aveţi natural, înlocuiţi-l cu suc proaspăt de lămâie. Borcanul închis se păstrează la frigider 1 săptămână. Apoi luaţi 1 lingură pe zi şi veţi vedea minuni.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.