Acum citesti:
Marșul pentru Viață – Sibiu 2017
Intreg articolul 4 minute de lectura

Marșul pentru Viață – Sibiu 2017

În perioada 1-31 martie 2017, în numeroase localități din România și Republica Moldova, se va desfășura Luna pentru Viață, având ca moment principal Marșul pentru Viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”, organizat sâmbătă, 25 martie a.c.

Marșul pentru Viață este la a VII-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații pro-viață locale sau diferite culte.

În municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2017 are o serie de organizatori, dintre care amintim: grupul Studenți pentru Viață Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos, Centrul de consiliere Mama.

În municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2017 se va desfășura în intervalul 13:00 – 15:00, având ca punct de pornire esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul. Traseul marșului se va desfășura pe ruta Bd. Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri-mărturii pro-viață și pro-familie.

„Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi”, arata organizatorii evenimentului.

Pe de altă parte, Marșul pentru Viață își dorește să tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante în societatea românească: fenomenul avortului. România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): peste 22.700.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, față de o populație de circa 19.760.000 de persoane în 2016 (cf. Summary of Reported Abortions Worldwide, through August 2015, realizată de Robert Johnston, disponibilă la adresa http://www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/wrjp3314.html și United Nations, Department of Economic and Social Affaires, Population Division (2015). World Population Prospects: The 2015 Revision, disponibilă la adresa http://www.geohive.com/earth/population_now.aspx).

„Dorim să evidențiem rolul extrem de important pe care îl are familia, cei apropiați și societatea, în ansamblu, în sprijinirea femeilor aflate în așa-numita criză de sarcină. Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii, care s-ar concretiza prin nașterea copilului, și se gândește la posibilitatea de a face avort. Criza de sarcină se datorează unor probleme exterioare cărora ea nu reușește să le facă față. 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă avort (cf. V.M. Rue et al. „Induced abortion and traumatic stress: A preliminary comparison of American and Russian women,” Medical Science Monitor 10(10): SR5-16, 2004)”, mai scriu organizatorii.

De asemenea, acestia sublinieaza rolul important al statului, al cultelor și al altor instituții și organizații în sprijinirea vieții și a femeilor aflate în criză de sarcină, prin dezvoltarea și continuarea programelor de suport și consiliere și prin înființarea de centre de sprijin pentru viitoarele mame aflate în situații dificile. Prin Marșul pentru Viață promovăm conștientizarea societății și sprijinirea femeii în a putea duce la împlinire sarcina, prin nașterea pruncului.

Susțin acest demers:

Grupul Studenți pentru Viață Sibiu

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Sibiu

Asociația OTS

Asociația Părinți pentru Viitor

Asociația Dia.Logos

Coaliția pentru Familie – Sibiu

Asociația D.A.R. Sibiu

Centrul de Consiliere Mama – Sibiu

 

Arhiepiscopia Sibiului (Departamentul de Tineret)

Protopopiatul Ortodox Sibiu

Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, Cultul Creștin după Evanghelie)

Parohia Romano-Catolică din Sibiu

Biserica Reformată din Sibiu

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.