Acum citesti:
Dr. Ciprian Tănăsescu: Cancerul poate fi vindecat dacă este depistat în timp util
Intreg articolul 2 minute de lectura

Dr. Ciprian Tănăsescu: Cancerul poate fi vindecat dacă este depistat în timp util

Studenţii Facultăţii de Medicină din Sibiu au participat joi, 23 martie la conferinţa „Noutăţi  în abordarea multimodală a cancerului de sân”, realizată cu sprijinul doctorului Ciprian Tănăsescu.

Principalele subiecte abordate au fost Aspecte ecografice în cancerul de sân”, Tumora Philodes”, Tratamentul oncologic în cancerul de sân”, „Boala Paget a sânului”, dar şi Tumori maligne mamare”.
Cancerul mamar reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, din cauza ratei crescute a mortalităţii, fiind cea mai comună locazie, care se întâlneşte în prezent la femei şi reprezintă 15% din decese. Pentru reducerea mortalităţii este extrem de important diagnosticul cât mai precoce al cancerului mamar, dar şi îmbunătăţirea mijloacelor terapeutice. De aceea există o colaborare permanentă între medicii chirurgi şi medicii oncologi. Un diagnostic stabilit în timp terapeutic, în stadiul incipient al bolii sau chiar în faza simtomatică, dacă acest lucru este posibil, poate duce la vindecare. Cancerul poate fi vindecat dacă este depistat în timp util”, a declarat medicul Ciprian Tănăsescu, în cadrul conferinței.
În cadrul sesiunii au fost invitaţi medici renumiţi din Sibiu, printre care dr. Coca Ramona – oncologie, dr. Crețu Dan – medic primar chirurgie generală, dar şi medicii rezidenţi, dr. Bălțățeanu George și dr. Faur Mihai.
De asemenea, organizatorii au realizat o tombolă prin care au oferit două locuri pentru work-shopul Knots & Sutures”, care va avea loc la începutul lunii mai. Câştigătoare sunt Andreea Denisa Adam şi Șotângă Alina Bianca, amandouă studente la Medicină generală, anul I.

tanasescu 1
tanasescu 2
tanasescu

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.