Acum citesti:
Sătenii din Ernea, consultați gratuit
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sătenii din Ernea, consultați gratuit

Numeroși vârstnici, copii și persoane cu posiblități materiale reduse din localitatea Ernea, județul Sibiu, au primit consultații medicale de specialitate gratuite, în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate”, informează Mitropolia Ardealului.

Activitatea a fost organizată prin Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, cu sprijinul unor medici rezidenți voluntari din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Sibiu și al voluntarilor de la Crucea Roșie Sibiu.

Prin această activitate ne propunem să venim în sprijinul comunităților defavorizate în care nu există un cabinet medical, iar foarte multe persoane nu au asigurare medicală sau nu au posibilități materiale să-și achiziționeze medicamentele necesare. Activitatea are și un rol de prevenție și le mulțumim medicilor voluntari pentru implicare. Ne dorim ca anul acesta să extindem campania prin realizarea mai multor tipuri de consultații medicale”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi.

Cele peste 70 de persoane din Ernea au beneficiat de consultații medicale de bază și au primit sfaturi și îndrumări pentru a trata sau previne anumite boli.

Am monitorizat tensiunea arterială, profilul glicemic, trigliceridele, colesterolul și am oferit consult de specialitate pe cardiologie, oftalmologie și pediatrie. Prin această campanie venim în ajutorul oamenilor de la țară deoarece au acces mai greu la consultații medicale. Ne propunem depistarea bolilor cronice, profilaxia lor și îi îndrumăm spre un consult de specialitate”, a declarat medicul rezident Georgiana Stanciu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.