7.6 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Fragment din Sfânta Cruce si moaştele a doi sfinţi, la Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Un fragment din lemnul Sfintei Cruci şi părticele din moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul şi ale Sfântului Mucenic Pantelimon au fost aduse astăzi, 8 aprilie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde au fost aşezate spre cinstire până marţi.

Odoarele au fost aduse de la Catedrala din oraşul Koropi, Grecia, respectiv din Biserica Sf. Gheorghe din oraşul Nea Peramos, de o delegaţie condusă de părintele Corneliu Erneanou, preot român slujitor în Mitropolia de Megara. Lemnul Sfintei Cruci şi moaştele celor doi sfinţi au fost aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortofoxe Române, prin bunăvoinţa Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolit de Megara şi a Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. După ce odoarele au fost aduse pentru câteva zile la credincioşii din Braşov, în Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din centrul civic, sibienii au posibilitatea să se închine la ele în aceste două zile. Primirea delegaţiei a avut loc astăzi, la ora 10.00, când slujitorii din Grecia, protopopul de Braşov, părintele Dănuţ-Gheorghe Benga şi părintele Cristian Muntean de la biserica braşoveană menţionată au fost întâmpinaţi la Catedrala din Sibiu de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi un sobor de preoţi şi diaconi.

“Sfântul drapel al creştinilor

După oficierea unei slujbe de mulţumire, moaştele şi lemnul Sfintei Cruci au fost aşezate într-un baldachin spre închinare, iar sutele de credincioşi adunate au avut posibilitatea să le cinstească. Catedrala mitropolitană va fi deschisă până la ore târzii în aceste două zile pentru ca toţi credincioşii să vină să se închine.

 

La sfârşitul slujbei de mulţumire, PS Episcop Andrei Făgărăşanul a vorbit credincioşilor despre bucuria duhovnicească pe care o trăiesc sibienii în aceste zile de post, prin aducerea moaştelor a doi mari sfinţi şi a fragmentului din lemnul Sfintei Cruci.“Sfântul drapel al creştinilor ortodocşi este Sfânta Cruce, lemnul de jertfă pe care S-a răstingnit Domnul şi Mântuitorul Iisus Hristos. La jumătatea Postului Mare, Sfânta Cruce este pomul în jurul căruia ne strângem noi credincioşii, iar pomul din mijlocul Edenului vine prin Hristos Domul să ne dăruiască nouă mântuire”, a spus PS Andrei Făgărăşanul.

Apoi, pr. Corneliu Erneanu le-a mulţumit ierarhului şi soborului de preoţi pentru întâmpinarea frumoasă şi i-a îndemnat pe credincioşi să se apropie cu multă credinţă de aceste daruri duhovniceşti aduse din Grecia.

Slujbele religioase din aceste zile vor fi împodobite cu Acatistele celor doi sfinţi şi cu cel închinat Sfintei Cruci, după cum ne-a spus eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Sibiu, arhimandritul Macarie Ţuţul. Sibienii şi credincioşii din localităţile apropiate sunt aşteptaţi să vină în număr foarte mare la Catedrala mitropolitană pentru a se ruga, pentru a primi binecuvântarea şi ajutorul de la Mântuitorul Iisus Hristos şi sfinţii Săi. 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect