15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

O luptătoare sibiană poate intra în Cartea Recordurilor

Cele mai citite

Andreea Pavel5Ziua de 14 iulie poate aduce un nou sibian în Cartea Recordurilor. Este vorba despre Andreea Pavel, luptătoarea recent campioană la Cupa Europei de Taekwon-do ITF. Sportiva de la Puma va încerca să lovească cu piciorul un obiect de pe capul a cel puțin 65 de oameni, în numai un minut. Recordul actual este 59 de lovituri, dar ea își propune 65. Trebuie menționat faptul că Andreea trebuie să pună piciorul jos după fiecare lovitură.
Voluntarii vor purta cască, iar deasupra vor avea role de hârtie cu diametrul cerut de Guiness Records. Role pe care Andreea are de gând să le doboare. ”De două săptămâni am început antrenamentul intens, separat și special pentru recordul respectiv. Am mai multă încredere în mine. În ultimul an am crescut psihic incredibil de mult. Comparativ cu deținătoarea recordului, eu sunt mai rapidă și mai tehnică”, a declarat Andreea Pavel.
Contul de Facebook al sportiveiEvenimentul va avea loc în Sala Transilvania. Încercarea doborârii recordului mondial va începe la ora 11,00. Intrarea este liberă, sibienii pot vedea la fața locului pe unul din cei mai buni sportivi ai orașului nostru, din ultimii ani de zile.  ”Este doar un mit că dacă depășești un record mondial primești 10000 de dolari. Financiar nu primești nimic, primești doar diploma și respectul celorlalți. Noi avem nevoie de voluntari cu înălțimea între 1,60 și 1,65 metri. Ei vor avea o cască pe cap, pe care vor avea un obiect. Eu trebuie să lovesc peste 1 metru și 65 de centimetri, și să pun piciorul jos după fiecare lovitură. Fizic sunt pregătită, iar psihic sunt puternică”, a mai spus Andreea.
Aici puteți vedea vechiul record în înregistrare video:
https://www.facebook.com/GuinnessWorldRecords/videos/10153944929919032/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0
”Trebuie să devii propriul tău erou!”
Andreea Pavel TKDPână la acțiunea din 14 iulie, luptătoarea va participa în week-end-ul viitor la Cupa Choi de la Oradea. Competiție internațională de Taekwon-do Itf unde dorește să-și apere locul 1 la tull și sa-și depășească locul 2 la luptă. „Pentru mine, doborârea recordului mondial ar însemna că eu sunt cea mai bună din întreaga lume. Ar însemna că sunt cea mai rapida și cea mai rezistentă, și faptul că pot da lovitura aceea cel mai bine. De asemenea, ar însemna recunoașterea mea ca sportiv și persoană pe o scară mai mare. Eu prin acest eveniment vreau să promovez sportul. Vreau să promovez mișcarea și faptul că trebuie să ai un stil de viață sănătos pentru a-ți depăși limitele. Trebuie să depășești mediocritatea, să pășești deasupra ei. Trebuie să devii propriul tău erou”, a mai spus campioana sibiană.


Andreea Pavel este unul din sportivii care fac cinste Sibiului și României la orice competiție la care participă. Ea a început artele marțiale acum 11 ani, timp în care a reușit performanțe nemaipomenite la karate kyokushin și taekwon-do itf, disciplinele pe care le-a practicat de-a lungul timpului.  Andreea are centura neagră în ambele discipline. Ea are 17 ani.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect