5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

”Regele” s-a întors! Roger Federer a cucerit al optulea trofeu la Wimbledon și al 19-lea titlu de Mare Șlem!

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

www.foxsports.com.auRoger Federer continuă să rescrie istoria tenisului masculin! Elvețianul tocmai ce a cucerit al 19-lea său titlu de Grand Șlem din carieră, record absolut. El l-a învins categoric pe croatul Marin Cilic, 3-0 în finala turneului său favorit, Wimbledon. O oră și 43 de minute au fost suficiente pentru Federer de a câștigat al doilea trofeu de Mare Șlem din acest sezon, după Australia Open. Federer și-a arătat supremația totală pe iarbă londoneză și s-a întors în fruntea Wimbledonului, după cinci ani de la ultima sa reușită la All England Club. De partea cealaltă, Cilic a avut o problemă la talpa stângă și nu a putut evolua la forma sa maximă, dar a fost un turneu grozav și pentru el.
Fostul lider mondial nu a cedat nici un set în întrecere, iar în 2017 joacă ca în momentele sale bune, în care arăta aproape invincibil. Până în ultimul act al competiției, Federer s-a impus cu 1-0 (Abandon) în fața ucraineanului, Aleksandr Dolgopolov, 3-0 în fața sârbului, Dusan Lajovic, 3-0 în fața neamțului, Mischa Zverev, 3-0 în fața bulgarului, Grigor Dimitrov, 3-0 în fața canadianului, Milos Raonic, și 3-0 în fața cehului, Thomas Berdych. Din 1976, de la suedezul Bjorn Borg, nici un tenismen nu mai reușea să se impună la masculin fără set pierdut.
Aici puteți vedea câteva imagini din finală:

8 titluri la Wimbledon, alt record                                                                                                         
Cu acest succes, Federer a devenit primul jucător din istorie care a triumfat de opt ori la Wimbledon. El i-a depășit în această ierarhie pe americanul Pete Sampras și pe britanicul William Renshaw, ambii cu 7 victorii. De asemenea, el este și cel mai vârstnic învingător pe iarba londoneză, la 35 de ani.
Aici puteți vedea declarația învingătorului:

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect