13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Alexandru Weber: ”În fiecare an am urcat în clasament și sper să urcăm din nou”

Cele mai citite

www.sbsport.roÎn anul 2014, Alexandru Weber lăsa HC Alba Sebeș pentru Măgura Cisnădie, o echipă nou înființată. Din primul sezon, antrenorul reușea să promoveze alături de formația sa pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Măgura se poate lăuda până în acest moment cu două victorii în fața Coronei Brașov și a unor meciuri bune cu echipe precum CSM București, Dunărea Brăila sau HC Zalău. Acum, Weber și jucătoarele sale au început pregătirea pentru al treilea campionat de Liga Națională. Ediție în care Măgura are un lot mai valoros, iar tehnicianul își dorește o apărare mai bună și o clasare mai sus decât în trecut.
REPORTER: În momentul când ați venit la Cisnădie vă gândeați că o să ajungeți aici?                                        
Alexandru Weber: La prima discuție pe care am avut-o cu domnul Primar, mi-am dat seama că-și dorește performanță, și chiar dacă mai aveam 3 ani și jumătate de contract la Sebeș, am rupt contractul și am venit la Cisnădie pentru a face ceea ce am făcut. Nu era doar Cisnădia care o aveam ca opțiune, aveam încă două oferte din prima ligă, la momentul acela. Ne-am dorit foarte mult să promovăm din primul an. Dacă nu promovam nu era nici o problemă, încercam din al doilea an. Dar, ne-a reușit și am fost suficient de puternici să ne menținem în prima ligă. Ceea ce nu ar fi fost posibil fără stabilitatea pe care a oferit-o și o oferă orașul Cisnădie prin Domnul Primar, Gheorghe Huja, căruia țin să-i mulțumesc pentru sprijinul acordat echipei și pentru faptul că este alături de noi în toate momentele, și dificile și pozitive. Trebuie menționat faptul că ni s-au oferit toate condițiile necesare, de la vitaminizare, la terenuri de sport și la recuperare, pentru a face performanță.
R: Cum au fost acești doi ani de Liga Națională?                                                                               
AW: Au fost grei pentru că Liga Națioanală este net superioară Ligii a II-a. Măgura Cisnădie este o echipă nou născută în 2014 și a promovat în primul an de la înființare. În fiecare an din aceștia care au trecut, toată lumea ne vedea la retrogradare, dar datorită fetelor și dăruirii lor am ajuns să rămânem în prima ligă doi ani de zile. Știți că de obicei, prima echipă promovată retrogradează. Exemplu, în primul an, primele două echipe care au promovat de pe primul loc, Rapidul și HC Alba Sebeș au retrogradat.
R: Care este situația echipei în acest moment?                                                                                 
AW: Din 10 iulie am început pregătirea, iar în 6 septembrie va începe campionatul. O să avem trei turnee de pregătire. Primul, în 3-4 august, la Râmnicu Vâlcea, cu Zalău, Vâlcea și Craiova. Un Turneu foarte puternic, cu ocupantele locului 3 și 4 din sezonul trecut, plus Vâlcea, care a terminat în fața noastră. Urmează în 18-19 august, la Roman, cu Rapid, Galați și Roman, iar în 25-26 august la Cisnădie, cu Brăila, Roman și Brașov. Vrem să luăm pulsul mai multor echipe ca să vedem la ce nivel suntem. Toate sunt echipe puternice!
R: În ceea ce privește transferurile o să mai aduceți jucătoare?                                                       
AW: Din punctul meu de vedere am completat lotul exact cu ceea ce avem nevoie. La poartă, portar cu experiență de la SCM Craiova, Mirela Nichita, două jucătoare în linia de nouă metri, Deonise Fachinello și Ivana Bozovic, și două extreme cu experiență, Larissa Araujo și Mariana Costa. Am încercat să fie jucătoare care fac ambele faze, și ofensiv și defensiv. Sper să se mai ivească o posibilitate, mai așteptăm încă un transfer, care dacă s-ar realiza ar fi un Bonus. Lotul este echilibrat pe posturi, sunt mulțumit de el.
R: Care este dorința dumneavoastră pentru sezonul viitor?                                                             
AW: În primul rând, noi ne propunem să fim cât mai în față. În fiecare an am urcat în clasament, de pe locul 12 pe locul 9 și acum sper să urcăm din nou.
R: Ce tip de filozofie de joc aveți ca antrenor?                                                                                     
AW: În primul rând, factorul defensiv este decisiv. Apărarea este baza și sper să facem o apărare foarte bună anul acesta. De asta am și completat poarta. De asemenea, vrem să practicăm un joc în viteză și cât mai spectaculos.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect