Acum citesti:
RECORD în Formula 1! Lewis Hamilton și-a depășit idolul și va pleca primul la Monza
Intreg articolul 2 minute de lectura

RECORD în Formula 1! Lewis Hamilton și-a depășit idolul și va pleca primul la Monza

www.mirror.co.ukZiua de 2 septembrie 2017 va rămâne pentru totdeauna o zi specială pentru Lewis Hamilton. La 11 ani după ce Michael Schumacher stabilea recordul de 68 de Pole Position, pe circuitul de la Magny Cours, pilotul britanic a intrat pentru totdeauna în istoria Formulei 1, reușind să depășească acel record. El și-a întrecut idolul din copilărie și a obținut al 69-lea pole position al carierei. Marea sa performanță a fost făcută pe circuitul de la Monza, tocmai în ”fieful” rivalilor de la Ferrari și al echipei unde Schumacher ”bătea” toate recordurile.

www.skysports.co.uk”Crescând și văzând măreția altor sportivi precum Michael și visând să fac într-o zi ceea ce făcea el și apoi să fiu acolo 11 ani mai târziu este o nebunie. Nu pot să exprim în cuvinte ceea ce simt, mi-aș dori să pot spune ceva cu adevărat iconic și memorabil în acest moment. Înseamnă enorm pentru mine să obțin al 69-lea pole-position pe această pistă încărcată de istorie”, a declarat Lewis Hamilton după performanța incredibilă.

 

www.skysports.com1 minut, 35 de secunde și 554 de sutimi a fost timpul care i-a adus prima poziție lui Hamilton. El a fost urmat de sportivii Red Bull Racing, Max Verstapen și Daniel Ricciardo. Rivalii de la Ferrari au avut o zi groaznică pe ”teren propriu”, Raikkonen terminând abia al șaptelea, pe când liderul clasamentului general, Sebastian Vettel a încheiat pe opt. Cursa de astăzi se anunță una deosebit de interesantă, Hamilton având șansa să remonteze distanța față de Vettel pentru a ajunge lider al clasamentului general. În competiție, diferența dintre cei doi este de numai 7 puncte. GP Italiei va începe de la ora 15,00 și va fi transmis în direct pe Digi Sport.

Aici puteți vedea un video cu toți oamenii record ai Pole Position din istoria Formulei 1:

https://www.facebook.com/Formula1/videos/884279935062323/

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.