Acum citesti:
Andrei Muntean a devenit campion național cu Dinamo!
Intreg articolul 2 minute de lectura

Andrei Muntean a devenit campion național cu Dinamo!

Andrei MunteanCampionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club Masculin și Feminin i-a adus o nouă medalie lui Andrei Muntean. Sibianul a câștigat aurul cu echipa la care este legitimat, CS Dinamo București. Alături de Andrei Groza, Andrei Ursache și Robert Ghiuzan, cei patru au alcătuit cea mai bună ”trupă” din întrecere. Evenimentul s-a ținut la Ploiești în zilele de 1, 2 și 3 septembrie. Au participat la startul competiției gimnaștii cei mai buni din țară, atât la fete cât și la băieți. Andrei Muntean a concurat doar la echipe în acest an, la inel și la cal cu mânere. La cal a obținut 14,600, iar la inel, 14,300. Ambele rezultate au fost cele mai bune din formația sa la acele două aparate. Podiumul la echipe a fost completat de formațiile CSM Bistrița și CSA Steaua București. Cu un an în urmă, Andrei Muntean era cel mai bun gimnast din întreaga competiție a naționalelor. Trebuie amintit că întrecerea de la Ploiești este abia a doua competiție din acest an pentru gimnastul sibian deoarece după Jocurile Olimpice de la Rio el a fost operat la umărul drept și a avut grijă să se recupereze.

Larisa Iordache a dominat concursul feminin                                                                

Întrecerea feminină a fost dominată de Larisa Iordache. Dinamovista a cucerit aurul la individual compus, la paralele, la bîrnă și sol, și o medalie de argint cu echipa. Adversarele sale principale au fost Cătălina Ponor și Denisa Golgotă.

Urmează Campionatele Mondiale                                                                                                                

Andrei Muntean a început gimnastica de performanță la CSȘ Sibiu, alături de Carmen Roșianu. În acest moment el este legitimat la Dinamo București și este component al lotului național al României, fiind antrenat de sibianul Ioan Suciu, tehnicianul echipei masculine. Andrei se pregătește pentru Campionatele Mondiale de la Montreal, cel mai important concurs din acest an. Locație unde el, Larisa Iordache  și Marian Drăgulescu sunt văzuți printre sportivii cu șanse la medalii. Nadia Comăneci va fi ambasadorul întrecerii după ce în 1976 oferea cea mai grozavă prestație din istoria întreg sportului mondial.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.