Acum citesti:
Măgura Cisnădie a câștigat primul joc din acest sezon!
Intreg articolul 3 minute de lectura

Măgura Cisnădie a câștigat primul joc din acest sezon!

maguraJucătoarele antrenate de către Alexandru Weber au reușit să obțina pentru prima dată o victorie în meciul de debut al Ligii Florilor. Măgura Cisnădie a învins pe Universitatea Cluj, scor 28-24 (14-14). A fost o partidă foarte plăcută de urmărit, iar fanii gazdelor au creat o atmosferă frumoasă. La meci au fost prezenți și jucătorii lui FC Hermannstadt care au putut vedea la lucru echipa numărul I a handbalului sibian din acest moment.

Roxana Gatzel a marcat după 3 minute primul gol al Măgurei în noul campionat, deschizând scorul din acțiune. Ani Senocico a egalat de la 7 metri, fiind un început de gală tocmai cu aceste două mari handbaliste în prim plan.

Ada Moldovan a fost senzațională                                                                                                              

Au urmat șaisprezece minute de echilibru, dar cu oaspetele în avantaj de un gol sau în rare cazuri de două, însă diferența nu a fost mare și scorul arăta 7-8. Imediat clujencele s-au desprins la 7-11 și părea că jocul le scapă din control gazdelor. Nu a fost așa, Măgura a revenit, Ada Moldovan a marcat 3 goluri, Fachinello și Oana Apetrei, câte unu, și se făcea 12-12 în minutul 26. Până la pauză nici o formație nu a mai reușit să se desprindă și s-a intrat la cabine, la egalitate, 14-14. A doua repriză a aparținut echipei noastre, care a marcat de la prima posesie și a continuat să pună presiune pe apărarea adversă a oaspetelor, pe când în defensivă s-au apărat destul de bine și au contratact nemilos. După zece minute în care Măgura conducea tot cu un gol, 20-19 (min.40), a urmat desprinderea la trei goluri, iar Moldovan și compania nu au mai cedat avansul până la final, mărindu-l la penultima fază a disputei la patru goluri, scor 28-24. Ada Moldovan a fost cea mai bună handbalistă de pe teren. Interul dreapta a marcat gol după gol și a impresionat prin evoluția senzațională avută din minutul 1 până în minutul 40. Ada a avut 11 reușite. Mariana Costa cu 6, Larissa Araujo cu 5, Oana Apetrei cu 3, Deonise Fachinello cu 2 și Roxana Gatzel cu 1 au fost celelalte handbaliste care au punctat pentru învingătoare. De partea cealaltă, Ani Senocico a avut 8 goluri, marea majoritate din 7 metri. Florina Chintoan și-a arătat clasa încă o dată. Ea a marcat 4 goluri din tot atâtea aruncări, a obținut lovituri de la 7 metri și eliminări, și a fost de neînlocuit pe parchet.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.