Acum citesti:
GALERIE FOTO – Mediașul, pe harta competițiilor tari de mountainbike
Intreg articolul 2 minute de lectura

GALERIE FOTO – Mediașul, pe harta competițiilor tari de mountainbike

Peste 300 de concurenți au luat startul la prima ediție a Mediaș Bike Marathon, competiție desfășurată sâmbătă în Mediaș și zona de nord a județului Sibiu. Startul s-a dat sâmbătă dimineața la ora 10 de pe strada Johannes Honterus, iar concurenții au avut la dispoziție 3 trasee diferite, de 25, 42 respectiv 75 de kilometri. Obiectivul acestui concurs a fost acela de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate: Richiș, Biertan, Ațel, Dupuș, Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Traseul a cuprins atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate. După ore bune de pedalat, cicliștii au ajuns cu bine la finish, niciun incident nedorit nefiind înregistrat în timpul competiției.
Roland Szaniszlo a câștigat la categoria 14-18 ani, Marian Zeca s-a impus la categoaia 19-29 de ani, Iacob Moldovan la 30-39 de ani, Paul Puiu la 40-49 de ani, iar Emil Vița la categoria peste 50 de ani. În competiția feminină, Flavia Moldovan a fost prima la categoria 14-18 ani, Gabriela Puiu s-a impus la categoria 19-29 de ani, iar Manuela Săndoiu la categoria 30-39 de ani. Câștigătorii au fost premiați la finalul competiției, premiile constând în bani și produse oferite de sponsorii competiției. De asemenea, toți concurenții au primit vouchere pentru gulaș la Gulaș Party care a avut loc la Grădina de Vară din Mediaș.
Mediaș Bike Marathon a fost organizat de Primăria Municipiului Mediaş prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret împreună cu Asociatia de Turism și Ecologie Dianthus și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și Colinele Transilvaniei.

Desfasurare Medias Bike Marathon 1
Desfasurare Medias Bike Marathon 2
Desfasurare Medias Bike Marathon 3
Desfasurare Medias Bike Marathon
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.