Acum citesti:
Titlul de campion național absolut se decide la Raliul Sibiului!
Intreg articolul 3 minute de lectura

Titlul de campion național absolut se decide la Raliul Sibiului!

DSC02940Toate etapele ce vor avea loc la ediția 2017 a Raliului Sibiului vor fi exclusiv ca traseu în județul Sibiu. Va fi o reîntoarcere pe meleagurile sibiene, iar superspeciala desfășurată în oraș începe să devină o tradiție. ”Ne aflăm la ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Există suportul total al autorităților, ceea ce ne face să credem că evenimentul va fi unul de succes. În această etapă se joacă și câteva titluri naționale. Formatul prezentat de organizatori anul acesta este puțin diferit față de anul trecut. Am observat o reîntoarcere pe meleagurile sibiene. Toate probele raliului se vor desfășura în județul Sibiu, ceea ce este un lucru excelent. Eu sunt convins că Sibiul va fi atractiv pentru toți piloții pentru că oferă o infrastructură extraordinară, un parc de service unic în România, în Piața Mare. Oferă o superspecială care deja începe să devină o tradiție.”, a declarat Ioan Badiu, directorul sportiv al Federației Române de Atletism Sportiv.

Promovarea satelor din județul Sibiu

Raliul SibiuluiEvenimentul va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie. Titlul național absolut se va decide la Sibiu între Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan, două nume ce au scris istorie de-a lungul timpului în acest sport. ”Titlul se dispută între Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan. Personal, cred că favorit este Bogdan, care mai are nevoie numai de locul 5. După cum îl cunosc, cred că va merge tare ca să câștige raliul și cred că va fi o dispută foarte strânsă între el și Giri (n.r. Dan Gîrtofan). Pentru mine, supriza de anul acesta a fost Vali Porcișteanu, care deși merge pe un Mitsubishi EVO 9 este pe locul trei în campionat. Asta spune multe despre stilul său de pilotaj”, a declarat Mihai Leu, organizatorul întrecerii.

RSTraseul întrecerii cuprinde probe noi față de anii trecuți, care nu au mai fost folosite din 1987, când era Raliul Dunării. ”Probele sunt de interes pentru piloți deoarece sunt probe noi. Aceste probe nu au mai fost folosite din anul 1987 când a fost ultima dată Raliul Dunării, în această zonă. Am încercat să venim pe Valea Buii, pe Valea Hârtibaciului, și cu această ocazie vrem să promovăm frumoasele sate din Transilvania”, a declarat Marius Trif, directorul organizatoric al Raliului Sibiului.

Raul Badiu, cel mai de viitor tânăr

Sibianul Raul Badiu nu va participa la ediția de anul acesta. Totuși, Mihai Leu l-a lăudat pe pilotul sibian, pe care îl vede cel mai de viitor sportiv din România. ”Ce îmi pare rău la Raliul Sibiului este că nu va fi prezent Raul Badiu, care anul acesta a avut probleme cu bugetul, dar este un pilot foarte talentat. Este cel mai de viitor tânăr din România după părerea mea”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.