6.6 C
Sibiu
marți, aprilie 23, 2024

FC Hermannstadt – Ripensia Timișoara, duelul fraților Popa

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

FCHEtapa cu numărul XI din Liga a II-a le aduce față în față pe FC Hermannstadt și Ripensia Timișoara. Meciul dintre liderul campionatului și locul șase din competiție se va juca pe stadionul Municipal, sâmbătă de la ora 15,00. Partida constituie și un duel inedit între frați. Mai exact, Iulian Popa de la gazde, versus Adrian Popa, căpitanul bănățenilor.
 


”Este meciul pe care-l aștept cel mai mult”
Va fi primul duel între cei doi fotbaliști. Iulică Popa a evoluat în Liga I cu Voința Sibiu, FC Brașov și Oțelul Galați. El s-a întors la Sibiu pentru a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc. De partea cealaltă, fratele său este deja un jucător emblematic pentru timișoreni, fiind căpitanul echipei încă de la reînființare, în 2012, an de când a pornit cu Ripensia din Liga a șasea. Adi Popa a pus umărul la fiecare rezultat important al galben-roșilor și își dorește să evolueze și el în L1. ”Nu văd această întâlnire ca pe un război. Mi-am dorit să joc împotriva fratelui meu din 2013, în Cupa României. Atunci nu s-a întâmplat, dar mă bucur am șansa în acest sezon. Este meciul pe care-l aștept cel mai mult”, a declarat Adrian Popa, într-un interviu pentru click.
Iulian Popa va înfrunta echipa pe care o urmărește de mai mult timp. La acest meci vor fi prezenți și părinții săi. ”Ne așteaptă un meci cu revelația începutului de campionat, Ripensia Timișoara. O echipă pe care personal eu o urmăresc de foarte mult timp pentru că fratele meu este căpitan acolo. Cu ocazia aceasta, țin să-l felicit. Mă bucur foarte mult pentru el și pentru tot ce a realizat acolo. Este un duel inedit, din acest punct de vedere, părinții mei o să aibă de câștigat. Mi-aș dori ca fratele meu să facă un joc bun, important este ca până la urmă, rezultatul să fie de partea noastră”, a declarat Iulian Popa.

 
Omogenitatea, atuul Ripensiei, maturitatea, atuul lui FC Hermannstadt 
În ceea ce privește atuurile principale ale echipelor, oaspeții se bazează pe omogenitate, pe când, gazdele au maturitatea și experiența multor fotbaliști care au evoluat destule jocuri în Liga I și Liga a II-a. ”Ripensia este o echipă destul de omogenă. Joacă de foarte mult timp împreună. Au pornit majoritatea din Liga a VI-a. Totuși nu au o experiență atât de bogată. Noi suntem o echipă mult mai matură, jucăm acasă și sunt sigur că o să câștigăm. Importantă este atitudinea noastră, dăruirea din teren și să încercăm ca măcar jumătate din ocaziile pe care le avem să le transformăm în gol. Atunci, eu zic că nu o să avem nici o problemă”, a mai spus Iulică Popa.
”Sâmbătă ne așteaptă un meci foarte greu în compania Ripensiei Timișoara. Sperăm ca la ora jocului să fie băieții concentrați pentru a câștiga cele trei puncte. Noi avem un lot bun! Suntem foarte mulțumiți de atitudinea băieților. Țin să-i felicit pe toți băieții pentru felul cum se antrenează. Ne face plăcere să venim la antrenamente”, a declarat antrenorul cu portarii de la FCH, Florin Berța.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Cupa Campionilor la tenis de masă s-a desfășurat la Mediaș

Clubul Copiilor Mediaș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, a organizat a VII-a ediție a concursului regional de tenis...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect