Acum citesti:
Raliul Sibiului este gata de start!
Intreg articolul 3 minute de lectura

Raliul Sibiului este gata de start!

653dca22c2cc5d74813601c89981639b199b4f5172 de echipaje sunt gata de start și promit un spectacol desăvârșit la Raliul Sibiului. Prezentarea oficială are loc în această seară, în Piața Mare, de la ora 20,00. Campionul național absolut îl vom afla sâmbătă, la sfârșitul mult așteptatei probe superspeciale din centrul orașului. Veteranii Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan se luptă pentru titlu. ”Iată că se găsesc probe speciale frumoase la Sibiu: unele sunt tehnice, altele foarte rapide. Sunt specifice acestui raliu și sper ca spectatorii să vină în număr cât mai mare. Sunt bucuros că am ajuns să ne luptăm la titlu în ultima etapă, dar în lumina evenimentelor de la Iași s-a abătut un aer negativ asupra echipajului nostru. Nu am venit aici să mă dezvinovățesc: mi-am făcut treaba ca un sportiv și îi rog pe toți cei care sunt supărați pe noi să încerce să șteargă cu buretele. În acest sezon e frumos că se decide chiar la final”, spune Dan Gîrtofan.

Bogdan Marisca”Felicit organizatorii pentru munca depusă. Probele speciale sunt ușor atipice pentru Sibiu: par rapide, vom vedea cât de rapide în zilele următoare. Le vom parcurge cu toții, așa că nu va fi un handicap pentru vreunul dintre noi. Sibiul are posibilitatea de a închide drumurile către Poiana Sibiului și Transalpina, o zonă cu totul specială, cu probe de nivelul campionatului mondial. Schimbarea de condiții meteo e de luat în seamă și vom încerca să facem un raliu tactic, în care să ducem la bun sfârșit munca dintr-un sezon în care am avut parte de multe reușite”, a declarat Bogdan Marișca.

Raliul SibiuluiEvenimentul însumează 115,6 kilometri, structurați în 14 probe speciale. ”Mulțumim tuturor autorităților pentru susținere. Încercăm să reînviem Raliul Dunării de acum 30 de ani prin alegerea probelor, care aștept să fie evaluate de către sportivi, în primul rând. Noi am făcut tot ce s-a putut pentru a se repara carosabilul, iar primăriile locale ne-au ajutat foarte mult și pe partea de promovare”, a afirmat Marius Trif, director organizatoric al întrecerii.

 

Înaintea startului, Danny Ungur, vicepreședinte FRAS și observator federal al etapei a declarat următoarele: ”Suntem aici pentru a sprijini sportivii și organizatorii, căci orașul Sibiu are o tradiție importantă în automobilism. Sperăm să avem această etapă și la anul, și mulți ani de acum înainte. Fie ca cel mai bun să câștige!”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.