Acum citesti:
Raliul Sibiului: Dan Gîrtofan a fost cel mai rapid în sesiunea de shakedown
Intreg articolul 2 minute de lectura

Raliul Sibiului: Dan Gîrtofan a fost cel mai rapid în sesiunea de shakedown

RSCâștigătorul Raliului Sibiului 2016 a început foarte bine concursul de anul acesta. Echipajul format din piloții Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Pro Rally Team Brașov) a stabilit cei mai rapizi timpi în shakedown-ul întrecerii. Gîrtofan a efectuat cei 2,5 kilometri de la Gura Rîului/Călugăru în 1:28.6, la bordul Skodei Fabia R5. Brașoveanul are nevoie de victorie pentru a mai spera la titlu. El a fost urmat în clasament de Alexandru Pițigoi&Botond Csomortani (1:33.9, Porsche 911 GT3), Porcișteanu&Dobre (Lancer) și Tomiță&Csegzy (Lancer). Aceștia au devansat Ford-urile Fiesta R5 ale echipajelor Marișca/Poenaru și Marozsi/Mihalik.

Adrian Teslovan și Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T) au fost cei mai rapizi dintre modelele de clasă 5, după ce s-a confirmat retragerea din competiție a campionilor naționali ai categoriei, Adrian Răspopa și Cosmin Diacu.

Lupta de la Cupa Dacia dintre Mihnea Mureșan și Norbert Maior i-a dat câștig de cauză la shakedown primului dintre aceștia. Reperul clasei 9 și totodată al Cupei Suzuki Swift a fost stabilit de către Andrei Gîrtofan.

Gabriel Stanciu și Levente Kovacs (Ford Escort Mk. II) au fost unicul echipaj din Campionatul Național pentru Vehicule Istorice de Competiție care a rulat la shakedown, iar dintre cei 6 combatanți ai Campionatului Național Rally2 Dunlop care s-au acomodat cu acest traseu, cel mai rapid a fost Paul Turcanu&Claudiu Popa, pe un Renault Clio RS. 

Raliul Sibiului este un eveniment co-finanțat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania. Etapa este organizată de Clubul Sportiv ”Aria pentru Sport”, în parteneriat cu AMC Racing.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.