http://indianexpress.com
Foto credit: http://indianexpress.com

Sport 7.10.2017

ZI ISTORICĂ PENTRU ROMÂNIA! Simona Halep a devenit cea mai bună tenismenă de pe planetă

http://indianexpress.comTenismena noastră a urcat pe prima poziție a clasamentului individual după o prestație superbă în fața Jelenei Ostapenko, scor 6-2, 6-4. Un succes categoric și românca s-a calificat în finala turneului. Meciul a fost dominat de constănțeancă, iar într-o oră și 17 minute s-a încheiat partida și Simona și-a îndeplinit cel mai mare vis al său, nr.1 mondial. Ea este a 25-a jucătoare din istorie care ajunge pe primul loc WTA.

 

halep_5La finalul jocului, toată presiunea și așteptările din ultimul an au părut a fi ridicate de pe umerii săi, iar Simona s-a bucurat enorm de reușită. La fel a făcut Andrei Pavel în tribune, ca pe vremea când era jucător și califca naționala în Cupa Davis. Apoi, a urmat ceremonia prezentării ”siglei” de trandafiri cu numărul 1, iar organizatorii au rulat un video celebrând marea reușită a Simonei. ” Am avut meciuri senzaționale aici. Sunt foarte emoționată. Numărul 1 în lume este uimitor. Este grozav că am reușit asta. Mulțumesc tuturor care m-au susținut. Astăzi este ziua mea specială”, a declarat la final, Simona Halep.

Simona Halep este a doua sportivă din România care poate spune în acest moment că este cea mai bună în lume, după Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă de pe planetă.

wtatennis.com

wtatennis.com

Ad