12.9 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Australianul Jason Kubler a câştigat Sibiu Open

Cele mai citite

Jason Kubler7Australianul Jason Kubler a câştigat cea de-a treia ediţie a Sibiu Open 2014. El l-a învins cu puţin timp în urmă pe moldoveanul Radu Albot, în două seturi, scor 6-4, 6-1. A fost un meci spectaculos în care „cangurul” a jucat din ce în ce mai bine, iar Albot nu a putut să îl stopeze pe acesta în drumul său spre trofeu. La început, partida a fost echilibrată. Schimburi frumoase, luptă de anduranţă şi lovituri decisive cu backhand-ul şi forehand-ul. Părea că Albot o să aibă un duel exact ca disputa cu Riba din semifinale, de rezistenţă mentală şi fizică. Era 2-2, după ce ambii şi-au valorificat serviciul, „ustensilă” folosită excelent de amândoi. De partea cealaltă, Kubler a fost cu totul altul faţă de ultimul meci, părând la putere maximă.
Jocul cinci a „împrăştiat tot praful” şi a arătat că Jason Kubler este în zi de graţie, zi în care nu are cum să piardă titlul. La 40-0 pentru Albot şi pe serviciul acestuia, australianul a revenit cu patru puncte consecutive şi a avut minge de break. A ratat, iar Albot a făcut 3-2, dar punctele pierdute de Kubler au fost la mare luptă şi cu mici erori. Erori care în tenis şi în finala Sibiu Open 2014 s-au dovedit pozitive, fiind corectate pe parcurs. Iar mai departe, jocul lui Kubler a fost în urcare până la final. Defensiva a devenit impenetrabilă, reverul în lung de linie şi mai bun, serviciul o armă deosebită, iar dreapta în lung de linie şi inversă a luat la ţintă marginile terenului. Chiar şi joc rar folosit la fileu a fost aproape perfect. Astfel, Jason Kubler a făcut 3-3 imediat.
Jason Kubler a uluit asistenţa cu mingile scoase, şi l-a enervat la culme pe Albot
A urmat unicul break din primul set, după o dublă greşeală a lui Albot, precedată de cel mai lung şi mai spectaculos schimb al partidei. Albot practic „a aruncat” tot înspre terenul adversarului său, dar acesta a întors mingile înapoi, de fiecare dată tot mai lungi, şi apoi a atacat nimicitor, făcând punctul. De acolo, fiecare şi-a câştigat game-ul şi s-a terminat 6-4 pentru „cangur”. Setul secund nu a avut poveste, Kubler a făcut tot ce a dorit. La 1-1, a făcut break şi nu s-a mai uitat înapoi până la 6-1. I-a ieşit absolut tot pe teren, a fost mai puternic în majoritatea raliurilor lungi, a învins în bătălia anduranţei fizice şi mentale, şi mai ales şi-a exasperat oponentul prin faptul că nu a lăsat să treacă aproape nici o minge trimisă înspre el. Defensiva sa i-a făcut de multe ori pe spectatorii prezenţi să spună despre acesta : „scoate tot!”, „incredibil”, „nu trece nimic”, Kubler „survolând” toate mingile terenului ca o gazelă, şi apoi, fie moldoveanu nu a mai rezistat şi a dat mingea în out, fie australianul a atacat fulgerător şi a câştigat punctul.
La final, lumea prezentă în număr foarte mare i-a aplaudat pe finalişti la scenă deschisă pentru mai multe minute. A fost cea de-a treia ediţie de Sibiu Open, şi prima cucerită de un străin din afara Europei. Câştigătorul a fost recompensat cu 90 de puncte ATP şi 6150 de Euro, pe când ocupantul locului secund va primi 55 de puncte ATP şi 3600 de Euro. Jason Kubler este la primul turneu challenger câştigat în carieră. El a fost premiat de către primarul Sibiului, Klaus Johannis.
Jason Kubler : „Vreau să mulţumesc spectatorilor pentru că au venit în număr atât de mare şi ne-au susţinut. A fost un turneu formidabil. Am avut o săptămână grozavă, sper să mă întorc şi anul viitor”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Copil de 3 ani accidentat de un autoturism

Un copil de 3 ani a fost rănit într-un accident produs luni seara pe strada Doamna Stanca, din Șelimbăr.Din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect