Acum citesti:
BC Târgu Mureş se califică în finala Cupei după o evoluţie splendidă
Intreg articolul 5 minute de lectura

BC Târgu Mureş se califică în finala Cupei după o evoluţie splendidă

Mures Phoenix1Finala pe care o aşteptau majoritatea fanilor baschetului românesc după victoria Clujului în prima semifinală nu va avea loc! Campioana ţării, CSM Oradea a fost învinsă de o formaţie plină de ambiţie, cu jucători care s-au dăruit total de la start până la finish. Este vorba despre BC Târgu Mureş, echipă care s-a impus la zece lungimi, 81-71 (17-14; 25-24; 19-17 şi 20-16). Învingătorii au câştigat toate cele patru sferturi ale duelului, toate la o diferenţă mică. A fost cel mai frumos meci al turneului. O partidă deosebită în care ambele „combatante” s-au luptat pentru victorie dând tot ce au avut mai bun în această seară.

Partida a început cu Oradea la timonă. Ţibîrnă cu 2 puncte, Zeno cu un coş de la distanţă şi unul din interiorul careului au dus scorul la 8-2 după numai trei minute de joc. Martinic şi Dapa au egalat la 8 cu reuşite de două puncte, iar Reed şi Dapa au evoluat bine şi şi-au ajutat echipa să intre în avantaj şi să câştige primul sfert cu 17-14. La reluare, Zeno a „ochit” din nou centrul coşului de la distanţă, şi a egalat pentru bihoreni, scor 17-17. Imediat însă, Dapa cu o liberă transformată şi 3 puncte din afara coşului au dus Mureşul la 7 puncte avans, 24-17. A venit rândul lui Mandache şi Lucic să facă şapte puncte, iar scorul a revenit la egalitate, 24-24. Apoi, a intrat în scenă Markovic care a marcat 6 puncte, colegul său de la Tg.Mureş, Reed a pus şi el 2 puncte din acţiune, pe când jucătorii campioni au replicat doar prin Ţibîrnă, de 3. Deci, 32-27 pentru mureşeni. Baschetbalişti care au continuat să joace tot mai bine, iar Dapa (3), şi Reed (5), printre care şi un dunk se desprindeau la 10 puncte de orădeni, 42-32. În ultimul minut, Mirkovic cu 3 puncte şi Pasalic cu încă trei, după o recuperare pe atacul oponenţilor a făcut scorul mult mai strâns la intrarea la cabine, 42-38.

Apărare foarte bună pentru BC Târgu Mureş

„Nivelul 3” a readus egalitatea, Mandache a făcut 5 puncte foarte rapid şi ambele formaţii se aflau la cifra 42. Timp de patru minute, bihorenii au evoluat din nou ca deţinătorii titlului în România, şi s-au desprins la 51-47. De altfel, a fost ultima oară când băieţii lui Cristian Achim au condus, Reed, Kalve, Martinic şi Andrei au pus 10 puncte consecutive fără răspuns din partea lui CSM, 57-51, şi şi-au menţinut echipa la conducere la finalul celor 30 de minute jucate, 61-55. Ultimul sfert a fost unul deosebit pentru BC Târgu Mureş! Martinic, Kalve şi Markovic au „lovit necruţător” de la distanţă, iar CSM Oradea a fost incapabilă să răspundă suficient. S-a încheiat 81-71 în favoarea out-siderilor.

Revanşa pentru titlul pierdut

Pentru BC Târgu Mureş acest succes reprezintă o revanşă după ce au pierdut finala campionatului, în joc decisiv, în faţa lui CSM Oradea. Determinarea şi dorinţa de a se revanşa au fost vizibile pe parcursul disputei, iar defensiva pregătită de tehnicianul maghiar, Barnabas Szaszgaspar le-a creat mari probleme oponenţilor. Mureşul a jucat ca o echipă adevărată, pe când de partea cealaltă, numai Martin Zeno a dat o replică bună.

La partidă au asistat şi 10 suporteri veniţi de la Mureş şi 10 de la Oradea, care au creat o atmosferă frumoasă. La final, galeria Mureşului a strigat numele formaţiei adversare, iar fanii Oradei au făcut la fel, totul încheiându-se într-o atmosferă de fair-play.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.