Acum citesti:
Peste 6.200 de doze de vaccin hexavalent urmează să vină în Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Peste 6.200 de doze de vaccin hexavalent urmează să vină în Sibiu

6.281 de doze de vaccin hexavalent, suficient cât să acopere următoarele 4 sau 5 luni, urmeză să ajungă la Sibiu, în contextul în care reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat ieri începerea livrării noilor doze de vaccin în țară. Actuala tranșă este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017.

„Am fost anunțați de cei de la Minister că urmează să primim 6.281 de doze de vaccin hexavalent. Având în vedere faptul că la noi în județ sunt aproximativ 3.500 de copii restanțieri dozele de vaccin ne vor ajunge 4 sau 5 luni. În scurt timp dozele vor ajunge în cabinetele medicilor de familie, de aceea transmitem părinților să aștepte să fie contactați de aceștia și să vaccineze atât copiii restanțieri, cât și pe cei la termen”, spune dr. Georgeta Marga, medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Pe de altă parte, în comunicatul emis de Ministerul Sănătății se stipulează că au fost demarate toate procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură menită să prevină eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin.

La nivel național, actuala țranșă însumează 245.498 de doze de vaccin hexavalent.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.