5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Oscar Pistorius va fi închis pentru omor din culpă

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

5 ani de închisoare cu executare a primit campionul paralimpic Oscar Pistorius, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.
Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.
Imediat după încheierea citirea sentinţei, campionul sud-africa a fost dus la închisoare.
Campionul paralimpic Oscar Pistorius nu va face apel la sentinţa primită, a anunţat, marţi, familia sportivului sud-african, informația fiind făcută publică pe site-ul BBC.
De asemenea, procurorul sud-african care a instrumentat acest caz nu s-a hotărât dacă va face apel la această sentinţă. „Am fost dezamăgiţi de faptul că Oscar Pistorius a fost încadrat la ucidere din culpă. Nu ne-am decis dacă vom face apel. Avem 14 zile pentru a analiza legea şi vrem să ne asigurăm că faptele şi legea ne permit să facem apel”, a declarat Nathi Mncube, purtătorul de cuvânt al procurorului Gerrie Nel.
Pe de altă parte, unul dintre avocaţii lui Pistorius, Roxanne Adams, a spus că sportivul sud-african ar putea sta doar zece luni la închisoare, după care să fie pus sub arest la domiciliu.
Familia victimei, mulţumită de pedeapsa primită de Oscar Pistorius
„Da, sunt foarte mulţumit de sentinţă”, a declarat jurnaliştilor Barry Steenkamp, tatăl victimei.
Avocatul familiei Steenkamp a afirmat că sentinţa este corectă. „Familia consideră că este o sentinţă corectă şi sunt satisfăcuţi”, a precizat avocatul Petrus de Bruyn.
Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.
Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014, la Pretoria.(Sursa Mediafax)
Puteți vedea sentința AICI.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect