Acum citesti:
MINDSPOT MAGAJINU TĂU DE JOCURI EDUCAȚIONALE ȘI DE SOCIETATE
Intreg articolul 2 minute de lectura

MINDSPOT MAGAJINU TĂU DE JOCURI EDUCAȚIONALE ȘI DE SOCIETATE

Dezvoltarea socială a copiilor se referă în primul rând la achiziționarea de către aceștia a abilităților de relaționare cu alte persoane.

Relațiile cu adulții se referă la capacitatea copilului de a manifesta încredere și a interacționa ușor cu aceștia, de a le recunoaște diferitele roluri și a-i percepe ca persoane care îi orientează, sprijină în ceea ce fac, gândesc, simt.

Capacitatea de a stabili aceste interacțiuni de către copii este fundamentală atât pentru definirea propriei persoane, cât și a lumii în care trăiesc.

Tot în cadrul dezvoltării sociale, copiii învață să recunoască, să respecte și să aprecieze diferențele dintre indivizi, diversitatea fizică și culturală și să își exerseze capacitatea de a coopera cu ceilalți.

În plus pe baza acestor abilități se structurează construcția conceptului de sine a copilului prin modul în care se percepe ca ființă unică, reacționează, receptează sau interpretează reacțiile emoționale ale celorlalți.

POZA MINDSPOT3

Se vizează dezvoltarea capacității de autoreglare a propriilor trăiri emoționale, precum și capacitățile copilului de a recunoaște, exprima și înțelege trăirile emoționale atât ale sale cât și ale celorlalți și de a le răspunde adecvat.

Totodată prin  activitatea sa principală – jocul și joaca, copilul va învăța să coopereze, să negocieze, să își aștepte rândul și să se joace respectând regulile jocului.

Astfel prin jocuri de tip Activity sau Pouet Pouet copiii încearcă printr-un rol actoricesc, desen sau descriere verbală să ghicească diferite cuvinte, emoții sau expresii.

Jocul Hide the Kids! este un joc simpatic şi rapid, în care dacă iezii trebuie să își poată controla foarte bine emoțiile pentru a nu se da de gol, lupul trebuie să “citească” orice manifestare comportamentală sau afectivă care îl poate conduce la iezi.

Seturile de jocuri Grimaces sau Top Face presupun transpunerea efectivă a unor  personaje care trăiesc anumite stări afective într-un mod cât mai realist.

În plus toate jocurile construite pe conceptul de joc de rol: Love Letter, Citadele, Fatal Rendez Vous, Saboteur, Rezistența presupun asumarea anumitor roluri cu avantajele și dezavantajele fiecăuia pentru a-și asigura victoria.

Șos. Alba Iulia Nr.6 Sibiu, tel. 0727 757534  www.facebook.com/mindspotro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.