Connect with us

Judeţ

3 focare de pestă porcină africană în judeţul Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Trei focare de pestă porcină africană au fost descoperite, luni, pe raza judeţului Sibiu.

Acestea au fost identificate în localităţile Avrig, unde dintr-un efectiv de 6 porci a murit unul, în Bradu unde 8 porci prezentau simptome de pestă porcina africană şi la Săcădate, unde din 19 animale, doi porci au murit. Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. Proprietarii animalelor vor primi despăgubiri.

PUBLICITATE

“Pentru focarul identificat în localitatea Avrig s-au stabilit următoarele: ncepând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea AVRIG, cu o rază de 3 km, incluzând localitățile : Avrig, Marșa și Bradu din jud. SIBIU.

Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea AVRIG, cu o rază de 10 km, ( cuprinde si zona de protecție) incluzând localitățile: Cornățel, Nucet, Cașolț, Veștem, Glâmboaca, Porumbacu De Jos, Porumbacu De Sus, Racovița, Sebeșul De Sus, Sebeșul De Jos, Colonia Tălmaciu, Săcădate – din jud. SIBIU. În cazul acestui focar au fost evaluate și vor fi despăgubite un număr de 5 capete suine.

Pentru focarul identificat în localitatea Bradu s-au stabilit următoarele: începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea BRADU, cu o rază de 3 km, incluzând localitatea BRADU.

PUBLICITATE

Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea BRADU, cu o rază de 10 km, ( cuprinde si zona de protectie) incluzând localitățile Bungard, Cașolț, Daia, Nou, Roșia, Cornățel, Nucet, Veștem, Mohu, Glâmboaca, Săcădate, Porumbacu De Jos, Avrig, Mârșa, Racovița, Tălmaciu și Colonia Tălmaciu. În cazul acestui focar au fost evaluate și vor fi despăgubite un număr de 8 capete suine.

Pentru focarul identificat în localitatea Săcădate s-au stabilit următoarele: începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea SACADATE, cu o rază de 3 km, incluzând localitatile : SACADATE si AVRIG.

Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea SĂCĂDATE, cu o rază de 10 km, ( cuprinde si zona de protecție) incluzând localitățile : Cornățel, Nucet, Glâmboaca, Porumbacu De Jos, Porumbacu De Sus, Mârșa, Racovița, Sebeșul De Sus, Bradu, Cașolț, Daia și Roșia. În cazul acestui focar au fost evaluate și vor fi despăgubite un număr de 17 capete suine”, a transmis Prefectura Sibiu.

PUBLICITATE

Fapt Divers

FOTO Trei victime în urma unui accident produs între trei autoturisme în Copşa Mică

Avatar

Publicat

pe

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident în lanţ, pe Drumul Naţional 14, în Copşa Mică, iar trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţiştii rutieri spun că un autoturism condus spre Mediaş de către un localnic în vârstă de 19 ani a intrat în coliziune cu un autoturism condus în faţa sa de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, tot din Copşa Mică, pe care l-a proiectat într-un imobil, după care tânărul de 19 ani a virat brusc la stânga şi a lovit un alt autoturism condus spre Mediaş de către un prahovean de 45 de ani.

Trei bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului în urma impactului, iar şoferul de 43 de ani a fost transportat la Compartimentul Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş, acesta suferind un traumatism la coloană. Poliţiştii rutieri au demarat o anchetă în acest caz.

Trei victime in urma unui accident produs intre trei autoturisme in Copsa Mica 1
Trei victime in urma unui accident produs intre trei autoturisme in Copsa Mica

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Sibieni băuţi sau fără permise, prinşi în trafic de poliţişti

Avatar

Publicat

pe

Un sibian de 64 de ani, băut bine, s-a tamponat cu o autoutilitară condusă regulamentar, iar un tânăr fără permis a fost prins pe o motocicletă naînmatriculată. În Ocna Sibiului, un alt tânăr de 31 de ani a fost prins băut la volan.

Miercuri după amiaza, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 64 de ani a condus autoturismul pe strada Vișinilor, iar la intersecția tip sens giratoriu cu Calea Șurii Mari a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate și a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului autoturismului a indicat o valoare de 1,04 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, sibianul fiind însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au întcmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot miercuri după amiaza, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit o motocicletă condusă pe raza localității Metiș de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Axente Sever. Din verificările efectuate a rezultat că tânărul nu are permis de conducere, iar motocicleta este neînmatriculată.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Joi dimineaţa, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ocna Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe Drumul Judeţean 107B, în localitatea Alămor, de către un localnic în vârstă de 31 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,86 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Dosar penal pentru un tânăr din Buzd prins cu lemne furate

Avatar

Publicat

pe

Miercuri dimineaţa, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dumbrăveni a sesizat polițiștii despre faptul că a surprins un bărbat în timp ce tăia arbori în pădurea din zona localităţii Buzd.

La locul indicat de către pădurar, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au identificat un tânăr în vârstă de 20 de ani, localnic, care ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras cantitatea de 0,72 metri cubi de salcâm.

Tânărul are acum dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori din fondul forestier național. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE