fbpx
Connect with us

Judeţ

3 zile de muzică și dansuri medievale, demonstrații de luptă și spectacole cu foc la Mediaș, Cetate Medievală

Avatar

Published

on

Teatru și dansuri medievale, spectacole cu foc, ordine cavalerești, demonstrații de luptă sau concerte de muzică medievală. Toate acestea fac parte din cele trei zile de festival medieval din Mediaș.

Municipalitatea medieșeană organizează la sfârșitul acestei săptămâni tradiționalul festival „Mediaș, Cetate Medievală –Târg de Meșteșuguri Vii“. Manifestarea, aflată la cea de-a XVII-a ediție, va avea loc în perioada 9 – 11 iulie 2021, la Hanul Greweln. La festival sunt așteptate ordine cavalerești locale și naționale, trupe de menestrei, trupe de dansuri medievale și de teatru, meșteșugari și artiști ai spectacolelor cu foc.

Advertisement

În programul pregătit de către organizatori se regăsesc ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă, turniruri și întreceri cavalerești, concursuri gastronomice, concerte de muzică medievală, spectacole de teatru și cu foc, precum și o paradă cu cai. Printre invitații acestei ediții se numără Teutonii Transilvaniei, Cimpoierii din Transilvania, Truverii, Paladinii de Terra Medies, Peregrinii, Straja Cetății Mediaș, Huniadi Cantores, Lupus Dacus, Funny Art.

Punctul culminant al festivalului este programat sâmbătă, 10 iulie la ora 19:30, când va avea loc prezentarea oficială a tuturor participanților, urmată de o reconstituire istorică a vizitei efectuate la Mediaș în anul 1443 de către voievodul Transilvaniei, Iancu Corvin de Hunedoara. Astfel, spectatorii vor urmări prezentarea noilor care de luptă, întrecerile cavalerești călare și pedestru, dar și premierea celor mai de seamă rețete culinare.

De asemenea, serile de vineri și sâmbătă se vor încheia cu spectacole cu foc, începând cu orele 22:00. „Mediaș, Cetate Medievală – Târg de Meșteșuguri Vii“ este un festival organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, prin intermediul Agendei Culturale a județului Sibiu.

Advertisement

Programul complet al festivalului

VINERI, 9 iulie

13.00 – Deschiderea târgului de meșteșugari

Advertisement

17.00 – Prezentarea meșteșugarilor

17.10 – Teatru de păpuși: Amintiri din copilări, Trupa Funny Art

18.00 – Concert Huniade Cantores

Advertisement

18.50 – Fluierașii și Cavalerii

19.00 – Zânele Silvane – dansuri medievale

19.45 – Prezentarea artiștilor și asociațiilor de reconstituire istorică

Advertisement

20.00 – Concert Cimpoierii din Transilvania

20.30 – Straja Cetății Mediaș – prezentare de arme

21.00 – Concert Truverii

Advertisement

21.30 – Concert Lupus Dacus

22.00 – Spectacol cu foc Amor Flammis

SÂMBĂTĂ, 10 iulie

Advertisement

10.00 – Prezentarea participanților și a programului

Ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă

15.15 – Teatru de păpuși: Habarnam

Advertisement

Trupa Funny Art

15.30 – Anacronism

16.00 – Teraultrasilvana

Advertisement

16.30 – Istorie Vie

17.00 – Zânele Silvane – dansuri medievale

17.30 – Paladinii de Terra Medies – școala scutierilor

Advertisement

18.00 – Straja Cetății Mediaș – prezentare de arme

18.30 – Concert Lupus Dacus

19.30 – Prezentarea oficială a ordinelor cavalerești

Advertisement

20.00 – RECONSTITUIRE ISTORICĂ: Iancu Corvin de Hunedoara la Mediaș – 1443

21.00 – Concert Cimpoierii din Transilvania

21.30 – Concert Peregrinii

Advertisement

22.00 – Spectacol cu foc Fire Dream

DUMINICĂ, 11 iulie

10.00 – Prezentarea participanților și a programului

Advertisement

Ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă

13.00 – Deschiderea festivalului

13.10- Teraultrasilvana

Advertisement

13.30 – Anacronism

13.50 – Istorie Vie

14.10 – Concert Truverii

Advertisement

14.30 – Straja Cetății Mediaș

14.50 – Paladinii de Terra Medies

15.10 – Concert Peregrinii

Advertisement

16.00 – Teutonii Transilvaniei și Vulturii din Țara Calatei – demonstrații ecvestre

17.00 – Ceremonia de închidere a festivalului ,,Mediaș – Cetate Medievală“, ediția 2021

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info utile

FOTO Trafic blocat total pe DN 1 în zona Haltei Veștem

Avatar

Published

on

Traficul rutier este blocat complet la această oră pe Drumul Național 1 pentru ridicarea de pe șosea a unui TIR.

Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu informează că la această oră traficul rutier este blocat total în zona Haltei Veștem, pe Drumul Național 1, pe ambele direcțiidin cauza intervenției unui utilaj pentru ridicarea unui TIR răsturnat în această dimineață, pe direcția Sibiu – Vâlcea.

Advertisement

UPDATE ORA 11: Traficul rutier a fost reluat în ambele direcţii.

Continue Reading

Fapt Divers

Început de săptămână cu dosare penale pe șoselele din județul Sibiu

Avatar

Published

on

Doi șoferi băuți și un tânăr fără permis de conducere descoperit la volan. Sunt infracțiunile descoperite luni pe șoselele din județul nostru.

Luni după amiaza, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe Drumul Județean 106E, în comuna Orlat, de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.

Advertisement

Polițiștii au mai aflat că proprietara autoturismului, o femeie în vârstă de 34 de ani, din județul Brașov, i-ar fi dat tânărului mașina, deși știa că acesta nu are permis de conducere. Polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințare.

Tot luni, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Hermann Oberth de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Brateiu. Polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 1,01 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Având în vedere cele constatate, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Advertisement

Luni seara, pe raza comunei Nocrich, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au descoperit un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,49 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Se oprește furnizarea apei pe zeci de străzi din Mediaș

Avatar

Published

on

Un defect apărut pe o conductă de transport a apei va afecta zeci de străzi din Mediaș în cursul zilei de miercuri.

Astfel, operatorul de apă din municipiu, Apa Târnavei Mari anunţă sistarea apei potabile miercuri, 4 august, între orele 9-18 pe mai multe străzi din municipiu.   

Advertisement

Este vorba despre Șoseaua Sibiului – de la intersecția cu strada Hermann Oberth și până la ieșirea din oraș ( doar la imobilele situate pe partea stângă în sensul de mers către Sibiu), Hermann Oberth nr. 35, Ioan Slavici, Ep. Ioan Bob – parțial, Mestecăniș, Cosmin, Tudor Vladimirescu, Școlii, George Barițiu, Sticlei, Gravorilor – parțial, până la intersecția cu strada A.P. Cehov, Iuliu Maniu, Rubinului, Ștefan cel Mare, Iacob Pisso, Cibin, Sebeș, Vlădeasa, Blajului, Alba Iulia, Câmpeni, Libertății, Calafat, Lupeni, Rovinari, Călugăreni, Fântânele, Blajului, Dorobanți, Vaslui, Milcov, Vidraru, Sadu, cartier Ighișului, cartier Cartier Baron von Stromberg.

“Sistarea furnizării apei potabile se impune ca urmare a intervenției pentru remedierea unui defect pe conducta de transport apă potabilă DN 400, de la intersecția Șoselei Sibiului cu strada Tudor Vladimirescu”, au informat reprezentanții Apa Târnavei Mari Mediaș.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE