Connect with us

Publicitate electorala

Daniel D─âb─âcan

Publicat

pe

Politica

Daniel Buda, europarlamentar PNL: Rom├ónia poate s─â produc─â hran─â pentru 80 de milioane de cet─â╚Ťeni ├«ns─â, ├«n mare m─âsur─â, agricultura rom├óneasc─â este de subzisten╚Ť─â!

Publicitate

Publicat

pe

Reporter: Care este opinia dvs cu privire la dezvoltarea agriculturii din România, la mai mult de 10 ani de la aderarea ţării la UE? 2. Cum a evoluat Romania in ceea ce priveste dezvoltarea agriculturii, comparativ cu alte tari din Europa Centrala si de Est/alte ţări din UE?

Daniel Buda: Rom├ónia de ast─âzi a avut oportunitatea major─â de a se dezvolta ╚Öi moderniza gra╚Ťie, ├«n principal, fondurilor europene. Pl─â╚Ťile directe constituie mecanismul absolut indispensabil pentru supravie╚Ťuirea fermierilor rom├óni pe pia╚Ť─â. Formele de sprijinire a agriculturii de c─âtre Comisia European─â nu se traduc numai prin pl─â╚Ťile directe, ci ╚Öi prinfonduri pe diferite programe destinate dezvolt─ârii agriculturii. Rom├ónia este o ╚Ťar─â ce poate s─â produc─â hran─â pentru 80 de milioane de oameni, ├«ns─â ├«n mare m─âsur─â agricultura rom├óneasc─â este una de subzisten╚Ť─â. ├Änc─â se face agricultur─â la noi cu sapa, cu plugul tras de cai ╚Öi cu secera ╚Öi coasa. Desigur, ├«n urma pl─â╚Ťilor agricole asigurate de Uniunea European─â, lucrurile au mai avansat, realiz├óndu-se investi╚Ťii importante ├«n ferme. Cu toate acestea, suntem departe de tehnologizare ╚Öi digitalizare. Avem de-a face cu un decalaj uria╚Ö ├«ntre fermierul rom├ón ╚Öi fermierul european, exist├ónd o ├«nt├órziere tehnologic─â evident─â.Un pas important pentru o agricultur─â performant─â ├«n Rom├ónia, la standarde europene o reprezint─â f─âr─â ├«ndoial─â digitalizarea economiei rurale.

Reporter: Care sunt, in opinia dvs, principalele probleme cu care se confrunta agricultura din Romania?

PUBLICITATE

Daniel Buda: Din p─âcate, problemele cu care se confrunt─â agricultura din Rom├ónia nu sunt pu╚Ťine. Lipsa unit─â╚Ťilor de procesare din Rom├ónia, acapararea terenurilor de c─âtre str─âini, problemele ce ╚Ťin de cadastrarea terenurilor, lipsa pie╚Ťelor de desfacere, lipsa for╚Ťei de munc─â, ├«mb─âtr├ónirea demografic─â, importurile masive alimente, de lapte de calitate ├«ndoielnic─â, lipsa unui sistem na╚Ťional de iriga╚Ťii, declinul agriculturii ecologice, toate acestea reprezint─â factori limitativi ├«n dezvoltarea sectorului agricol.

Reporter: De ce nu avem pana acum un sistem national de irigatii?

Daniel Buda: Fermierii din Rom├ónia se confrunt─â cu mari probleme din cauza unor sisteme de iriga╚Ťii care le-ar garanta ob╚Ťinerea unor produc╚Ťii corespunz─âtoare ╚Öi ├«n perioadele de secet─â. Construirea unor astfel de sisteme este costisitoare, astfel c─â mul╚Ťi dintre fermierii rom├óni nu reu╚Öesc s─â investeasc─â sumele necesare. Lipsa sistemelor de iriga╚Ťii din agricultur─â duce la pierderi financiare ╚Öi pierderi de produse.Ultimele date disponibile privind suprafa╚Ťa amenajat─â pentru iriga╚Ťii ├«n Rom├ónia arat─â c─â doar aproximativ 24% din terenurile agricole beneficiaz─â de astfel de sisteme, ├«ns─â majoritatea nu sunt func╚Ťionale. A╚Öadar, din cele 3,1 milioane hectare amenajate cu infrastructur─â de iriga╚Ťii, doar 50% sunt considerate viabile.

PUBLICITATE

Investi╚Ťiile pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea ╚Öi dezvoltarea sistemelor de iriga╚Ťie din Rom├ónia, astfel cum sunt prev─âzute la articolul 17 din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013(1), beneficiaz─â de un sprijin important din Fondul european agricol pentru dezvoltare rural─â (FEADR), ├«n temeiul Programului Na╚Ťional de Dezvoltare Rural─â (PNDR) al Rom├óniei pentru perioada 2014-2020. Cu toate acestea, incapacitatea guvern─ârii de a prioritiza dezvoltarea unui sistem na╚Ťional de iriga╚Ťii, genereaz─â ├«n continuare grave prejudicii pentru fermieri.

Reporter: Cum va explicati ca, anul trecut, am avut productii record la cereale, dar am inregistrat deficit in comertul cu produse agro-alimentare?

Daniel Buda: Principala preocupare pe care o voi avea ├«n noul mandat de europarlamentar pe care sper s─â ├«l ob╚Ťin cu sprijinul cet─â╚Ťenilor rom├óni, este dezvoltarea sectorului agricol pe componenta de procesare a produsului brut din agricultur─â. Este inadmisibil ca ast─âzi ├«n Rom├ónia, noi s─â fim pricipala ╚Ťar─â care export─â gr├óu, porumb, dar s─â fim ├«n acela╚Öi timp statul cu importuri masive de p├óine congelat─â, de produse de panifica╚Ťie. Din p─âcate, interesul sc─âzut al guvern─ârii fa╚Ť─â de componenta de procesare a condus la aceast─â situa╚Ťie paradoxal─â ├«n care Rom├ónia a ├«nregistrat produc╚Ťii record la cereale, dar ├«n acela╚Öi timp a ├«nregistrat deficit ├«n comer╚Ťul cu produse agro-alimentare.

PUBLICITATE

Reporter: Care este opinia dvs cu privire la PAC dup─â 2020?

Daniel Buda: ├Äncep├ónd din 2020, fermierii rom├óni vor avea un viitor mai bun datorit─â reformei PAC. Prin eforturile pe care le-am depus ├«mpreun─â cu colegii mei din Grupul PPE, fermierii din Rom├ónia vor beneficia dup─â 2020 de pl─â╚Ťi directe mai mari comparativ cu aceast─â perioad─â, cu toate c─â avem de-a face cu o t─âiere bugetar─â semnificativ─â pe fondul Brexitului.S─âpt─âm├óna aceasta, ├«n Comisia de Agricultur─â ╚Öi Dezvoltare Rural─â din Parlamentul European, s-a trasat un viitor mai sigur ╚Öi mai bun pentru fermierii rom├óni ╚Öi to╚Ťi fermierii europeni. ├Än urma voturilor exprimate ├«n comisia AGRI la peste 5000 de amendamente depuse la raportul privind Planuri strategice ale PAC, s-au creionat c├óteva direc╚Ťii care vor consolida viitorul fermierilor. ├Än primul r├ónd, a fost introdus pentru prima dat─â conceptul deÔÇ×Noul fermier”, ca urmare a unui amendament propus de mine, se refer─â la persoanele care au peste 40 de ani ╚Öi care pot primi o prim─â de instalare de p├ón─â la 100.000 de euro! Cet─â╚Ťenii rom├óni stabili╚Ťi ├«n str─âin─âtate vor avea, astfel, posibilitatea de a se ├«ntoarce acas─â ╚Öi s─â ├«╚Öi porneas─â o noua afacere, chiar dac─â au v├órsta de peste 40 de ani.Statele membre sunt obligate s─â aleag─â una dintre urm─âtoarele dou─â variante cu privire la plafonare: fie aleg varianta unui prag de 100.000 de euro, fie aleg varianta unei aloc─âri obligatorii de 10% din pachetele lor pentru pl─â╚Ťi redistributive, care vor merge c─âtre fermierii mici ╚Öi mijlocii. ├Än acest fel, se consolideaz─â modelul fermelor familiale mici ╚Öi mijlocii.├Än acela╚Öi timp, se asigur─â un echilibru ├«ntre resursele financiare ce urmeaz─â a fi puse la dispozi╚Ťia fermierilor mari ╚Öi fermierilor mici!├Än ceea ce prive╚Öte tinerii fermieri (p├ón─â la 40 de ani) care au fost ├«nfiin╚Ťa╚Ťi pentru prima dat─â ca ╚Öefi ai exploata╚Ťiei vor primi un sprijin complementar pentru o perioad─â de 7 ani ├«n loc de 5 ani c├ót era prev─âzut ╚Öi cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.00 de euro. Sectorul apicol va beneficia de o cre╚Ötere a ratei de cofinan╚Ťare de la 50% la 75% ╚Öi la 85% ├«n cazul regiunilor ultraperiferice.Forma final─â a Regulamentului privind Politica Agricol─â Comun─âadoptat s─âpt─âm├óna aceasta, este de natur─â s─â consolideze viitorul fermierilor rom├óni ╚Öi europeni. ├Äncep├ónd din 2020, fermierii rom├óni vor avea un viitor mai bun!

Reporter: Care este, din punctul dvs de vedere, cea mai buna formul─â de asociere in agricultur─â?

PUBLICITATE

Daniel Buda: ├Änc─â din primul an de mandat ca europarlamentar, am lansat campania ÔÇ×Asociaz─â-te! Doar a╚Öa vei deveni mai puternic!ÔÇŁ, av├ónd deja o tradi╚Ťie de cinci ani. Prin aceast─â campanie, am ├«ncurajat fermierii ├«n demersurile de a se asocia ├«n diferite forme asociative, cu scopul de a atrage mai multe fonduri europene ╚Öi de a ob╚Ťine accesul mai facil pe pie╚Ťele de desfacere. ├Än Rom├ónia sunt 3.756.000 de ferme mici (cu valoare standard sub 8000 euro), care reprezint─â 96,7% din totalul exploata┼úiilor agricole. Participarea la formele asociative ├«n ┼úara noastr─â este ├«ns─â foarte sc─âzut─â, sub 1% din fermierii rom├óni f─âc├ónd parte din forme asociative. Spre compara┼úie, ├«n UE media de organizare este de 34%.

├Än Rom├ónia, legea prevede mai multe forme de asociere: asocia╚Ťii de produc─âtori, ├«nfiin╚Ťate conform Ordonan╚Ťei 26/2000, ├«n special cu scop de reprezentare, cooperative agricole, desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi economice ├«n baza Legii 566/2004, societ─â╚Ťi agricole, conform Legii 36/1991, casele de ajutor reciproc, fondurile mutuale de asigur─âri, reglementate prin OUG 64/2013, camere agricole, ob╚Öti, composesorate.Fiecare dintre aceste forme de asociere are avantajele general valabile pentru toate tipurile de asociere, dar ╚Öi anumite particularit─â╚Ťi. ├Äncurajez fermierii s─â se asocieze ├«n oricare dintre aceste forme legale, ├«n func╚Ťie de nevoile sale. Asocierea ├«ntr-o form─â de cooperare agricol─â modern─â prezint─â multiple beneficii. Avantajele economice nu sunt pu╚Ťine, fermierii av├ónd posibilitatea s─â acceseze mai u╚Öor fondurile europene, s─â negocieze un pre╚Ť mai bun al produselor, s─â-╚Öi extind─â produc╚Ťia, av├ónd acces la informa╚Ťie, inova╚Ťie, la proiecte de colaborare ├«n vederea ├«nfiin╚Ť─ârii de noi ferme ╚Öi dezvoltarea celor existente. Avantajele sociale ale asocierii deriv─â din cre╚Öterea capitalului social, se consolideaz─â sentimentul de apartenen╚Ť─â la comunitate, se creeaz─â lideri ├«n agricultur─â care reprezint─â intereselor fermierilor.

Reporter: Comisia European─â a decis interzicerea dublului standard la alimente ┼či produse nealimentare ├«n ├«ntreg blocul comunitar, dup─â numeroase reclama┼úii ┼či presiuni f─âcute de ┼ú─ârile din centrul ┼či estul Europei. Din informatiile noastre, Romania mai primeste inca alimente cu alt standard decat cel din alte tari UE. Ce ar trebui sa faca autoritatile noastre pentru a impiedica distribuirea unor alstfel de alimente?

PUBLICITATE

Daniel Buda: Grani╚Ťele ├«n interiorul Uniunii sunt din ce ├«n ce mai pu╚Ťin relevante pentru consumatori, motiv pentru care europenii trebuie s─â ╚Ötie c─â sunt proteja╚Ťi ├«n toate statele membre. Parlamentul European ╚Öi Consiliul au ajuns ├«n data de 2 aprilie la un acord provizoriu privind consolidarea normelor ├«n materie de protec╚Ťie a consumatorilor ╚Öi aplicarea mai eficient─â a acestora, impun├ónd norme clare ├«n privin╚Ťa dublului standard de calitate a produselor ├«n UE.

Principalele ├«mbun─ât─â╚Ťiri vor fi: sporirea gradului de transparen╚Ť─â de care beneficiaz─â consumatorii atunci c├ónd fac cump─âr─âturi online, sanc╚Ťiuni eficace ╚Öi norme clare care s─â abordeze problema dublului standard de calitate a produselor ├«n UE. Companiile care ├«ncalc─â regulile europene privind calitatea produselor ╚Öi afecteaz─â pe consumatorii din mai multe state membre ale UE pot pl─âti o amend─â maxim─â, care poate fi impus─â ├«n fiecare stat membru, ce va fi de cel pu╚Ťin 4 % din cifra de afaceri anual─â a comerciantului. ├Än noile norme privind combaterea dublului standard de calitate a produselor de consum se precizeaz─â c─â prin comercializarea unui produs ca fiind identic cu acela╚Öi produs v├óndut ├«n alte state membre, ├«n condi╚Ťiile ├«n care, ├«n realitate, respectivul produs are ├«n mod semnificativ o compozi╚Ťie sau caracteristici diferite nejustificate, constituie o practic─â ├«n╚Öel─âtoare.Au fost introduse sanc╚Ťiuni eficace pentru ├«nc─âlc─ârile legisla╚Ťiei UE privind protec╚Ťia consumatorilor, iar autorit─â╚Ťile na╚Ťionale de protec╚Ťie a consumatorilor din Rom├ónia vor avea competen╚Ťa de a impune sanc╚Ťiuni eficace, propor╚Ťionale ╚Öi disuasive ├«ntr-un mod coordonat.

To╚Ťi cet─â╚Ťenii europeni ar trebui s─â se bucure de dreptul de a avea acces egal la bunuri de ├«nalt─â calitate pe pia╚Ťa unic─â ├«n mod nediscriminatoriu. ├Än caz contrar, ar avea puternic de suferit esen╚Ťa func╚Ťion─ârii pie╚Ťei unice ╚Öi ├«ncrederea consumatorilor ├«n pia╚Ťa unic─â. Prin acest pachet, consumatorii vor fi informa╚Ťi ├«n mod exact ╚Öi transparent ├«n cazul ├«n care produsul pe care ├«l cump─âr─â este diferit ├«ntr-un alt stat membru, pentru a se evita inducerea ├«n eroare a consumatorilor. Prin eforturile depuse ├«n Parlamentul European ╚Öi Consiliu, combaterea standardelor duble a devenit o realitate pentru europeni.

PUBLICITATE

 

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT

Publicitate electorala

Partidul Ecologist o sustine pe Alexandrina Matei

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Partidul Ecologist Rom├ón, prin Organiza┼úia Jude┼úean─â Sibiu, particip─â la alegerile din 05 iunie 2016 cu candida┼úi pentru Consiliul Local al Municipiului Sibiu, Consiliul Jude┼úean Sibiu, Consiliile Locale din Cisn─âdie, Media┼č, T├órnava, ┼×ura Mic─â, Bruiu, Ro┼čia ┼či Vurp─âr, ┼či cu candida┼úi la func┼úia de primar ├«n localit─â┼úile Cisn─âdie, ┼×ura Mic─â, Vurp─âr ┼či Ro┼čia.

Candidatul PER pentru Prim─âria Municipiului Sibiu, ├«n persoana domnului Tulpan Teodor, a fost ├«mpiedicat de c─âtre sistemul politic s─â participe ├«n alegerile locale ┼či s─â aduca un aer proasp─ât ├«n politica ┼či administra┼úia sibian─â.

PUBLICITATE

├Än aceste condi┼úii, Partidul Ecologist Rom├ón recomand─â sus┼úinerea candidatului independent Alexandrina Matei la Prim─âria Municipiului Sibiu. Dac─â legile ├«n Rom├ónia de ast─âzi sunt astfel f─âcute ├«nc├ót partidele mari s─â ├«┼či ├«mpart─â din nou puterea, ├«mpiedic├ónd reformarea real─â a clasei politice, am ├«n┼úeles c─â trebuie s─â d─âm o ┼čans─â ├«n plus candida┼úilor care au curajul ┼či puterea s─â duc─â ideile ecologiste mai departe.

Considerăm că doamna Alexandrina Matei are această forţă, iar viziunea ecologistă a partidului nostru coincide cu ideile domniei sale.

Cu acest prilej Alexandrina Matei a ╚Ťinut s─â mul╚Ťumeasc─â pentru sprijinul necondi╚Ťionat acordat: ÔÇ×Mul╚Ťumesc organiza╚Ťiei jude╚Ťene PER Sibiu pentru ├«ncrederea acordat─â ╚Öi sunt convins─â c─â programul meu pentru Sibiu, r─âspunde exigen╚Ťelor publicului ecologist ╚Öi nu numai.ÔÇŁ

PUBLICITATE

Viitorul Rom├óniei este ├«n m├óinile aleg─âtorilor, pe care ├«i invit─âm s─â voteze con┼čtient de ┼čansa pe care o au pentru a genera schimbarea, independent de influen┼úa nefast─â a mon┼čtrilor politici ┼či ecologist, pentru c─â ecologia este o preocupare care genereaza via┼ú─â de calitate pentru toat─â lumea ┼či pentru genera┼úiile viitoare.

Ing. Kieltsch Lucian,
Pre┼čedinte
Organizaţia Judeţeană Sibiu a Partidului Ecologist Român

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT

Publicitate electorala

7 formatiuni politice din Sibiu sustin candidatura lui Victor Ponta

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Intr-o conferinta de presa,orgnizata miercuri, 12 noiembrie, la sediul PSD Sibiu, formatiunile politice care sustin candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale si-au expus mesajele catre sibieni cu privire la acordarea votului de duminica, 16 noiembrie.

Mesajul lui Ioan Cindrea, Pre╚Öedintele Organiza╚Ťiei Jude╚Ťene PSD Sibiu:

PUBLICITATE

Se ├«mpline╚Öte anul acesta un sfert de secol de la Revolu╚Ťia care ne-a eliberat de comunism ╚Öi totalitarism, iar azi, mai mult ca oric├ónd, trebuie s─â fim uni╚Ťi ╚Öi m├óndri c─â suntem rom├óni. ╚śi s─â folosim la adev─ârata valoare dreptul democratic de a vota, de a alege. Duminic─â vot─âm ca s─â ne alegem pre╚Öedintele pentru urm─âtorii 5 ani ╚Öi vreau s─â clarific dou─â aspecte legate ├«ntre ele: ├«n primul r├ónd nu trebuie s─â mai existe confuzie ├«ntre social-democra╚Ťia, pe care sunt onorat s─â o reprezint aici, ╚Öi comunism. Social-democra╚Ťii nu sunt comuni╚Öti! De altfel, nici un partid de st├ónga nu se identific─â cu acea pat─â neagr─â a istoriei.
├Än al doilea r├ónd trebuie s─â ├«n╚Ťelegem ╚Öi s─â folosim foarte bine democra╚Ťia c├ó╚Ötigat─â acum 25 de ani. Democra╚Ťie ├«nseamn─â c─â exist─â cel pu╚Ťin dou─â p─âreri, iar adep╚Ťii lor trebuie s─â se asculte ╚Öi s─â nu cad─â ├«n p─âcatul totalitarismului prin respingerea a tot ceea ce nu corespunde cu propria opinie. Trebuie s─â fim constructivi ╚Öi deschi╚Öi.
De aceea eu, acum, ├«mi exprim sus╚Ťinerea pentru Victor Ponta, pentru ca el s─â devin─â viitorul pre╚Öedinte al Rom├óniei ╚Öi v─â dau c├óteva argumente:
´éž E t├ón─âr, un bun rom├ón, este cre╚Ötin, aproape de oameni ╚Öi are o familie extraordinar─â.
´éž S-a ╚Ťinut de cuv├ónt, i-a ajutat pe pensionari, pe bugetari, pe tineri ╚Öi pe antreprenori ╚Öi a f─âcut economia s─â├«╚Öi revin─â.
´éž ├Äi pas─â de oameni, fapt demonstrat de m─âsurile luate ├«nc─â din prima ╚Öedin╚Ť─â de Guvern, spre deosebire de contracandidatul s─âu, Klaus Werner Iohannis, c─âruia nu i-a p─âsat de sibieni pe care nu i-a mai primit ├«n audien╚Ť─â sau nu le-a ├«mbun─ât─â╚Ťit condi╚Ťiile de via╚Ť─â de la periferia ora╚Öului.
´éž Reprezint─â genera╚Ťia nou─â╚Öi nu face politic─â dup─â vechile tipare. Avea doar 17 ani la Revolu╚Ťie.
´éž Nu a f─âcut parte din structuri politice comuniste, ├«n vreme ce candidatul Klaus Werner Iohannis a f─âcut.
´éž Nu face scandal, spre deosebire de ceilal╚Ťi. Vrea s─â├«i uneasc─â pe rom├óni pentru marile obiective. Va aduce o echip─â unit─â, care s─â trag─â├«n aceea╚Öi direc╚Ťie.
´éž S-a luptat mereu cu B─âsescu ╚Öi vrea s─â schimbe ce s-a facut r─âu ├«n ultimii 10 ani. Va duce schimbarea p├ón─â la cap─ât!
´éž Are experien╚Ť─â ╚Öi capacitate de a conduce ╚Ťara ╚Öi se bucur─â de sus╚Ťinerea liderilor europeni ╚Öi americani. Este aproape de Armat─â╚Öi e un promotor al independen╚Ťei energetice fa╚Ť─â de Rusia.
´éž A l─âsat Justi╚Ťia s─â├«╚Öi fac─â treaba, vrea ca politica s─â nu mai intre ├«n toate zonele ÔÇô a promovat tineri, tehnocra╚Ťi, oameni profesioni╚Öti.
´éž Va duce Rom├ónia spre Vest, ├«i va ap─âra pe rom├óni, va sus╚Ťine ╚Öi promova valorile autentice pentru c─â este m├óndru c─â este rom├ón.

Pentru toate acestea, ├«i ├«ndemn pe to╚Ťi locuitorii jude╚Ťului Sibiu s─â aib─â ├«ncredere ├«n Victor Ponta ╚Öi s─â ├«i acorde votul pentru ca el, Victor Ponta, s─â aduc─â o schimbare pozitiv─â ├«n toat─â societatea rom├óneasc─â!

Mesajul lui Constantin Sofrone, Pre╚Öedinte ÔÇô Organiza╚Ťia Jude╚Ťean─â Partidul Conservator din Sibiu:

PUBLICITATE

Dragi Sibieni,
Pe 16 noiembrie 2014 vom merge la vot ╚Öi fiecare dintre noi va vota potrivit con╚Ötiin╚Ťei sale civice, op╚Ťiunii politice ╚Öi simpatiilor lui electorale.
Eu voi vota pentru func╚Ťia de Pre╚Öedinte al Rom├óniei pe Victor Ponta din urm─âtoarele considerente:
Vreau o Rom├ónie unit─â, nu o Rom├ónie dezbinat─â, bicolor─â, polarizat─â, ci o ╚Ťar─â a tuturor rom├ónilor de aici ╚Öi de pretutindeni.
Institu╚Ťii consolidate, independen╚Ťa Justi╚Ťiei, lupta ├«mpotriva corup╚Ťiei ╚Öi a corup╚Ťiilor, a╚Öa ├«nc├ót nimeni s─â nu fie mai presus de lege, mai ales cei din clasa politic─â.
Conservarea culturii ╚Öi identit─â╚Ťii comunit─â╚Ťilor rom├óne╚Öti din afara ╚Ť─ârii, c├ót ╚Öi a comunit─â╚Ťilor de orice etnie din interiorul Rom├óniei.
Tinerii s─â fie considera╚Ťi cu adev─ârat viitorul Rom├óniei, iar Rom├ónia s─â devin─â adev─ârata lor cas─â.
O na╚Ťiune s─ân─âtoas─â trupe╚Öte ╚Öi suflete╚Öte prin redeschiderea ╚Öi construc╚Ťia de noi spitale, ╚Öcoli, biblioteci, muzee ╚Öi alte institu╚Ťii educa╚Ťionale.
Respectarea cu fermitate a angajamentelor asumate la nivelul Uniunii Europene și NATO.
Pact Na╚Ťional de Dezvoltare pentru 20 de ani, prin consens cu toate for╚Ťele politice.
O economie performantă în Europa și în regiune.
Nivel de trai ridicat pentru to╚Ťi rom├ónii, at├ót angaja╚Ťi, c├ót ╚Öi pensionari.
Tehnologizarea agriculturii ╚Öi subven╚Ťionarea acesteia la standarde europene.
Atragerea în sistemul public, dar și privat a cât mai multor tineri pentru a contribui la reformele necesare unei Românii Puternice.

Mesajul lui Petru Duca,Pre╚Öedinte Partida Romilor Pro Europa ÔÇô filiala Sibiu:


Noi, Partida Romilor Pro Europa avem filiale ├«n 42 de jude┼úe ┼či to┼úi ├«l sus┼úinem pe domnul Victor Ponta la func┼úia de pre┼čedinte al Rom├óniei. Avem dou─â argumente pentru sus┼úinerea domnului Victor Ponta: primul, pentru c─â este rom├ón ┼či este ortodox. Al doilea argument: domnul Iohannis, de c├ónd e primarul Sibiului, niciodat─â pe noi romii nu ne-a primit nici ├«n audien┼ú─â. Eu ca pre┼čedinte de partid am discutat cu secretara ┼či i-am spus: vreau s─â discut cu domnul primar c─â avem multe probleme ├«n ora┼čul Sibiu. Sunt mul┼úi romi care vroiau ajutor social, care nu au cum s─â tr─âiasc─â, locuin┼úe sunt.V─â dau un exemplu: ├«n ┼óiglari sunt grasonierele vai de capul lor ┼či putea s─â bage pe unii care,├«n loc s─â stea ├«n bar─âci pe malul Cibinului, puteau s─â stea ├«n garsoniere. Nu a vrut nicodat─â. Nu m-a primit niciodat─â.
┼×i ├«nc─â un argument:┼čti┼úi, noi suntem cet─â┼úeni rom├óni de etnie rom─â. Totdeauna de 1 Decembrie ne-am dus ┼či am depus c├óte o coroan─â.┼×i noi, ┼či Centrul Cre┼čtin al Romilor condus de Cioab─â. Pe domnul primar nu l-am v─âzut niciodat─â. Poate dumneavoastr─â, presa,dac─â a┼úi fost acolo, l-a┼úi v─âzut vreodat─â pe domnul primar s─â depun─â o coroan─â?
Noi to┼úi romii ├«l sus┼úinem pe domnul Victor Ponta la func┼úia de pre┼čedinte.

PUBLICITATE

Mesajul Iuliei Gavrila, presedintele Organizatiei de Femei PLR Sibiu: PLR Sibiu sus╚Ťine candidatura lui Victor Ponta pentru continuarea proiectelor sub sigla USL 2012

Turul al doilea al alegerilor preziden╚Ťiale de anul acesta are o miza imens─â!
Liderul nostru na╚Ťional, C─âlin Popescu T─âriceanu ├«mpreun─â cu to╚Ťi membrii PLR,├«l sus╚Ťin necondi╚Ťionat pe candidatul PSD, Victor Ponta pentruturul al doilea alalegerilor preziden╚Ťiale,av├ónd garan╚Ťia c─â toate proiectele social-liberale,├«ncepute de USL,vor fi continuate.
Sunt proiecte votate de majoritatea covârșitoare a românilorîn 2012, idei pentru care românii au ieșit în stradă și pentru care noi, liberal-reformatorii, dorim acum să oferim sprijinul nostrului Victor Ponta.
De aceea, ├«i rug─âm pe to╚Ťi liberalii adev─âra╚Ťi, pe to╚Ťi sibienii sus╚Ťin─âtori ai lui C─âlin Popescu T─âriceanu din turul ├«nt├ói s─â voteze cu Victor Ponta care va face o echip─â foarte bun─â cu domnul C─âlin Popescu T─âriceanu.
Cu Victor Ponta pre╚Öedinte ╚Öi C─âlin Popescu T─âriceanu prim-ministru avem convingerea c─â at├ót la nivel na╚Ťional, c├ót╚Öi local, vom beneficia de cre╚Ötere economic─â, ├«n paralel cu m─âsuri de consolidare social─â. Rom├ónia are nevoie s─â revin─â la normalitate dup─â 10 ani caracteriza╚Ťi de r─âzboaie politice ╚Öi dezbin─âri la nivelul societ─â╚Ťii pornite, de cele mai multe ori, de la Cotroceni.
Mai mult, domnul T─âriceanu a demonstrat c─â este un premier eficient, cu principii solide ╚Öi experien╚Ť─â, un premier care nu s-a supus lui Basescu.

PUBLICITATE

Mesajul Magdei Titonia, consilier judetean PP-DD: ÔÇÖÔÇÖ PP-DD NU VA VOTA KLAUS IOHANNIS! ÔÇÖÔÇÖ:


Pre┼čedintele fondator al PP-DD, DAN DIACONESCU, a declarat c─â PP-DD ├«┼či p─âstreaza identitatea ┼či r─âm├óne fidel valorilor promovate ├«n fa┼úa rom├ónilor prin ÔÇÖÔÇÖProiectul celor 100 de puncteÔÇÖÔÇÖ.
Astfel, ├«n urma consult─ârilor purtate cu electoratul care l-a votat, cu parlamentarii PP-DD, cu liderii organiza┼úiilor jude┼úene, Dan Diaconescu confirm─â faptul c─â: ÔÇÖÔÇÖ peste 75% dintre sufragii au ├«nclinat ├«ntr-o anumit─â direc┼úie. Din p─âcate avem de ales ├«ntre dou─â variante: ├«ntre un ┼čef ┼či cel care a ├«ncercat s─â devin─â adjunctul s─âu, nu mai departe de prim─âvara acestui an. Evident c─â op┼úiunile celor 75% dintre sus┼úin─âtorii mei, dintre aleg─âtorii mei au ├«nclinat balan┼úa c─âtre ┼čef “.
De asemenea, Dan Diaconescu a reiterat un aspect foarte important pentru toţi românii care l-au votat în turul I:
ÔÇÖÔÇÖ Avem demnitate ┼či nu renun┼ú─âm la principiile ┼či valorile promovate ├«n fa┼úa electoratului.
Victor Ponta r─âm├óne un mare adversar politic al meu. Sper ca odat─â ajuns pre┼čedinte s─â onoreze cele 20 de m─âsuri pe care ┼či le-a ├«nsu┼čit din programul meu politic . ├Än cazul ├«n care nu o va face, vom re├«ncepe r─âzboiul ├«mpotriva sa.
Prin urmare, propunem susţinerea celui care astăzi este prim-ministru, a celui pe care poporul l-a votat în numărul cel mai mare în primul tur.
A┼čadar, ├«i invit pe to┼úi rom├ónii s─â se prezinte la vot ┼či s─â fac─â ceea ce doresc ei ├«n cabina de vot. Nu voi tranzac┼úiona niciodat─â, nu voi negocia cele 400.000 de voturi, dar le voi spune rom├ónilor, ├«n fiecare zi, p├ón─â duminica viitoare, care sunt motivele pentru care s─â NU ├«l voteze pe Klaus Iohannis :
– Nu ne-a convins niciodat─â c─â nu este implicat ├«n v├ónzarea de copii, iar ├«n convingerile mele, un om care a v├óndut copii nu poate fi pre┼čedintele Rom├óniei
– Este ├«nconjurat de cei care au t─âiat salariile ┼či pensiile, de cei care au f─âcut cel mai mare r─âu Rom├óniei ├«n ultimii 20 ani: Vasile Blaga, Elena Udrea, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Radu Berceanu, Sorin Blejnar, Laszlo Tokes. Aceasta este dovada vie c─â este omul lui Traian B─âsescu.
– Nu este un nume nou ├«n politic─â. Este un ciocoi care are 7 case ┼či care ┼či-a ├«mbog─â┼úit prietenii cu contracte de la Sibiu.
– Este un politruc, un oportunist, care s-a chinuit cu orice pre┼ú s─â ob┼úin─â o func┼úie, fie cea de premier, fie cea de vicepremier. Din fericire pentru Rom├ónia nu a reu┼čit.
– Este sprijinit de Laszlo Tokes ┼či de extremi┼čtii maghiari care doresc ruperea Ardealului de Rom├ónia ┼či care de 20 de ani denigreaz─â poporul rom├ón. Cine este sus┼úinut de extremi┼čti, nu poate fi un BUN ROM├éN!
Nu ├«mi place Victor Ponta, ┼čti┼úi c─â am luptat ├«mpotriva lui mereu, ├«ns─â prin compara┼úie cu Klaus Iohannis, este mai bun pentru Rom├ónia. ÔÇÖÔÇÖ
Departamentul de Comunicare al
Partidului Poporului-Dan Diaconescu ____________________________________________


Mesajul lui Florin Staicu, prim-vicepresedinte Organizatia Judeteana UNPR Sibiu: UNPR VOTEAZA VICTOR PONTA!
:

PUBLICITATE

Iata cateva argumente pentru care UNPR si aliatii sai electorali, PRM si Partidul Alianta Democratica a Romilor, sustin candidatura domnului Victor Ponta la Presedintia Romaniei:

In politica, cel mai greu este sa te tii de cuvant. Iar domnul Victor Ponta s-a tinut de cuvant. A reintregit salariile si pensile taiate ilegal, a crescut alocatiile pentru copii si pentru categoriile defavorizate, a reluat cresterea economica sanatoasa a Romaniei.

Noi credem ca a venit timpul ca Romania sa aiba un presedinte din generatia tinerilor care au facut revolutia in decembrie 89. Victor Ponta are 42 de ani si reprezinta aceasta generatie.

PUBLICITATE

In mandatul de 5 ani al viitorului presedinte, vor avea loc doua evenimente majore pentru Romania. In 2018 vom implini 100 de ani de la Marea Unire, iar in 2019 Romania va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene. Pentru aceste doua evenimente avem nevoie de un presedinte care sa ne reprezinte cu cinste si care sa ne faca mandri ca suntem romani!
VOTATI VICTOR PONTA!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei
Organizatia judeteana Sibiu

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA OR─é

Educatieîn urmă cu 2 ore

ULBS, pe locul 5 al universit─â╚Ťilor din Rom├ónia, ├«n clasamentul U-Multilink al Comisiei Europene

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este pe locul 5 ├«n Rom├ónia, ├«n clasamentul celor mai performante universit─â╚Ťi din lume, U-Multirank,...

Sănătateîn urmă cu 3 ore

Autorit─â╚Ťile au decis ├«nceperea administr─ârii dozei 3 de vaccin anti-COVID ├«n Rom├ónia

O ampl─â reuniune a institu╚Ťiilor ╚Öi persoanelor care se ocup─â de campania de vaccinare ├«n Rom├ónia ╚Öi de coordonarea activit─â╚Ťilor...

Educatieîn urmă cu 5 ore

Studen╚Ťii ULBS ╚Öi ai Academiei For╚Ťelor Terestre din Sibiu ├«ncep anul universitar ├«n Pia╚Ťa Mare

Studen╚Ťii din Sibiu iau startul noului an universitar, din nou, ├«n centrul ora╚Öului. Universitatea ÔÇ×Lucian BlagaÔÇŁ ╚Öi Academia For╚Ťelor Terestre...

Sănătateîn urmă cu 5 ore

A fost stabilit planul de rezilien╚Ť─â a spitalelor din Sibiu cu sec╚Ťii ATI Covid. Polisano, pe lista de rezerv─â

Valul patru al pandemiei i-a determinat pe ╚Öefii Comitetului Jude╚Ťean pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ┬áSibiu s─â cear─â spitalului Polisano lista...

Sănătateîn urmă cu 7 ore

Medic infec╚Ťionist, la “Victor Babe╚Ö”: ÔÇ×Ultima gard─â la COVID, 23 de prezent─âri: 20 de pacien╚Ťi nevaccina╚Ťi ╚Öi 3 pacien╚Ťi vaccina╚ŤiÔÇŁ

Medicii ├«ncearc─â ├«n continuare s─â conving─â rom├ónii s─â se vaccineze, pentru a fi mai proteja╚Ťi ├«n fa╚Ťa efectelor unei infec╚Ťii...

CELE MAI CITITE