16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Pușcă cu tranchilizant pentru Zoo Sibiu

Cele mai citite

Garda Națională de Mediu (GNM) a donat o pușcă cu tranchilizant pentru Grădina Zoologică din Sibiu.

M-am bucurat că am putut să donăm această armă cu tranchilizant Grădinii Zoologice din Sibiu. Alegerea acestui județ nu a fost întâmplătoare. Știu că au fost acolo probleme în mai multe rânduri, după ce animalele au reușit să scape din cuști și chiar din perimetrul grădinii zoologice, așa că scopul acestei donații vizează, în primul rând, evitarea situațiilor nefericite în care autoritățile să fie nevoite să ucidă aceste animale, în loc să fie tranchilizate”, a declarat comisarul general al GNM, Bogdan Trif.

Grădina Zoologică din Sibiu mai deține două arme cu tranchilizant

Pușca cu tranchilizant este necesară pentru activitatea noastră și nu numai în situațiile extreme în care am avea de a face cu animale sălbatice care evadează din gradina zoologică și pentru situațiile în care animalele ținute în captivitate trebuie mutate pentru relocare sau transportate pentru tratamente medicale sau intervenții chirurgicale”, a spus directorul Grădinii Zoologice Sibiu, Marius Lunca.

La Gărdina Zoologică din Sibiu lucrează doi medici veterinari, ambii având permis de utilizare a puștilor cu tranchilizant.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect