Acum citesti:
Liderii UE se vor reuni la Sibiu în 9 mai 2019, de Ziua Europe
Intreg articolul 2 minute de lectura

Liderii UE se vor reuni la Sibiu în 9 mai 2019, de Ziua Europe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că o reuniune a liderilor UE va avea loc la Sibiu în 9 mai 2019, de Ziua Europei, fiind probabil ultima întâlnire din Agenda liderilor prezentată de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, şi la care se vor trage concluziile în aceea ce priveşte viitorul Uniunii, anunță News.ro. 

”Preşedintele Consiliului, domnul Tusk, va prezenta ceva ce se numeşte Agenda Liderilor, deci agenda şefilor de stat şi de guvern, o agendă care arată când şi cu ce teme ne vom întâlni noi până inclusiv în 2019, pentru a face Uniunea mai performantă, mai bună. Pe noi ne interesează foarte mult această chestiune, fiindcă în prima parte a lui 2019 noi avem Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi, cu siguranţă, ne vom implica pentru a avea rezultate foarte bune. Doi, s-a convenit, am convenit cu domnul Tusk să avem o întâlnire informală pe 9 mai, Ziua Europei, în 2019, în România. Mai exact, o întâlnire care se va desfăşura la Sibiu şi va fi ultima întâlnire, cea unde probabil vom trage anumite concluzii în ce priveşte viitorul Uniunii, Agenda Strategică, cum spunem noi”, a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, în care se discută despre Brexit, despre viitorul Uniunii Europene, precum şi despre migraţie, agenda digitală a Uniunii, securitatea şi apărarea, relaţiile dintre UE şi Turcia, dosarul nord-coreean.

viewscnt

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.