Acum citesti:
Trei pentru Bârghiș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Trei pentru Bârghiș

Trei partide și-au înscris candidați în cursa pentru ocupare funcției de primar al comunei Bârghiș, fiind vorba despre PNL, PSD și USR. Depunerea candidaturilor s-a încheiat săptămâna trecută, iar în 24 octombrie vor rămâne definitive. De duminică, 22 octombrie, a început campania electorală care se va încheia în 4 noiembrie, ora 07:00. Și-au depus candidaturile liberalul Ștefan Șulumberchean, social-democratul Niculiță Ștefan Suciu și Nicolae Cioca, din partea USR.


Ștefan Șulumberchean
este viceprimar al comunei și îndeplinește funcția de primar interimar de la demisia primarului ales. El este mecanic de meserie, căsătorit și are doi copii.

Niculiță Ștefan Suciu este subinginer și a lucrat în trecut la Institutul de proiectare. Este om de afaceri din 1993, căsătorit și are un copil. A deținut în trecut funcția de viceprimar în Bârghiș, a fost consilier local, dar și consilier al primarului, în perioada noiembrie 2016-aprilie 2017.

Nicolae Cioca este inginer agronom de profesie, iar în prezent ocupă funcția de consilier superior în cadrul AJOFM Sibiu. El a fost primar al comunei Bârghiș, între 1992 și 1996, când a câștigat din postura de independent. Cioca este căsătorit și are doi copii.

Alegerile vor avea loc în data de 5 noiembrie, când, potrivit Autorității Electorale Permanente, sunt așteptați la urne 1.742 de cetățeni din Bârghilș, dintre care 882 de bărbați. De asemenea, 12 etățeni ai Uniunii Europene cu domiciliul sau reședința în Bârghiș vor avea dreptul să voteze.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.